HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Leírások

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


TémanyitásTárgy: Leírások   Szomb. Feb. 20, 2016 10:28 pm
Kronológia


1998

Harry Potter, a Kis Túlélő végzett a Sötét Nagyúrral a roxforti ostrom alatt. A Nagyúr testét elszállították a Mágiaügyi Minisztériumba, a menekülő halálfalók után pedig azonnal aurorosztagokat küldtek. Néhány nap alatt a legtöbbjüket sikerült elfogni, majd heteken belül megkezdődtek a tárgyalásaik. Néhányan el tudták kerülni az Azkabant, de legtöbbjük a hírhedt varázslóbörtönben végezte. A Wizengamot nem tudott megállapodni a büntetés mértékében – életfogytiglan tartó szabadságvesztés vagy halálbüntetés. Így a volt halálfalók egyelőre bizonytalan kimenetellel kerültek az Azkaban áttörhetetlen falai közé. A kezdeményezés ellenére a dementorokat nem helyezték át a börtönből.
Ideiglenes mágiaügyi miniszternek Kingsley Shackleboltot választották, ezzel egyidejűleg megkezdődtek a Roxfort újraépítési munkálatai.
Voldemort Nagyúr temetési helye ismeretlen, a kormány hétlakat alatt őrzi a varázsló sírjának helyét – már amennyiben létezik ilyen.

2001

A hosszú ideig húzódó hajtóvadászatok és az ország rendjének visszaállítása után Kingsley Shackleboltot megválasztották hivatalos mágiaügyi miniszterré, pártja (United Justice) általános népszerűségnek örvendett. Szigorú törvényeket hozott a feketemágia használatát illetően, továbbá folytatódott a még mindig szökésben lévő halálfalók felkutatása. Sokan közülük a bíróságig el sem jutottak, heves ellenállásuk az őket elfogó aurorok ellen a halálukkal végződött.

2005

Az új választások során másodszor is Kingsley Shackleboltot és az előző négy évben tevékenykedő kormányát választották meg. Mindezt a halálfalók elfogásában elért nagy sikereinek és az ország háború utáni felvirágoztatásának köszönhette.

2009

A politikai életben meglepő fordulat következett be, a többnyire aranyvérűekből álló párt (Pure Aspiration) megnyerte a választásokat, így Pollux Black mágiaügyi miniszter vezetésével megkezdték az ország megreformálását. A gazdaság fellendült, illetve az oktatási rendszert is átszervezték. Levin Dolohov külügyminiszter hathatós közbenjárásával kiépítették a külföldi iskolák és a Roxfort közötti cserediákrendszert, így a brit varázslóiskolába megérkeztek az első külföldi tanulók. A rendszer még csak nyomát sem tartalmazta a halálfalók által képviselt eszméknek, egyedül azt a tényt leszámítva, hogy sok magas beosztású ember kérvényezte a bebörtönzött exhalálfalók ügyének újratárgyalását, hiszen még mindig nem jutott dűlőre a Wizengamot az elítélteket illetően.

2013

Az előző kormány hiába ért el nagy sikereket minden területen, a halálfalók ügye mégis hatalmas ellenérzéseket váltott ki az emberekből. A választások során így végül egy új párt (Chance of Equality) került az ország élére, a mágiaügyi miniszteri székbe pedig hosszú idő óta először egy mugli származású varázsló, Maurice Briggs került. Briggs azonnal félbeszakította a döcögve haladó tárgyalásokat és kérvényezte a börtönben raboskodók kivégzését. Az ügy egy éven keresztül folyamatosan a média középpontjában állt.
Az aranyvérűek közül rengetegen elveszítették eddig természetesnek tűnő magas rangjukat, a mágiaügyi miniszter minden lehetséges módon támogatta a mugliszületésűeket és a félvéreket. Az aranyvérűek minden szempontból háttérbe szorultak, a bírósági eljárások miatt pedig általános ellenszenv kezdett kialakulni irántuk.

2015

A közel két évig tartó tárgyalások véget értek és kimondták a halálos ítéletet az Azkabanban raboskodó exhalálfalókra. Kivégzésük a gyilkos átokkal történt meg 2015. január 13-án. Eddigre mérhetetlen és az egész országra kiterjedő gyűlölet alakult ki az aranyvérűekkel szemben, mindannyiukat azonosították az egykori halálfalókkal. A kivégzettek hozzátartozói szinte naponta kapták a fenyegetőleveleket, már a munkahelyükre sem mehettek be mindenféle atrocitás nélkül.
Dominic Linwood és Levin Dolohov ekkor döntött úgy, hogy ez nem mehet így tovább. Már meglévő bűnszervezetük vezetőiként nem kellett hozzá sok idő, hogy hozzájuk hű, megbízható embereket gyűjtsenek maguk köré, akikkel lassú tempóban bomlasztani kezdték a rendszert.

2016

Dolohov és Linwood tervei egyre gyorsabb ütemben haladnak. Mindenhová sikerült bejuttatniuk az embereiket, ellenőrzésük alatt tartják a Minisztériumot és az oktatási intézményeket is, emellett pedig minden lehetséges módon próbálnak felszámolni a számukra kedvezőtlen közvéleménnyel. Megnyerő stílusuk és segítőik közbenjárása kezdi meghozni a gyümölcsét. Maurice Briggs és követői pedig erős ellenpontot képeznek a két férfi táborával szemben. Az aranyvérűek és az aranyvérellenesek között egyre inkább kiéleződik az ellentét, ezt pedig a hétköznapi emberek is kezdik megérezni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Leírások   Szomb. Feb. 20, 2016 10:28 pm
Libro Clava

A Libro Clava nevezetű egylet az első halálfalóuralom idején alakult ki, vezetői Voldemort emberei közül kerültek ki. Alvilági ügyletekkel foglalkozó szervezetnek indult, az évek során lassan kialakítva egy egyre befolyásosabb és egyre szerteágazóbb rendszert. Fő feladata eleinte a halálfalók és a Sötét Nagyúr helyzetének megkönnyítése volt, amiben nagy sikereket ért el, habár nem volt még túl kiterjedt. Voldemort halála után azonban sok dolog megváltozott. A szervezetet irányító varázslókat az Azkabanba zárták, a Libro Clava pedig az ő fiaikra, egyben örököseikre szállt rá. Levin Dolohov és Dominic Linwood azonnal a kezükbe vették a vezetés jogát és teljes mértékben átalakították a rendszert, ami az ő kezük alatt egyre jobban hasonlított egy modern bűnszervezetre. Legfőbb feladatuknak tartották, hogy minden lehetséges helyre beépítsenek valakit a saját embereik közül, legfőképpen a Mágiaügyi Minisztériumba. Legfőbb bizalmasaik közül néhányan egész magas pozíciót szereztek a különböző főosztályokon, ahogy ők maguk is tekintélyt nyertek a saját pozícióikban. A szervezet ereje az elmúlt egy évben nőtt többszörösére, a halálfalók kivégzése és az általános ellenszenv az aranyvéűrekkel szemben ugyanis hatalmas elégedetlenséget váltott ki Dolohovból és Linwoodból. Egyre több embert toboroztak, megszigorították a belső szabályaikat és sokkal radikálisabb módszerekhez folyamodtak. Nem hiányoznak csapatukból a verőemberek, nem hátrálnak meg, ha vesztegetésről vagy egy-egy ember likvidálásáról van szó. A tagok ugyanígy álneveket kaptak, mind klasszikusokból szereplők nevei, amiket a két vezető választott ki mindenkinek. Az eskü pontjai is megszaporodtak, egyre kötöttebbé téve a teljes jogú tagságot.
A Libro Clava sok éven át irányította az eseményeket a háttérben megbújva. A tagokon kívül - akiket szigorú titoktartás kötelezett - senki sem tudott a létezéséről. Ez talán most fog megváltozni. A pokol kezd elszabadulni.

Tagokról bővebb információ a nyilvántartásokban.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Leírások   Szomb. Feb. 20, 2016 10:29 pm
Külföldi varázslóiskolák
Ilvermorny

Az iskola Amerika észak-keleti részén található. Ennél többet egyelőre nem tudunk róla, az ígéretek szerint viszont még több információ érkezik majd felőle.Castelobruxo

A brazil varázslóiskola, ami egész Dél-Amerika területéről fogadja a tanulókat, valószínűleg az esőerdő mélyén található. A nagyszerű kastélyt a muglik romokként látják, ha mégis ráakadnak - csakúgy, mint a Roxfortnál, megoszlanak a vélemények, hogy az ötlet melyik iskolától származott.
Az iskola maga arany sziklákból álló szögletes építmény, amit gyakran hasonlítanak ősi templomhoz. (Ne keresztény templomra gondoljatok!) Az épületet és a környéket caiporák védik, akik kis, szőrös szellemlények, akik elképesztően csínytevőek és trükkösek, és éjjel jönnek elő, hogy védjék a diákokat az erdőben lakó lényektől.
A korábbi igazgató Benedita Dourado állítólag egyszer nagyon jót nevettet, amikor Roxfortban tett látogatásakor az ottani igazgató, Armando Dippet Hóborcra panaszkodott. A felajánlást, miszerint küld pár caiporát a Tiltott Rengetegbe, hogy "megmutassa, mi az igazi bajkeverés", nem talált elfogadtatásra.
A Castelobruxo diákjai élénkzöld talárt, és kifejezetten tehetségek mind a magizoológiában, mind a gyógynövénytanban. Nagyon népszerű cserediák programjuk is van az európai diákokkal. Ezt a programot nem tudták kifizetni Bill Weasley szülei, ami miatt a levelezőtársa olyan csalódott volt, hogy valami nagyon csúnyát talált küldeni a következő postával.
Az iskola falai közül több világhírű varázsló került ki, például a világ egyik  leghíresebb bájitalmestere, Libatius Borage, többek között a Haladó bájitalgyártás, az Ázsiai antimérgek és a Fiesztázz egy palackban!. Itt tanult João Coelho, a világhírű Tarapoto Tree-Skimmers kviddicscsapata is.Mahoutokoro

Az ősi japán iskola rendelkezik a 11 iskola közül a legkisebb diáktestülettel. Már 7 éves kortól fogadja a tanulókat, bár csak 11 éves kortól laknak bent. Amíg csak napközbeni képzésre járnak, a varázslógyerekek minden nap ide-oda repülnek otthonuk és az iskola között, egy hatalmas viharfecske hátán. A díszes és lélegzetelállító épület jádéból készült, és a lakatlan (legalábbis a muglik így hiszik) vulkanikus sziget, Minami Iwo Jima legmagasabb pontján áll.
A tanulók, amikor megérkeznek, elvarázsolt talárokat kapnak, amik velük együtt nőnek és változik színük, annak megfelelően, hogyan lépnek előre tanulmányaikban a viselőik - halvány rózsaszínből indul, és végül (ha minden tárgyból sikerül jó jegyeket szerezni) aranyszínűvé válik. Ha a talár fehérre vált, az azt jelenti, hogy a fiák megszegte a japán varázslótörvényeket, és illegális varázslatokat gyakorolt (amit mi Európában sötét varázslatnak hívunk), vagy megszegte a Nemzetközi Titokvédelmi Alaptörvényt. "Fehérre váltani" hatalmas szégyennek számít, ami egyenes utat jelent az iskolából a Japán Mágiaügyi Minisztérium tárgyalására.
A Mahoutokoro elismertsége nem csupán a lenyűgöző akadémiai eredményeknek köszönhető, hanem a kiemelkedő kviddicsteljesítménynek is. A sportot a legendák szerint évszázadokkal ezelőtt hozta be Japánba egy csapat vakmerő roxforti diák, akiket félbeszakítottak, miközben körbe akarták repülni a Földet erre teljesen alkalmatlan seprűkkel. Az iskola varázslóképes alkalmazottjai mentették meg őket, miközben épp a bolygók mozgását tanulmányozták. A diákok végül elég hosszú ideig maradnak japán ismerőseiknél, hogy megmutassák nekik a játékot, amit aztán később keservesen bántak. A japán kviddicsválogatott minden tagjára és a jelenlegi Champion's Leauge győztesekre (a Toyohashi Tengu) is igaz, hogy vitézül tűrik a fárasztó edzéseket, amikor is például a tomboló óceán fölött gyakorolnak viharban, és nem csupán a gurkókra, hanem a közönséges mugli repülőkre is oda kell figyelniük, amelyek a szomszédos szigetről szállank fel.Uagadou

Habár Afrikában sok kisebb varázslóiskola akad, csupán egy van, ami kiállta az idők próbáját (legalább ezer évet), és képes volt megőrizni irigylésre méltó nemzetközi elismertségét: az Uagadou. Az összes varázslóiskola közül a legnagyobb, és az egész kontinensről várja diákjait. A helyére csupán úgy hivatkoznak: a Hold Hegyei. A látogatók lenyűgöző, hegyoldalból kivájt és ködbe burkoló épületről mesélnek, ami miatt néha olyan, mintha a levegőben lebegne. Sok varázslat (legalább így tartják) Afrikából származik, és az iskolát elvégző varázslók jók asztronómiában, alkímiában és alakváltásban.
A pálca európai találmány, habár az afrikai boszorkányok és varázslók is hasznos eszköznek találták és átvették az utóbbi évszázadban, ennek ellenére sok varázslatot egyszerűen az ujjukkal vagy kézmozdulatokkal hívnak életre. Emiatt az itteni diákok jól tudnak védekezni, amikor megvádolják őket a Nemzetközi Titokvédelmi Alaptörvény megszegésével ("Én csak intettem, soha nem akartam, hogy leessen az álla").
A legutóbbi Animágikusok Nemzetözi Szimpóziumán az Uagadou Iskolai Csoport nagy figyelmet vívott ki a sajtótól, amikor is egy kiállításon összehangolt alakváltásuk miatt majdnem zendüléshez vezetett. Sok idős és tapasztalt boszorkány és varázsló érezte magát veszélyben a tizennégy évesektől, akik puszta akarattal képesek voltak elefánttá vagy csimpánzzá változni, és hivatalos panaszt is benyújtott Adrian Tutley (animágus: futóegér) a Mágusok Nemzetközi Szövetségéhez.
Az ünnepelt öregdiákok hosszú sorába tartozik Babajide Akingbade, aki legyőzte Albus Dumbledore-t a Mágusok Nemzetközi Szövetsége elnökhelyettesi címéért folytatott küzdelemben.
Az Uagadou-ra felvételt nyert diákok Álomhírnökök útján értesülnek, akiket a napi igazgató vagy igazgatóhelyettes küld. Az Álomhírnök megjelenik a gyerekek mellett, miközben alszanak, és egy jelképes tárgyat hagy nekik, általában egy vésett követ, amit a gyerek a tenyerében talál, mikor felébred. Egyik másik iskolában sem választanak így diákokat.

Forrás
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Leírások   Vas. Feb. 21, 2016 10:20 pm
Docendo Discimus Mágusakadémia
Észak-Írországban, a tenger mellett épült a Docendo Discimus Mágusakadémia. Hatalmas, tágas építmény, kívülről is kellemes, belülről pedig igazán otthonos, a hallgatók szinte egytől egyig pozitív visszajelzésekkel illetik. A muglik persze mit sem vesznek észre az egészből. A vulkanikus oszlopokat csupán természeti csodának vélik, az iskola épületéből mit sem vesznek észre. A brit Mágiaügyi Minisztérium megfelelő osztályának alkalmazottai intézkedtek afelől, hogy még véletlenül se kerülhessen mugli az Akadémia területére, a szigetrészt kordon mögé zárták és életveszélyesnek nevezték ki, senkit nem engedve a területre, de jóformán még annak közelébe sem. Ez a varázsvilágban persze nem egyedülálló.
Az Akadémiát az 1800-as évek elején alapította Bhaltain Mordecai, aki a maga idejében nagy varázslónak és professzornak számított, emlékére és tiszteletére nevezték el a tanárképző kar számmisztika termét Mordecai teremnek. Természetesen az Akadémia legtöbb terme híres varázslók neveit viseli. Hírnevét hamar elnyerte, Mordecai jóvoltából a legnagyobb boszorkányok és varázslók taníthattak itt, jobbnál jobb képességű diákokat befogadva majd szabadjára engedve a végzettségükkel. A világ minden tájáról érkeznek a tudásra szomjazó fiatalok. Minden képzés négy éves, a diákok túlnyomó része tizennyolc évesen kezdi meg tanulmányait és huszonkét évesen végez, de ez természetesen változhat.
Az épület maga három részre van osztva, a középső, nagyobb épületben vannak a tantermek, előadótermek és minden, ami magához az oktatáshoz köthető. A jobb oldali szárnyban a női, a bal oldaliban a férfi hálótermek helyezkednek el, külön egy-egy emelettel a tanároknak. Minden hálószoba két- vagy háromágyas, ettől függően oszlik szobarészekre, a berendezési tárgyak stílusa pedig az ott lakó diák saját stílusától függ.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Leírások   Vas. Feb. 21, 2016 10:46 pm

>Egyetemi szakok


Auror

Helyszínelő auror:

A hallgatók elsajátíthatják a helyszínelés alapvető fortélyait, a nyomkeresést és azok szakszerű jegyzőkönyvbe vételét. Ideális képzés a jó logikai készséggel megáldott, analitikus típusú diákoknak. A szakon végzett tanulók a Mágiaügyi Minisztérium Varázsbűnüldözési Főosztályán helyezkedhetnek el az Aurorparancsnokságon vagy a Wizengamot Végrahajtási Szolgálatnál.

Átoktörő:

A hallgatók a különféle sötét varázslatok felismerését és elhárítását sajátíthatják el a legmagasabb szinteken, továbbá nagy szaktudáshoz juthatnak a különféle mágikus tárgyak beazonosításában és kezelésében. Ideális azok számára, akik külföldön képzelik el a munkát és nem riadnak vissza a váratlan helyzetektől. A szakon végzett tanulók a Mágiaügyi Minisztérium Varázsbűnüldözési Főosztályán helyezkedhetnek el az Aurorparancsnokságon vagy a Gringotts átoktörői között.

Nyomozó auror:

A hallgatók elsajátíthatják a bűnüldözés legapróbb részleteit is, a kihallgatástól kezdve az ellenfél ártalmatlanná tételéig. Magas fokú ismereteket szerezhetnek a sötét varázslatok kivédésében és a párbajozásban egyaránt. Ideális választás a jó logikai képességű, talpraesett diákok számára. A szakon végzett tanulók a Mágiaügyi Minisztérium Varázsbűnüldözési Főosztályán helyezkedhetnek el az Aurorparancsnokságon vagy a Wizengamot Végrahajtási Szolgálatnál.

Medimágia

Medimágus:

A medimágus szakon tanuló hallgatók elsajátítják az általános orvoslást, az anatómiát és alkímiát, emellett pedig bekapcsolódhatnak különféle kutatásokba is. Ideális azok számára, akiket nem riaszt el a vér és a betegségek látványa, és szeretnének segíteni embertársaikon. A szakon végzett hallgatók szinte egytől egyig a Szent Mungó Varázsnyavalya-és Ragálykúráló Ispotály intézményében helyezkednek el, érdeklődés alapján megválasztva az emeletet és a pontos szakirányt.

Patológus:

A szak hallgatói átfogó ismereteket szereznek az emberi anatómiáról és a különféle halálokok post mortem felismeréséről. Ideális azok számára, akiket nem a gyógyítás, sokkal inkább a klinikai vizsgálódás érdekel. A tanulók a Szent Mungó Varázsnyavalya-és Ragálykúráló Ispotály intézményében vagy a Varázsbűnüldözési Főosztály Aurorparancsnokságán helyezkedhetnek el kórboncnokként.

Pszichiáter:

Az általános medimágus szakból kiválva jött létre a kevésbé hosszú múltra visszatekintő, de rohamosan fejlődő pszichiátria. A hallgatók az általános medimágiai ismereteken túl átfogó tudást szerezhetnek az emberi idegrendszerről és annak betegségeiről, illetve a mentálisan sérültek szakszerű kezeléséről. Ideális azok számára, akik a láthatatlan, de súlyos idegrendszeri betegségeket szeretnék górcső alá venni és kikúrálni. A szakon végzettek a Szent Mungó Varázsnyavalya-és Ragálykúráló Ispotályban helyezkedhetnek el vagy magánpraxist indíthatnak.

Bájitalkeverés:

A hallgatók emelt szintű ismereteket szerezhetnek a bájitalkészítés-és felismerés tudományáról, illetve a különféle mérgek és ellenmérgek hatásairól. Ideális a kutató szellemű, kreatív tanulók számára. A szak elvégzésével a diákok szinte egyöntetűen a Szent Mungó Varázsnyavalya-és Ragálykúráló Ispotály gyógyszerkészítési projektjeibe kapcsolódnak be vagy magánvállalkozást alapítanak.

Politológia

Politikatudomány:

A hallgatók a politika szövevényes hálójába nyerhetnek betekintést, elsajátíthatják a politika szaknyelvét és módszereit, továbbá átfogó képzést kapnak tudásuk gyakorlati alkalmazásához is. Ideális azok számára, akik jól látják az összefüggéseket és különösképpen érdeklődnek a politika iránt. A tanulók kivétel nélkül a Mágiaügyi Minisztériumban helyezkednek el a különféle pártok tanácsadóiként vagy a miniszteri hivatalokban.

Pszichológia

Klinikai szakpszichológus:

A hallgatók az emberi lélek rejtelmeibe nyerhetnek betekintést, megtanulhatják a lélek és a cselekedetek közti összefüggéseket. Ideális azok számára, akik szívesen hallgatnak másokat, de mégis objektíven látják a problémákat, ezáltal szakszerű segítséget képesek nyújtani. A tanulók a szak elvégzése után legtöbbször saját praxist alakítanak ki.

Gyermekpszichológus:

A hallgatók az emberi lélek rejtelmeibe nyerhetnek betekintést, megtanulhatják a lélek és a cselekedetek közti összefüggéseket, mindezt specifikusan a gyermekekre kiterjesztve. Ideális azok számára, akik különös megértéssel fordulnak a gyermekek felé és könnyen elnyerik azok bizalmát. A tanulók a szak elvégzése után legtöbbször saját praxist alakítanak ki.

Kognitív pszichológus:

A hallgatók az általános pszichológiai ismeretek elsajátítása után a gyakorlati gyógyítás helyett kutatásokba kapcsolódhatnak be és megtanulhatják a kutatás alapvető elveit és irányait. Ideális a kutató szellemű, elmélyülni képes diákok számára. A szak minden évben kis létszámmal indul, a tanulók legtöbbször az egyetemen maradnak kutatni és tanítani a diplomájuk kézhez kapása után.

Kriminálpszichológus:

Az általános pszichológiai ismeretek megszerzése után a hallgatók a bűnüldözésre specializálódhatnak. Betekintést nyerhetnek a bűnözői agy működésébe, ezáltal segítséget nyújtva a bűnüldöző szervek munkájához. Ideális a jó logikai képességű, vállalkozó szellemű diákok számára. A tanulók a Mágiaügyi Minisztérium Varázsbűnüldözési Főosztályán helyezkedhetnek el az Aurorparancsnokságon vagy a Wizengamot munkájában segédkezhetnek.

Tanárképzés

Asztronómia:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek az asztronómia tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Átváltozástan:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek az átváltoztatástan tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Bájitaltan:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a bájitaltan tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Bűbájtan:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a bűbájtan tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Gyógynövénytan:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a gyógynövénytan tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Jóslástan:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a jóslástan tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Legendás Lények Gondozása:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a legendás lények gondozásának tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Mágiatörténet:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a mágiatörténet tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Mugliismeret:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a mugliismeret tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Rúnaismeret:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a rúnaismeret tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Sötét Varázslatok Kivédése:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a sötét varázslatok kivédése tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Számmisztika:

A szak hallgatói emelt szintű ismereteket szerezhetnek a számmisztika tudományából, emellett átfogó pedagógia képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a 11-17 éves korosztály tanításával szeretnének foglalkozni. A tanulók mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy magántanárként dolgoznak.

Nyelvi szakok

A minden nyelvet érintő szakok hallgatói anyanyelvi szinten elsajátíthatják az adott nyelvet, továbbá átfogó ismereteket szerezhetnek az adott nép kultúrájáról és nyelvtörténetéről. Ideális azok számára, akik jó nyelvérzékkel rendelkeznek és nyitottak az idegen kultúrákra. A tanulok a szak elvégzése után tolmácsként helyezkedhetnek el a Mágiaügyi Minisztérium Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztályán, a Gringottsban vagy különféle cégeknél, vagy fordítói munkát vállalhatnak könyvkiadóknál. A hallgatók gyakran választják a nyelvtanári hivatást is.

Művészetek

Zeneművészet:

A hallgatók átfogó komolyzenei-és könnyűzenei elméleti képzést kapnak, illetve egy választott hangszeren gyakorlati oktatásban is részt vehetnek, emellett pedig lehetőségük nyílik énektudásuk csiszolására is. Ideális a zene szerelmesei számára, akik szeretnének megfelelő elméleti háttérrel is rendelkezni a zeneművészet területén. A tanulók később szimfonikus és egyéb zenekarokban helyezkedhetnek el vagy maguk is zenét oktathatnak. A különösen tehetségesek akár szólókarrierbe is kezdhetnek.

Színművészet:

A hallgatók elsajátíthatják a színművészet egy választott ágát, mint a színészet, színházi rendező, dramaturg, stb. Mindemellett átfogó képzést kapnak színház-és kultúrtörténetből, illetve a szakirányuknak megfelelő elméleti és gyakorlati kurzusokon vehetnek részt. Ideális azok számára, akiknek a színművészet és az irodalom szerves részét képezi az életüknek. A tanulók később Nagy-Britannia színházaiban helyezkedhetnek el.

Képzőművészet:

A hallgatók egy általános képzésen túl szakirányt választhatnak, mint a festészet, szobrászat, stb. Átfogó ismereteket szerezhetnek művészettörténetből, továbbá számos gyakorlati órán fejleszthetik tudásukat. Ideális a kreatív, alkotószellemű és jó kézügyességű diákok számára. A tanulók később saját alkotásaik eladásából, galériák fenntartásából, díszlettervezésből, stb. élhetnek meg.

Fotóművészet:

A modern művészet iránt rajongó hallgatók számára ideális a fotóművészeti szak, ahol elsajátíthatják a fotózás minden részletét, illetve a művészettörténeti alapokat. Ideális azok számára, akik a fotózáshoz szükséges látásmóddal és egy egyéni stílussal rendelkeznek. A tanulók később különféle lapoknál helyezkedhetnek el hivatásos fotósként vagy magánvállalkozást nyithatnak.

Bölcsészkar

Kommunikáció- és médiatudomány:

A hallgatók elsajátíthatják az újságírás és a rádiózás tudományát, különféle irányokra szakosodva. Ideális azok számára, akik jó íráskészséggel és gyors észjárással rendelkeznek, hiszen a szakon elsajátított írás-és beszédkészség nem elegendő a szakma műveléséhez. A tanulók később a különféle újságoknál, magazinoknál és mágikus rádióknál helyezkedhetnek el.

Szabad bölcsészet:

A hallgatók átfogó képzést kapnak az irodalom történetéről, a műelemzésről és a jelentős alkotókról. Ideális azok számára, akiket az irodalom jobban vonz a könyvek puszta lapozgatásánál és polcon való rendszerezésénél, akik szeretnék megérteni az írás művészetét. A tanulók később remek művészettörténészekké válhatnak vagy irodalomtörténeti kutatásokba kapcsolódhatnak be, stb.

Nyelvészet:

A hallgatók az mágia nyelvének történetével, szabályaival és átalakulásával ismerkedhetnek meg, továbbá emelt szintű latin képzésben részesülnek. Ideális azok számára, akik nem riadnak vissza a száraz tényektől, de kellő kreativitással rendelkeznek az olykor lehetetlen szóalkotások megértéséhez vagy esetleg új varázsigék létrehozásához. A szakon végzettek többnyire mind a kutatás területén maradnak.

Gazdasági kar

A hallgatók átfogó gazdasági és pénzismereti képzésben részesülhetnek, továbbá betekintést nyerhetnek a mágus-kobold kapcsolatok történetébe és jelenlegi állásába is. Ideális a jó matematikai képességű és logikus gondolkodású diákok számára, illetve azok számára, akik nem félnek kockázatos vállalkozásokba fogni. Az itt végzettek nagyrészt a Gringotts varázslóbankban helyezkednek el vagy saját vállalkozásba kezdenek, esetleg részvénytársaságoknál keresnek munkát.

Mérnöki kar

A hallgatók átfogó ismereteket szereznek a muglik által is ismert fizika tudományából, továbbá széleskörű anyagbűvölői tudást is szerezhetnek. Ideális a kreatív, de precíz diákok számára, továbbá azok számára, akik jó matematikai és reál képességekkel rendelkeznek. A tanulók később tervező mérnökökként, építések vezetőjeként, stb. helyezkedhetnek el.

Testnevelési kar

Sportmenedzser:

A hallgatók a sport és a gazdaság világából is átfogó képzést kapnak, különös tekintettel a kviddicsre. Ideális azok számára, akik jó vezetői képességekkel rendelkeznek és objektíven, határozottan tudnak fellépni bármilyen helyzetben, és természetesen bátran eligazodnak a sportéletben. A tanulók legtöbbször kviddicscsapatok menedzsereiként helyezkednek el, vagy egy-egy játékos személyes menedzsereként.

Szakedző:

A hallgatók egy választott sportágból kapnak átfogó képzést, továbbá pedagógiai és egészségtani ismeretekkel is gazdagodnak. Ideális azok számára, akik a sport szeretete mellett saját tudásukat is tovább akarják adni és nem riadnak vissza akár egy egész csapat irányításától sem. A tanulók egy-egy csapat vagy játékos személyi edzőjeként helyezkedhetnek el.

Sportszervező:

A hallgatók az átfogó sportismereteken túl rendezvényszervezési ismereteiket bővíthetik. Ideális azok számára, akik könnyedén irányítanak akár rengeteg embert is és minden helyzetet képesek önerőből megoldani. A tanulók később a Mágiaügyi Minisztérium Mágikus Sportok és Varázsjátékok Főosztályán helyezkedhetnek el.

Repüléstan tanár:

A hallgatók az alapvető testnevelési képzés mellett pedagógia ismeretekkel is gazdagodhatnak, emellett pedig az egészségtanban is elmélyedhetnek. Ideális azok számára, akik nem hivatásos sportolókkal, hanem 11-17 éves korosztállyal szeretnének foglalkozni. A hallgatók szinte mind a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában helyezkednek el vagy gyermek csapatok edzőjeként.

Sportkommentátor:

A hallgatók az alapvető sportismeretek mellett kommunikációs képzésben részesülhetnek. Ideális azok számára, akik a sport művelése mellett az elméleti kérdésekkel és a médiával is szeretnének megismerkedni. A tanulók később sportrendezvények kommentátoraiként tevékenykedhetnek.

Sportpszichológus:

A hallgatók a testnevelési képzés mellett a pszichológia tudományával is megismerkedhetnek, különösképp a sportolók nagy stresszfaktorú életviteléből adódó lelki változásokkal. Ideális azok számára, akik a sport mellett a lélek és a szellem tudományával is szeretnének foglalkozni. A tanulók csapatok és sportolók személyi sportpszichológusaként helyezkedhetnek el.

Jogi kar

Ügyvéd:

A tanulók átfogó jogi és jogtörténeti képzésben részesülnek, beleértve az aktuális varázslótörvényeket és mugli törvénykezést is. Ideális a jó logikai képességű, határozott diákok számára. A tanulók később magánügyvédként vagy ügyvédi irodákban helyezkedhetnek el.

Ügyész:

A tanulók átfogó jogi és jogtörténeti képzésben részesülnek, beleértve az aktuális varázslótörvényeket és mugli törvénykezést is. Ideális a jó logikai képességű, határozott diákok számára. A tanulók később a Wizengamotnál helyezkedhetnek el.

Bíró:

A tanulók átfogó jogi és jogtörténeti képzésben részesülnek, beleértve az aktuális varázslótörvényeket és mugli törvénykezést is. Ideális a jó logikai képességű, határozott diákok számára. A tanulók később a Wizengamotnál helyezkedhetnek el.

Mágus-mugli kapcsolatok

Mugli kultúra:

A hallgatók megismerkedhetnek a varázstalanok történelmével és kultúrájával, ezzel segítve a mágus-mugli kapcsolatokat. Ideális azok számára, akik nagyfokú toleranciával viseltetnek mugli társaink iránt. A tanulók később a Mágikus Katasztrófák és Balesetek Főosztályán helyezkedhetnek el.

Mugli tudományok:

A hallgatók átfogó ismereteket szerezhetnek a különféle mugli tudományokról, megismerve a varázstalanok mágiát helyettesítő vívmányait és tudományos fejlődését. Ideális azok számára, akik nyitottak a mágiát nélkülöző vagy csak kis mértékben tartalmazó tudományok felé. A tanulok később Mágikus Katasztrófák és Balesetek Főosztályán helyezkedhetnek el.

Mágus-mugli közvetítés:

A hallgatók megismerkedhetnek a mágus-mugli közös történelemmel és diplomáciai ismereteket szerezhetek. Ideális azok számára, akik nyitottak a muglik és mágusok közti közvetítésre és nem ódzkodnak a varázstalan világtól. A tanulók később a Mágikus Katasztrófák és Balesetek Főosztályán helyezkedhetnek el.

Magizoológia

Lénygondozói szak:

A hallgató megismerkedhet az általános lénygondozással, a bestiák szükségleteivel és a róluk fellelhető alapvető ismeretekkel. Ideális a természet és az állatok szerelmesei számára. A tanulók később a Mágiaügyi Minisztérium Varázslény-felügyeleti Főosztályán vagy vadőrként, gondozóként helyezkedhetnek el.

Bestiaszelídítő szak:

A hallgatók az általános lénygondozói ismereteken túl megismerkedhetnek a bestiák begyűjtésének és esetleges kiiktatásának a tudományával is. Ideális azok számára, akik nemcsak szeretik az állatokat, de a veszélytől sem riadnak vissza. A tanulók később a Mágiaügyi Minisztérium Varázslény-felügyeleti Főosztályán helyezkedhetnek el.

Intelligens mágikus lények szak:

A hallgatók az intelligens lényekre (pl.: kentaur, kobold, stb.) specializálódhatnak és a velük való kapcsolattartást sajátíthatják el. A diákok emellett egy nyelv anyanyelvi szintű képzésébe is részt vehetnek, mint például a kobold, sellő, stb. Ideális azok számára, akiket vonzanak a féllények és a természet. A tanulók később a Mágiaügyi Minisztérium Varázslény-felügyeleti Főosztályán helyezkedhetnek el.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Leírások   Hétf. Feb. 22, 2016 3:10 pm
Politikai pártok


Chance of Equality

A párt elsődleges célja a mugliszületésűek egyenjogúsítása és az aranyvérűek kiváltságainak eltörlése. Nagy hangsúlyt fektetnek a nem aranyvérű származású varázslók és boszorkányok támogatására, minden lehetséges módon segítik őket, legyen szó oktatásról, munkalehetőségekről, stb. Emellett céljuk a varázslények és féllények jogainak kiterjesztése, ezzel megkönnyítve például a vérfarkasok társadalomba való beilleszkedését. Törekvéseik közé tartozik még a mugli minisztériumokkal való szoros kapcsolattartás és a két világ közti éles szakadék megszüntetése. Fontosnak tartják a varázsvilág modernizálását, habár néhányan kritizálják a tradícióktól való teljes elrugaszkodásukat.
A feketemágia gyakorlását súlyosan büntetik, az esetleges rémuralom megismétlődését elkerülvén folyamatos megfigyelés alatt tartják az aranyvérűeket és az egykori Voldemort szimpatizánsokat. Nem kell hozzá sokat tenni, hogy valaki a Wizengamot előtt találja magát ilyen vádakkal.
Vezető: Maurice Briggs

Pure Aspiration

A Pure Aspiration főként befolyásos aranyvérűekből álló párt, amely már nem egy sikeres kormányt tudhat a háta mögött. Eddigi vezetői mind nagy mágusok voltak, azonban az elmúlt húsz év sokat csorbított jó hírükön. Briggsék kormánya előtt négy évig ők voltak hatalmon, ezalatt a gazdaság, az oktatás és még sok terület jelentős fejlesztéseken esett át. Elsődleges céljuk ezen ágaknak a magas szinten tartása, a varázsvilág felvirágoztatása. A rengeteg tévhit ellenére a párt nem kötődik Voldemort Nagyúr eszméihez, kormányzási idejük alatt semmilyen jellegű atrocitás nem érte a mugli születésűeket, mi több, anyagi támogatást is nyújtottuk az iskoláztatásukhoz, akárcsak bármelyik elődjük. Ezek mellett céljuk még diplomáciai úton javítani a kapcsolatokat más varázslónemzetekkel, elsősorban más európai országokkal, Amerikával és Japánnal. Hatalmi idejük alatt ebben jelentős sikereket értek el.
Vezető: Pollux Black

United Justice

A második nagy varázslóháborút követően kétszer is megválasztották a United Justice pártot, akik a háborús időszak utáni ideiglenes kormányt is vezették. Kingsley Shacklebolt mágiaügyi miniszteri posztjának betöltése alatt nagyszerű munkát végzett, elfogatta a szökésben lévő halálfalók nagy részét és sikerült visszaállítani a brit varázsvilágot a régi kerékvágásba. Elsődleges céljuk egy újabb háború elkerülése, emiatt reformjaik minden társadalmi réteg számára kedvezőek, senkit sem támogatnak vagy szorítanak ki jobban, mint másokat. Fontos számukra a gyermekvédelem, amelyre a csatákat követően nagy szükség is volt. Politikájuk mérsékelt és keresik az arany középutat.
Vezető: Kingsley Shacklebolt

Independent Democracy

Fiatalokból álló, újonnan alakult párt. Az Independent Democracy képviseli a leginkább demokratikus liberalizmus vonalat, fiatalos lendületükkel új színt visznek a politikai életbe. Még nem olyan ismertek a köztudatban, mint vetélytársaik, de korszerű ötleteikkel és az elsősorban fiatalokra épített politikájukkal egyre ismertebbé válnak. Elsődleges céljuk a modernizáció, társadalmi és gazdasági szempontból egyaránt. Sokan a United Justice pártból áteveztek ehhez a fiatal társasághoz, hiszen inkább a fejlődőképesebb Independent Democracyban tudnak hinni. Az viszont még a jövő zenéje, hogy ez a fiatal párt képes lesz-e versenybe szállni a tapasztaltabb, nagy múltú riválisokkal szemben, akik már sokévnyi kormányidőt tudhatnak maguk mögött...
Vezető: Xavier Fortescue

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Leírások   Hétf. Feb. 22, 2016 10:37 pm

>Pálcák

Garrick Ollivander tollából

"Karrierem legelején pálcakészítő apám munkáját figyeltem, ahogy a különböző anyagokkal birkózik. Törekvéseim arra irányultak, hogy felfedezzem a legjobb pálcamagokat és mikor eljön az idő, átvegyem a családi vállalkozást. Így is lett. Hosszas kísérletezés, kutatás után jöttem rá, hogy csak három pálcamag adhat tökéletes erejű pálcát: egyszarvúszőr, sárkányszívizomhúr és főnixtoll. Mindhárom anyag rendelkezik saját, különböző tulajdonságokkal. A következőekben erről olvashatjátok el összefoglaló jegyzeteimet. Hozzátenném, ez csak egy rövid áttekintés e komplex, bonyolult témához.

Pálcafák

Akác


Az akác egy nagyon szokatlan pálcafa, amelyből megfigyeléseim alapján igen trükkös pálcák készülnek. Legtöbbször nem engedelmeskednek a gazdájukon kívül másnak - a legerősebbek senkinek sem. Emiatt az érzékenységük miatt nehéz őket megfelelő kézbe adni. Csak keveset tartok belőlük, azoknak a boszorkányoknak és varázslóknak, akikhez illenek. Az akácra nem igaz, amit általában mondanak róla, hogy "bumm és varázslat". Amikor jó párt alkot a gazdájával, nagyon jó pálca lehet. Sokan nem szeretik.

Alma


Almafa pálcákat nem gyártanak nagy számban. Erősek, és céltudatos, nagyratörő emberek kezében érzik a legjobban magukat. A feketemágia sem áll távol tőlük. Azt mondják, egy almafa pálca tulajdonosa közkedvelt és elismert lesz. Észrevettem, hogy a varázslatos kisugárzású vásárlók gyakran az almafa pálcák között találják meg az igazit. Almapálca tulajdonosok között gyakori az a ritka képesség, hogy el tudják sajátítani más mágikus lények anyanyelvét.

Babér


Azt mondják, a babérpálca nem tud becstelen cselekedetet végrehajtani, bár a dicsőségre való törekvés (ami nem ritka a babérpálcák tulajdonosai között) erősen hajtja. Ismertem halálos erejű babérpálcát is. A babérpálcákat néha bizonytalannak gondolják, de ez nem igaz. Ezek a pálcák, úgy tűnik, nem képesek tolerálni a lustaságot a birtokosukban, az ilyen tulajdonságú varázslókat gyakran kiválasztják maguknak. Egyébként mindörökre az első tulajdonosához ragaszkodik, sőt szokatlan és vonzó tulajdonsága, hogy spontán villámcsapást produkál, ha valaki megpróbálja ellopni.

Bükkfa


A bükkfának idő kell, hogy összeszokjon gazdájával, használatához tapasztalat szükséges. Gyengén teljesítenek a szűk látókörű, intoleráns emberek kezében. Ezek az emberek egy bükkfapálcához hasonló pálcával is nehezen boldogulnak. Ha megfelelő tulajdonosra lel, akkor a művészi finomság jellemzi ezt a pálcát, amely méltó hírnevére.

Cédrus


Amikor cédruspálcát birtokló emberrel találkozom, mindig meg kell állapítanom, hogy hűséges és erős jellem. Apám, Gervaise Ollivander mindig azt mondta: "Soha ne osztogass felelőtlenül cédruspálcákat!". És egyetértek, eme pálcák találjanak tökéletes otthonra egy tisztánlátó embernél. Mitöbb, egy olyan embernél, aki törődik másokkal és megvédelmezi a szeretteit. E pálca jól illeszkedik azokhoz a varázslókhoz és boszorkányokhoz, akik leblokkolnak a harcok során.

Ciprus


A ciprusfa pálca a lélek belső nemességéhez kapcsolódik. A nagy pálcakészítő, Geraint Ollivander azt írta, mindig megtiszteltetésnek érezte, ha párosíthatott egy ciprus pálcát, mert tudta, hogy olyan boszorkánnyal vagy varázslóval találkozott, aki hősies halált fog halni. Szerencsére ezekben a kevésbé vérszomjas időkben a ciprus pálcák birtokosai ritkán vannak arra rendeltetve, hogy ilyen módon megváljanak az életüktől, bár kétségtelen, hogy sokan közülük megtennék, ha úgy hozná a szükség. A ciprusból készült pálcák a bátor, vakmerő és önfeláldozó emberek között találják meg lelki társukat; olyanokban, akik nem ijednek meg az árnyékuktól, ha harcolniuk kell saját, vagy barátaik védelmében.

Cseresznye


A nagyon ritka cseresznyefa furcsa erejű pálcákat ad. A japán diákok díjazzák ezt a legjobban, a Mahoutokoro varázslóiskolában, ahol a cseresznyefa pálcás tanulónak nagy presztízse van. El kell oszlatni a nyugatabbi pálcavásárlók elképzeléseit, miszerint az élő fa rózsaszín virága komolytalanná, giccses pálcává teszi. Az igazság az, hogy a cseresznyefa gyakran ad halálos erejű pálcákat, bármilyen is legyen benne a mag, de sárkány-szívizomhúr magú pálca soha nem áll össze olyan varázslóval vagy boszorkánnyal, aki nem rendelkezik magas önkontrollal és elmeerővel.

Dió


A dió pálca csak a különösen intelligens varázslókat és boszorkányokat választja ki magának. Gyakran megtalálható feltalálók kezében, jellemző rá a szokatlanul nagy alkalmazkodóképesség és sokoldalúság. Vigyázni kell vele, ugyanis kellően erős varázsló kezében ugyanúgy működik, mint gazdájáéban, végrehajtja azok utasításait is. Ez teszi igazán veszélyes pálcává: bármilyen parancsot végrehajt.

Ébenfa


Ez a koromfekete pálcafa olyan megjelenéssel és hírnévvel rendelkezik, hogy meglehetősen alkalmas harcra és átváltoztatásra. Az ébenpálca a legboldogabb egy olyan ember kezében, akiben megvan a bátorság, hogy önmaga legyen. Gyakran nehezen alkalmazkodik, nagyon egyéni, vagy megmarad a külső szemlélő kényelmes szerepében –ébenpálca-tulajdonosok egyaránt találhatók a Főnix Rendjében és a Halálfalók között. Tapasztalatom szerint az ébenpálca tökéletesen passzol ahhoz, aki erősen ragaszkodik az elképzeléseihez - nem számít, merrefelé próbálják irányítani, eltéríthetetlenül menetel a céljai felé.

Éger


Az éger egy merev fa, mégis azt vettem észre, hogy az ideális tulajdonos nem makacs vagy csökönyös, hanem segítőkész, figyelmes és nagyon szerethető. Miközben a legtöbb pálca hasonló karakterű tulajdonost keres, addig az éger a maga ellentétét keresi. Ha egy éger pálca jó kezekbe kerül, csodálatos, hűséges segítőtárs válik belőle. Az összes fafajta közül ez a legalkalmasabb a nonverbális varázslásra, és az a hír járja, hogy csak a legfejlettebb boszorkányokat és varázslókat választják ki.

Erdeifenyő


A nagyapám, Gerbold Octavius Ollivander mindig a túlélők pálcájának nevezte, ugyanis három olyan varázslónak is eladott belőle, akik sértetlenül éltek túl halálos veszélyeket. Keresett pálca, amely rugalmas, keresi a kitartó, erős és valódi céllal rendelkező varázslókat. Hogy ez a cél rossz vagy jó, az már változó. Különösen alkalmas pálca az átváltoztatásra és támogatja gazdája esetenkénti megfélemlítő, határozott viselkedését.

Ezüsthárs


Ez a szokatlan és rendkívül vonzó pálca a XIX. században volt a legelterjedtebb. A kereslet meghaladta a kínálatot, és a gátlástalan pálcakészítők különböző fákat alakították át, hogy úgy tűnjön, a vevőnek ezüsthárssal van dolga. A laikusok persze megelégedtek a szokatlanul impozáns külsővel, és reménykedtek benne, hogy a pálca méltó lesz híréhez. Kifejezetten alkalmas látnokok és legilimentorok számára. Akkoriban rengeteg pálcakészítőt megvádoltak csalással, még Gerbold Ollivandert, a nagyapámat is. Mára már kevésbé divatos pálcafa.

Fekete dió


Kevésbé gyakori, mint az egyszerű diófa pálca. Keresi mesterében az erőt és a jó ösztönöket. Nagyon szép pálcákat ad, de gazdájuknak meggyűlik velük a bajuk. Nagyon érzékenyek a tulajdonosuk lelki állapotára, erejük is elmegy, ha gazdájuk mélypontra kerül és becsapja magát. Ez a pálca nem tűri, ha mestere nem őszinte magához, nem engedelmeskedik neki. Egy öntudatos varázslóval párosítva az egyik leghűségesebb és erősebb pálca, emellett pedig mutatós is.

Fűz


A fűz egy szokatlan pálcafa gyógyító erővel. Felfedeztem, hogy az ideális tulajdonosa gyakran rendelkezik (általában indokolatlan) bizonytalansággal, bár megpróbálja elrejteni. Miközben rengeteg magabiztos vevő ragaszkodott hozzá, hogy kipróbáljon fűzfapálcákat (vonzotta őket szép megjelenése és megalapozott hírneve, hogy különösen alkalmas nonverbális varázslásra), a fűzfapálcáim következetesen kiválogatták azokat, akik kicsinek érzik magukat a tanuláshoz. A családomban ismert az a közmondás, hogy "Ki távolra utazik, fűzzel lesz a leggyorsabb" – amit nyilván átvitt értelemben kell venni.

Galagonya


Gregorovitch, a pálcakészítő ezt írta a galagonyapálcáról: "furcsa, ellentmondásos pálca, hiszen a fa levelei és termései gyógyítanak, mégis érezni rajta a halál szagát." Az elképzeléseink rengeteg dologban ütköznek, ám a galagonyával kapcsolatban egy véleményen vagyunk. A galagonyapálca alkalmas gyógyításra és átkokra is egyaránt. Nehéz összehangolódni vele, de a galagonyapálcák gazdái legtöbbször tehetséges varázsló, azonban ha nem, akkor veszélyes következményei lehetnek. Ha rosszul kezelik, a varázslatok visszafelé sülhetnek el...

Gesztenye


Ez egy nagyon különös, sokoldalú fa, a karaktere nagyon eltérő lehet a mag függvényében, és birtokosának a jelleméből is átvesz valamennyit. A gesztenyefa pálca azokat a boszorkányokat és varázslókat vonzza magához, akik jártasak a mágikus állatok szelídítésében, nagy gyógynövénytan tehetséggel vannak megáldva, vagy természetes repülők. Azonban sárkány-szívizomhúrral párosítva talán azok között találja meg a partnerét, akik luxusban élnek, anyagiasak, és kevésbé lelkiismeretesek, mint kéne. Ellenben, a Wizengamot három egymást követő vezetőjének is gesztenyefa pálcája volt, unikornis maggal, ami arra mutat, hogy ez a párosítás előszeretettel érintkezik a joggal és az igazságszolgáltatással.

Gyertyán


A saját pálcám is gyertyánból készült. Személyes tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy ez a pálca mindig olyan varázslót vagy boszorkányt választ, akit egy szenvedély, mondhatni rögeszme éltet. Az egyik leggyorsabban alkalmazkodó pálca, átveszi tulajdonosa stílusát, teljesen személyre szabottá válik. Emiatt más kezében szinte használhatatlan. Mestere elvei szerint cselekszik csak, az azokkal ellenkező parancsokat nem hajtja végre. Különösen finom és érzékeny pálca.

Jegenyefenyő


A fenyő pálca mindig független, egyéni mestert választ, aki gyakran magányos, érdekes és talán titokzatos is. Élvezi, ha kreatív feladatokat adnak neki, ellentétben sok pálcával, könnyen alkalmazkodik az új dolgokhoz. Sok pálcakészítő szerint a fenyőpálcák képesek az érzékelésre, és emiatt is remek teljesítményt nyújtanak gazdájuk kezében. E varázspálca tulajdonosai meglehetősen sokáig élnek. Alkalmas és érzékeny a nonverbális mágiára.

Juharfa


A juharpálca által választottakat általában világutazók és felfedezők között találom; ők nem otthonülős pálcák, tulajdonosuk ambícióit preferálják, máskülönben a bennük lévő varázs felgyülemlik és fakóvá válik. A friss kihívások és a rendszeres helyszínváltozások okozhatják, hogy ez a pálca szinte ragyog, ahogy nő, úgy csiszolódik össze a partnerével, közösen fejlődnek.

Kocsányos tölgy


A pálca, jó és rossz időkben is igazi társ, akár csak egy barát. A kocsányos tölgy keresett pálca ereje, bátorsága és hűsége miatt. E pálca tulajdonosait jellemzi a természet, az állatok iránti szeretet. A kocsányos tölgy gazdáira az életöröm és a természetes világ iránti érdeklődés is jellemző. Úgy tartják, Merlin is ilyen pálcával rendelkezett, bár ez nem bizonyított, hisz sírját a mai napig nem lelték meg.

Kökénybokor


A kökény egy igazán szokatlan pálca, amelyre - véleményem szerint – tényleg illik a harcos megnevezés. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy tulajdonosa beleássa magát a feketemágiába, bár kétség kívül remek eredményeket érne el benne. Gyakori az aurorok körében is, de nem egy Azkabanba került varázsló is kökénypálcát használ. A kökénybokor tulajdonságai illenek a gazdájára is: tövises, mégis a legédesebb bogyókat találhatjuk rajta. A kökénypálca hűséges szolga.

Kőris


A kőris pálcák csak tehetséges varázslók kezében érzik jól magukat. „Egygazdásak”, eredeti tulajdonosukon kívül senkinek sem engedelmeskednek, elveszítik hatalmukat. Igazán szélsőséges tud lenni, ha egyszarvúszőr maggal párosítják. Kevesen foglalkoznak ezzel a fával, de én úgy gondolom, igaz a régi vers, miszerint nagy hasonlóságot mutat a berkenyével és a mogyoróval. Talán azok a legmegfelelőbbek egy kőrispálca birtoklására, akik bizonytalanok. Gyakorta érkeznek hozzám túl pimasz és magabiztos varázslók, akik ezt a jó hírű pálcát szeretnék kipróbálni. De mindig csalódniuk kell. Az ideális tulajdonos lehet makacs, és később bátor is, de sosem durva és arrogáns.

Körte


Ezek az aranytónusú pálcák a melegszívű, nagylelkű és bölcs emberek kezében érzik jól magukat. E pálcák birtokosai általában népszerűek és megbecsültek. Nem tudok olyanról, hogy körte pálca feketemágus kezébe került volna. Rugalmas, de sok év után is makacs pálca.

Lucfenyő


A szakképzetlen pálcakészítők nehezen megmunkálható pálcának tartják. Igaz, hogy kell tehetség az elkészítéséhez és akár egy rossz mozdulattal is tönkretehetjük. Biztos kéz szükséges a használatához, mert gyakran úgy végzi el a feladatokat, ahogy azt ő szeretné. Azonban amint a pálca összhangba kerül gazdájával, hűséges társ lesz. Kedvelik szép színe miatt, és jellemzőek rá a drámai hatások is.

Magyal


A magyal az egyik legritkább pálcafa, hagyományosan védőnek tartják. Legszívesebben olyanoknak dolgozik, akiknek szüksége lehet segítségre a haragjuk és hevességük legyőzésében. Ugyanakkor a magyalpálcák általában olyan tulajdonost választanak, akik elkötelezettek valamilyen veszélyes spirituális dolog iránt. A magyal az egyik olyan pálca, aminek képessége legjobban a magtól függ. Közismerten nehezen működik együtt főnixtollal, mert a fa minőségi ingadozása furcsa konfliktusba kerül a főnixtoll leválásával. Abban a ritka esetben, amikor ilyen, de jól működő párosítással találkozunk, senki és semmi nem állhat a pálca és a gazdája útjába.

Mogyoróbokor


Érzékeny pálca, amely gyakran tükrözi a gazdája érzelmi állapotát. Leginkább egy olyan mesternél érzi jól magát, aki érti és tudja kezelni a saját érzelmeit. E pálca elveszíti erejét, ha gazdája súlyos lelki traumán esik rá. Ellenben jó kezekbe kerülve kimagasló erejű pálcává válhat. Nehezen lehet hozzá pálcamagot tenni. Különleges képessége, hogy érzékeli a földalatti vizeket. Ilyenkor ezüstös, könnycsepp alakú füstfelhőket fúj.

Nyárfa


A nyárfa pálcák finom és kellemes külsejű pálcák, fehér színükkel az elefántcsontra hasonlítanak. Tulajdonosuk gyakran párbajozó szellemű, különösen alkalmasak a harcra. Egy hírhedt és titokzatos XVIII. századi párbajklub tagjai állítólag csak nyárfa pálcával rendelkezhettek. Tapasztalataim szerint e pálca tulajdonosai határozott és elszánt emberek, akiket az átlagosnál jobban vonzanak a küldetések és az újdonságok, forradalmároknál is gyakori.

Platán


A platán különleges pálcákat ad, amelyek keresik az új élményeket és a mindennapi kihívásokat. Egy régi monda szerint, mikor ez a pálca unatkozik, akkor lángokat idéz elő. Tapasztalataim szerint e pálca ideális tulajdonosa kíváncsi, kalandozó, nagy teljesítményeket mutat fel és mindig kész a tanulásra, emellett pedig keresi az őt megillető helyet a világban. Mint az erdőkben, úgy a pálcák között is értékes.

Rezgőnyárfa


Nagyapám, Gerbold Ollivander mindig is azt vallotta, hogy a nyárfa pálcák a következetes, erős és morális emberek kezében dolgoznak a legtökéletesebben. Egy régi vicc szerint, amely elterjedt a kisebb pálcakézítők között, a nyárfa pálcák sosem választanak politikust maguknak. Ez azonban nem igaz, ugyanis két kiváló miniszter, Eldritch Diggory és Evangeline Orpington is nyár pálca tulajdonosa volt.

Somfa


A som pálca az én egyik személyes kedvencem. A tulajdonosai mindig humoros, szórakoztató emberek. Azonban a somfa pálca gyakran merész és gonosz, de a természete játékos és ragaszkodik a gazdájához, ahogy a mestere is más emberekhez. A tulajdonosok keresik az izgalmakat, igénylik a nagy teret. Sokan úgy tartják, hogy a som pálcák nem képesek komoly varázslatokra, de ez nem igaz. Egy okos és tehetséges mágussal párosulva káprázatos varázslatokra lehet képes. Viszont sok sompálca nem hajlandó nonverbális varázslatot végrehajtani, emellett pedig kifejezetten zajos varázspálcák.

Szilfa


A megalapozatlan hit szerint csak az aranyvérű varázslók kezében működik, így e pálca tulajdonosai gyakran igyekeznek bizonyítani származásukat. Az igazság valójában az, hogy a tehetséges és méltósággal rendelkező varázslókkal alkot jó párost. Tapasztalataim szerint a szilfapálca tulajdonosokat kevés baleset éri, nem követnek el ostoba hibákat. Elegáns és kifinomult pálca, amely képes a magas szintű varázslatok tökéletes elvégzésére is.

Szilva


Vonzó és erős pálca, rengetegen kedvelik szép, meleg színe miatt. Hírnevét bátorsága és mesterében való bizalma alapozta meg, emiatt a kereslet mindig meghaladta a fellelhető kínálatot. Azonban ez a pálca trükkösebb, mint azt sokan gondolnák. Ez a pálca mindig rejteget valamit, akárcsak gazdája. Jellemző, hogy a szilvafa pálcát birtoklók csak ritka alkalmakkor mutatják meg igazi képességeiket, máskor pedig képességeiken alul teljesítenek.

Szőlő


Már a druidák is felismerték a szőlő fás szárát, amely alkalmas a pálcakészítésre. Boldog vagyok, hogy tovább vihetem ezt az ősi hagyományt. Megfigyeltem, hogy a szőlő pálcák tulajdonosai mindig egy nagyobb célt űznek, és mindig sikerül meglepniük másokat. Erős személyiségek, akik emellett érzékenyebbek is másoknál. Vonzzák őket a versenyhelyzetek. Már akkor jelez, ha csak a közelben érzékeli leendő gazdáját. Ezt a jelenséget kétszer is megfigyeltem.

Tiszafa


A tiszafa a legritkább pálcafák közé tartozik, ideális és hírhedt párbajpálca. Különösen sötét hírnévvel rendelkezik, sokan élet-halál urának tartják. Azonban az sem igaz, hogy jobban vonzza a sötét varázslókat, mint más pálcák. Gyakran épp a tiszafa pálcák lesznek mások heves védelmezői. E pálcát általában gazdájával együtt temetik el, akit még a sírjában is védelmez. A tiszafa sosem választ középszerű vagy félénk tulajdonost.

Vörös berkenye


A berkenye pálca mindig is híres volt védelméről, amelyet különösen nehéz megtörni. Nincsenek olyan feljegyzések, melyekben feketemágusok birtokoltak volna ilyen pálcát. A berkenye nem árt senkinek. Tisztaszívű és tiszta gondolkodású emberek kezében érzi jól magát. De ez ne tévesszen meg senkit, mert egyben a legjobb párbajpálca is.

Vörösfenyő


A vörösfenyő pálcákra folyamatos a kereslet, sosincs belőlük elegendő. Ezt hírnevének köszönheti, miszerint szerencsét hoz gazdájára. Ez valójában nem a pálcának köszönhető, hanem magának a mesternek van remek érzéke ahhoz, hogy elkerülje a bajokat. Ezt a pálcát mindig érdekes párosítani egy varázslóval vagy boszorkánnyal.

Vörös tölgy


A tudatlan varázslók gyakran azt mondják, hogy a vörös tölgy pálcák tulajdonosai mind tüzes emberek. Való igaz, e pálca képes a rendkívül gyors reakcióidőre és tökéletes párbajpálca. Kevésbé gyakori, mint a kocsányos tölgy. Ideális mester kezében gyors észjárású, alkalmazkodó és jellemző rá, hogy rendelkezik valamilyen védjeggyel. Véleményem szerint az egyik legszebb pálca.

Magok

Egyszarvúszőr


Az egyszarvúszőr az egyik legmegbízhatóbb pálcamag, a lehető legkevésbé ingadozó. Nagyon ritka, hogy a feketemágia felé fordulna. Hűséges, erősen kötődik legelső tulajdonosához. Hátránya, hogy gyakran nem ad erős pálcákat, bár ez a fától is függ. Hajlamosak a melankóliára, amely olykor odáig is vezethet, hogy a mágia elhal bennük és ki kell cserélni a pálca magját.

Sárkányszívizomhúr


Általában ez a mag adja a legtöbb energiát a pálcának. Gyorsabban tanul a többi típusnál, és egygazdás pálcákat ad, erősen kötődik első tulajdonosához. Ez a mag mutatja a legerősebb tendenciát a feketemágiára, de nem magától. Gyakran okoz baleseteket, temperamentumos pálcamag.

Főnixtoll


Ez a legritkább pálcamag. A legváltozatosabb mágiaágakra képesek, bár hosszabb ideig is eltarthat, míg megmutatják képességeiket. Minőségi pálcamag, sok boszorkány és varázsló kedveli. Független pálca, nehéz megszelídíteni és hűségessé tenni."

Hossz és rugalmasság

Sok pálcakészítő a vásárló magassága alapján választja ki a pálca hosszát. Ez ostobaság, a varázspálca hossza csak kis mértékben függ a testmagasságtól. A személyiség számít elsősorban. Megfigyeléseim alapján a hosszabb varázspálcák drámaiabb stílusúak, míg a rövidebbek elegánsabbak és kifinomultabbak. A három legfontosabb tényező a fa, a mag és rugalmasság, a hossz már elenyésző ezek mellett.
A legtöbb pálca kilenc és tizennégy hüvelyk között mozog. Adtam már el nyolc és fél hüvelykes, de tizenöt hüvelykes pálcát is, azonban ezek rendkívül ritkák. A nagyon kicsi pálcák általában azokat választják ki, akikből hiányzik valami.
A rugalmasság és a merevség leginkább az alkalmazkodóképességet jelöli. Természetesen ez alapján sem lehet kategorizálni egy pálcát, az alkalmazkodás is függ a mágus tehetségétől, tapasztalatától és stílusától.


A fordítás SAJÁT, ne használd fel máshol!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Leírások   

Vissza az elejére Go down
 
Leírások
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: Offtopik :: Átrium-
Ugrás: