HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Theodore Nott Jr.

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar


Nem : Férfi
Kor : 20

TémanyitásTárgy: Theodore Nott Jr.   Szomb. Márc. 12, 2016 2:43 pm
Theodore Samuel Nott


Becenevem:
Theo

Nemem:
férfi

Születési dátumom:
1998. június 9.

Házam:
Mardekár

Évfolyamom:
hetedik

Patrónusom:
sarki nyúl

Pálcám:
Somfa, sárkányszívizomhúr, 12 hüvelyk

Vérem:
arany, mi más?


Otthon, édes otthon

Apám:
Theodore Nott Sn., természetesen aranyvérű. Az apja halálával (kivégzésével) hivatalosan is megörökölte a Laurea Hotel tulajdonjogát, de ami azt illeti, engem nem igazán érdekel a munkája, ő sem nagyon szokott beszélni róla - száraz pénzügyek, otthon senki sem foglalkozik ilyesmikkel. Amúgy jó a kapcsolatunk, nem mondom, hogy tud rólam mindent és ő a legjobb barátom is egyben, de azért békésen kijövünk egymással. Megtanított a kviddics alapjaira kiskoromban, néha szervezünk együtt apa-fia programokat és elég elnéző is velem szemben.

Anyám:
Pansy Nott, leánykori nevén Parkinson. Anyával nagyon szoros a kapcsolatunk, kiskoromtól kezdve mindent vele beszélek meg - ha épp nem a nővéremmel. Sokan azt mondják, hogy túlságosan elkényeztet, de gondolom az egyértelmű, hogy engem ez cseppet sem zavar. Szíve szerint még a széltől is óvna engem, de szerencsére már ő is megértette, hogy felnőttem és lassan ideje lesz elengednie a kezem. Egyetlen dolog van, amiről nem igazán beszélek vele: a folyamatos cseszegetések az iskolában. Úgyhogy mostanában kicsit ki van rám akadva, amiért folyamatosan kapja az igazgatónőtől a panaszleveleket, hogy már megint megvertem valamit és hasonlók...

Nővérem:
Egyetlen testvérem van, Jenessa, aki egy évvel idősebb nálam. Ha attól eltekintünk, hogy folyamatosan öljük egymást, akkor igazából nagyon jó a viszonyunk. Amíg ő is a Roxfortba járt, bármikor, bármivel megkereshettem őt. Sokat vitatkozunk, de ennek ellenére anya mellett ő számomra a legfontosabb és mindig támaszt nyújt nekem. Vele tudok a legjobban lelkizni, már csak a korából adódóan is jobban megért bárkinél. Ha épp nem mély beszélgetéseket folytatunk, akkor általában háború szintjén szívatjuk egymást. Retteg a kígyóktól, ezért például legutóbb telepakoltam az ágyát élethű gumikígyókkal... Kaptam is érte rendesen.A lélek tükre

Pozitív tulajdonságaim:
Alapvetően egy vicces, nagydumás srácnak tartom magam. Bárkivel le tudok állni beszélgetni, nekem nem okoz problémát, hogy fenntartsak egy társalgást. Bármilyen helyzetben el tudok lőni valamilyen hatalmas poént, amin az egész társaság szakad a röhögéstől.
Nem szeretek lustulni, mindig igyekszem valamilyen elfoglaltságot találni magamnak, engem sosem lehet unatkozni látni, miközben valamelyik kanapén tespedek a klubhelyiségben. Ha épp nincs semmi konkrét dolgom, akkor vagy kimegyek kviddicsezni vagy nekiállok olvasni vagy csak keresek valakit, akit tudok fárasztani. Épp emiatt rengeteg dolgot kipróbáltam már, ami elkönyvelhető valamiféle hobbinak, általában szivacsként szívom magamba az új dolgokat. Információkat, ötleteket, stb. A tanulmányi eredményeim is jók, nem kell nagyon görnyednem a tankönyvek felett, hogy egy kiemelkedő átlagot hozzak. Erre az akadémián nem nagyon lesz szükségem, hiszen színművészetire nem a RAVASZ vizsgákat nézik, de a szüleim attól függetlenül nagyon dühösek lennének, ha nem teljesítenék a képességeimhez mérten. Meg aztán nem is akarom, hogy a sötétek közé soroljanak...
Többnyire jól tudom leplezni a valódi érzelmeimet, így az emberek többsége az iskolában azt gondolja, hogy minden lepattan rólam. Ha beszólnak, akkor az meg sem kottyan nekem - legalábbis kívülről így tűnik, de nyilván nekem is ugyanúgy fáj, mint bárki másnak.
A Mardekárban népszerűnek számítok, amolyan vezetőpozíciót alakítottam ki magamnak, a többi házban viszont ki nem állhatnak, és tekintettel a jelenlegi helyzetre, ennek iszom is a levét rendesen...

Negatív tulajdonságaim:
Szinte hobbiszinten kötök bele másokba. Kényszeresen szólongatok be mindenkinek, nem bírom ki, hogy ne tegyek gúnyos megjegyzéseket másokra, ha épp olyan kedvem van. Legtöbbször észre sem veszem, ha már átléptem egy bizonyos határt, de ami azt illeti, most már nem is érdekel. Ha ők így, akkor én is így. Néha túl gyorsan elszáll az agyam, nem gondolkozom és nagyon hülye dolgokba keverem magam. Az idei tanévben állandó vendég lettem az igazgatónő irodájában, csak McGalagony épp azt nem veszi figyelembe, hogy nem véletlenül vertem már össze a fél iskolát. Nem érti meg, hogy ez csak önvédelem és ők kezdték az egészet. Ötödikes korom óta prefektus vagyok, most még ezt is el akarja venni tőlem.
Nincsenek valódi, értékes kapcsolataim. Rengetegen körülrajonganak a Mardekárban, vannak, akikkel barátoknak mondjuk magunkat, de amúgy semmi igazán személyeset nem osztanék meg velük. De jobb is így, inkább szeretnék megmaradni a felületes kapcsolatok szintjén. Hiába beszélek rengeteget, igazán megnyílni senkinek sem tudok a családomon kívül. Nagyjából mindenki teljesen komolytalannak tart, aki elviccel mindent és nem érdekli igazán semmi sem.
Hiába mutatom magam vagánynak és bátornak, valójában rengeteg dologtól félek... nem is, rettegek. Nem vagyok bátor, kicsit sem.
Nem vagyok hajlandó lejjebb adni abból az életszínvonalból, amelyet a szüleim teremtettek számomra és a nővérem számára. Élvezem a luxust, szeretem a drága dolgokat. Nem kérkedek ezzel, de még így is sokan sznobnak tartanak. Tartsanak, már ez sem érdekel.

Múltam:
Még csak tizenhét éves vagyok, azért annyira sok minden nem történt velem. Habár lehet így is többet mesélhetek, mint sok évfolyamtársam.
A családom évszázadok óta tagja annak a bizonyos huszonnyolcnak. Egyik ősöm, Cantankerus Nott állította össze a listát a tisztavérű famíliákról. Büszke vagyok rá, hogy ide születhettem.
Igazi aranyvérű neveltetést kaptam, habár sok társammal ellentétben velem valóban foglalkoztak a szüleim. Sok aranyvérű gyerektől hallottam már, hogy csak a nevelők vagy a házimanók figyeltek rájuk, szerencsére ez nálunk nem állt fenn. Születésem óta hatalmas féltéssel nevelgettek, csak rá kellett mutatnom valamire, és azt már meg is kaptam. Apa, anya és a nővérem is elkényeztettek, ezt kár is lenne tagadnom. Egyszóval semmiben sem szenvedtem hiányt, még többet is megkaptam mindenből, mint amire szükségem volt.
Tizenegy évesen következett be az első változás az életemben, mikor bekerültem a Roxfortba. Eleinte nehezen viseltem, hogy el kellett szakadnom a szüleimtől, az első hetekben elanyátlanodva éreztem magam, de a nővérem sokat segített ebben is. Az első néhány hónapban rengeteg barátra tettem szert, persze főleg a mardekárosok közül. Amolyan kimondatlan vezetőjükként kezeltek már akkor is, ezt azóta még jobban megszilárdítottam.
Harmadikos koromban kerültem be a házam kviddicscsapatába, eleinte fogó szerettem volna lenni, de tehetségesebbnek bizonyultam a kvaffok kivédésében, így őrző posztra válogattak be. Azóta sem bánom az akkori csapatkapitányunk döntését, most már semmi pénzért nem csinálnék mást. Tavaly kineveztek a házunk csapatkapitányának, itt különösen nagy hasznát veszem annak, hogy a karikáktól átlátom az egész pályát.
Az idilli roxfortos éveim ötödikes koromban változtak meg - na, nem azzal, hogy kineveztek prefektusnak. Akkortájt kezdett kialakulni ez a hatalmas ellenszenv az aranyvérűekkel szemben, és hirtelen abban a helyzetben találtam magam, hogy már nem én vagyok a Roxfort kiskirálya - vagy Kishercege, ahogy tetszik. A sok idióta fölényben érezte magát, egyre többször kaptam meg, hogy milyen beteg családból jövök. Nem értettem az egészet, és ebben ezúttal sem a nővérem, sem pedig a szüleim nem segíthettek. Semmilyen racionális alapja nem volt azoknak az atrocitásoknak, amelyek engem értek. De ez még csak a kezdet volt, össze sem hasonlítható azzal, amivé mostanra fajult. Amióta kivégezték a nagyapámat, akivel soha életemben nem találkoztam, ez az egész teljesen elharapódzott. Megállás nélkül kapom az ívet mindenkitől, aki nem mardekáros, még a hugrabugosok is élcelődni próbálnak. Érted, a hugrabugosok! Most hirtelen nagyon menőnek érzik magukat, pedig hiába nyomják most mindenhol a sárvérűeket és félvéreket istenítő dumát, attól ők még utolsó kis senkik maradnak. Hol volt az ő családjuk, amikor az enyém már lerakott valamit az asztalra? Sehol. Gyökértelen kis nyomorék az összes... Egy valamit köszönhetek ennek az egésznek: megismerkedtem a színjátszással, az egyetlen dologgal a sport mellett, ahol kiléphetek egy kicsit ebből az őrületből. A színpadon azzá válik az ember, akivé csak akar. Úgyhogy immár két éve minden tanítási szünetemet a Helios Színházban töltöm, besegítek a színészeknek és minden más ott dolgozónak, cserébe pedig tanulhatok tőlük. Az apám intézte el nekem, de most már magamnak rendezem a dolgaimat.
És most itt vagyok és bízom benne, hogy valaki felnyitja az emberek szemét. Mert ez így nem állapot. Nem veszik észre, hogy ugyanazt művelik, mint egykor azok, akiket úgy gyűlölnek?

Külsőm:
Átlagos magasságú és testalkatú vagyok, a hajam szőke, a szemeim pedig kékek. Nem nézek ki kifejezetten tizenhétnek, de a kisfiús arcom általában elég nagy sikert arat a lányok körében. Öltözködésemet tekintve szeretem a kényelmes, de jól kinéző cuccokat, ezen kívül pedig rajongok a baseball sapkákért. Rövidlátó vagyok, hol kontaktlencsében, hol pedig szemüvegben lehet látni, egyikkel sincs különösebb problémám.


A madarak csiripelték

Amortentiám:
görögdinnye, popcorn, öblítő

Mumusom:
teljes magány

Edevis tükre:
Ünnepelt színésszé/dramaturggá/rendezővé válni

Hobbim:
kviddics, színjátszás, olvasás, mások terrorizálása (meglepődtél, mi?)

Elveim:
Ne törődj senkivel.

Amit sosem tennék meg:
Habár már összevertem nem egy embert a suliban, valójában komoly kárt senkiben sem tudnék tenni.

Ami zavar:
az a rengeteg idióta, akik piszkálnak pusztán azért, mert aranyvérű vagyok

Ami a legfontosabb az életemben:
öh... család? Nem tudom.

Ami a legkevésbé fontos számomra:
rajtuk kívül mindenki más

Amire büszke vagyok:
Mindenre, ami én vagyok.

Ha valamit megváltoztathatnék az életemben:
Visszaállítanám az aranyvérűek régi becsületét.

Így képzelem a jövőmet:
A színházban szeretnék dolgozni, még nem döntöttem el, hogy színészként, dramaturgként, rendezőként vagy pontosan milyen pozícióban.

Egyéb:

- A Mardekár csapatkapitánya vagyok őrző poszton
- Prefektus vagyok (habár el akarják venni tőlem)
Playby:
Bertie Gilbert


_________________

 The cool guys
wear green...


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Theodore Nott Jr.   Szomb. Márc. 26, 2016 1:15 pm
Elfogadva


Mindig örömmel tölt el, ha valaki ilyen jól ír meg egy canon karaktert. Neked is sikerült ez, Theo egy igazán érdekes személyiség. Egyszerre lavírozik a Mardekár kiskirálya, a kiközösített aranyvérű és a művészkedés hármas útja között, de lassan ideje lesz eldöntenie, mi is akar ő lenni igazából. Persze nincs egyszerű helyzetben, sőt, de szerintem Theonak megvan az esze ahhoz, hogy végül jól döntsön és kilépjen a rá aggatott sztereotípiákból. Remélem, hogy sikerrel jár céljai elérésében és valóban oda sodorja az élet, ahol boldog lehet.
Nincs is más dolgod, mint meghirdetni a keresettjeidet és játszótársakat keresni magadnak!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Theodore Nott Jr.
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: Offtopik :: Karakterek :: Akadémista-
Ugrás: