HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Xanthe Brown

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar


Nem :
Kor : 20

TémanyitásTárgy: Xanthe Brown   Hétf. Május 16, 2016 4:58 pm
Xanthe Thea Brown


Becenevem:
Xanthe, Xan, Thea (kivételes embereknek)

Nemem:

Születési dátumom:
1998. április 29.

Házam:
Hollóhát

Évfolyamom:
Hetedik

Patrónusom:
Szibériai tigris

Pálcám:
Ébenfa, sárkányszívizomhúr, 12 és egynegyed hüvelyk, pattogós

Vérem:
aranyvérű


Otthon, édes otthon

Apám:
Cyril Brown. A név, ami beárnyékolja az életemet. Már egészen kiskoromban éreztem, hogy valami nem stimmel, hiába nem volt vele senki másnak baja vele a családban, aztán ahogy nagyobb lettem, már meg is értettem. Apa minden elvével ellenkeztem, amivel csak lehetett, szembeállítva őt magammal. Utált engem, hiába voltam a gyereke, és én is, a mai napig gyűlölöm. A veszekedések, az ordibálások néha elfajultak, a mai napig látható nyomokat hagyva a testemen, amiket igyekszem elrejteni, amennyire csak lehet.

Anyám:
Orla Brown. Egy követ fújt az apámmal mindig is, mind elvekben, mind cselekvésben, véleményben, de legalább egy cseppnyi anyai ösztön szorult bele. Neki köszönhetem, hogy nem váltam már kiskoromban egy elhanyagolt sírkővé a családi temetőben. Ezen kívül kapcsolatunk rideg volt, a testvéreimet istenítette, de legalább az életemet neki köszönhetem.

Bátyám:
Abraham Brown. A legidősebb testvérem és bátyám. Itta apám szavait, lehetett bármiről is szó. Gondolkodás nélkül csinálta meg, kérhetett bármit is tőle. Bármennyire visszaemlékszek, mindig csak azt a gunyoros, lenéző mosolyát látom magam előtt, amit direkt nekem tartogatott. Már egészen kicsiként is folyton bántott, kitépte a hajamat, rám hajította a macskát, később szavakkal tette ugyanezt. Egyetlen pillanatot ki nem hagyott volna, ha szidalmazhatott.

Bátyám:
Matthew Brown. A második legidősebb testvérem. Hármuk közül még mindig ő állt hozzám a legközelebb. Apa elveit vallotta ő is, bár nem olyan erősen, mint Abraham. Anyáék előtt sosem beszélt velem, elfordította a tekintetét. Mikor kettesben voltunk, idősebbek, sokszor volt a téma, hogy nem ért engem, és hogy miért ellenkezek ennyit, hisz nekik van igazuk, én pedig csak tagadtam mindent, de ő sem hallgatott rám. Ő állt a legközelebb az igazi testvér fogalmához, miután elvégezte a Roxfortot, egyedül vele leveleztem, ő volt az, akivel titokban találkoztam az udvaron, mert a barátai elítélték miattam, és ő védett meg, amikor kellett, hogy aztán szó nélkül arrébb menjen. Bár a terveinkben, elveinkben különböztünk, őt tényleg a testvéremnek érezhettem.

Húgom:
Aline Brown. A kiskirálylány. Egy évvel volt fiatalabb nálam, úgyhogy az általam ért kudarcok miatt hamar kárpótolva lett a családom. Megkapott mindent, amit csak kiejtett a száján, neki elnéztek mindent, és bármit rám kenhetett. Mindig is megvolt benne az a tipikus, libás hozzáállás, hogy "nekem van, te nem kapsz, bibibííí". Az iskoláséveink alatt nem egyszer keveredtem párbajba vele a folyosókon, és biztos, hogy még fogok is.


A lélek tükre

Pozitív tulajdonságaim:
Ha nem lennék ennyire talpraesett, valószínűleg most nem állnék itt, hogy ilyenekről meséljek. Erre, és az ötletességemre, kreativitásomra és a gyors észjárásomra, problémamegoldó képességemre rengeteg szükségem volt régen, mikor épp apám elől kellett elbújnom. Ennélfogva hamar talpra kellett állnom, hogy az se legyen baj, ha kitesznek otthonról, amire végül nem került sor. És bár eleinte nem, később sikerült túllendítenem magamat a múltamon, így kialakulhatott az a mosolygós, vicces, bár kissé koraérett személyiség, aki vagyok. A veszélyes gyermekkornak köszönhető az is, hogy nem olyan vagyok, aki a saját árnyékától is megijed, tudtam, hogy nem számíthatok segítségre, így amire szükségem volt, magamnak kellett megtennem, leküzdve az apróbb félelmeimet. Mivel ha valaki, én tudom, milyen, ha bántalmazzák gyerekkorában, így, ha meglátok valakit a Roxfortban, legyen az elsős vagy háromszor akkora, mint én, örök ellenségének vívott ki magának, bármikor hajlandó vagyok megvédeni az áldozatot, kerüljön bármibe is.

Negatív tulajdonságaim:
Akit gyerekkorában átkok garmadájával kergetnek, hidd el, hamar kialakul benne a paranoia. Ezért is alszom én a hálóteremben az ablak mellett, hogy ne legyen annyira sötét, és viszonylag nyugodt maradhassak. Az engem ért bántalmak miatt hajlamos vagyok mindig rosszat feltételezni az emberekről, ennél fogva nem csoda, ha hamarabb rántok pálcát, minthogy megmondanám, milyen órám lesz, mégha kicsit elvont is a példa. Nagyon nehezemre esik megbízni másokban, nem egyszer bántottam már meg barátomat ezzel. Nem mindig tudom felmérni, hogy mi tartozik az indiszkrét fogalmába, így nézd el, ha olyat kérdezek, amit nem kéne. Magamat realistának mondott pesszimista vagyok. Sokszor túlságosan elragad a hév. Bár akármennyire jól fel is mérem a helyzetet vagy megoldom a feladatot, nem mindig jut eszembe a következményekkel számolni. Néha elég kétballábas tudok lenni. Sokszor beleütöm az orromat abba, amibe nem kéne. Néha túl hangosan hangoztatom a véleményemet, elfelejtve, hogy ez másnak fájdalmat okozhat.

Múltam:
Cyril és Orla Brown harmadik gyerekeként jöttem a világra, éppen Voldemort bukása előtt. Legidősebb bátyám, Abraham, akkor már öt éves volt, a szüleim, akik ízig-vérig Voldemort hívei voltak, addigra már telebeszélték a fejét mindennel, amit akkor még nem is lett volna szabad felfognia. Én láttam a családi pincében olyat, amit nem kellett volna, titkos gyűléseket, hiába bukott el Tudjukki, és a saját bőrömön tapasztaltam egy Halálfaló haragjának a fájdalmát. Megváltás volt, mikor megérkezett a roxforti levelem, már akkor tudtam, hogy minden más lesz. A kialakult bizalmatlanságom megfertőzte a kapcsolataimat, csak egy barátom lett, aki vette a fáradtságot, és meggyőzött, hogy bízhatok benne. Valahol másod- és harmadéves korom között sikerült elérnem, hogy merjek barátokat, ismerősöket keresni magamnak. Nyíltan hangoztattam a véleményemet, ami a családom, és a hasonló aranyvérűek ellen szólt. Letagadtam mindent, ami az aranyvérűséggel járt. Bár rá lehetne mondani, hogy biztosan csak tinilázadás volt, de nem, ez több volt annál. És nem fog megváltozni. Dacosan próbáltam ellenszegülni mindennel, amit ők jelentettek. Nem szeretik a kviddicset, sőt, megtiltják? Akkor a csapat szerves tagja leszek. Lenézik a lényeket? Bestiaszelídítőnek készülök. Bár gyerekesnek tűnhet ezen a ponton, nekem ez mind borzasztóan fontos volt.
Igyekeztem mindig eltakarni a forradásokat, amik elcsúfítottak engem, talárral, hajjal, akár egy kendővel is, ha arra volt szükség. Mikor egy idő után nem mentem haza, barátoknál töltöttem a nyarat, már nem kellett újabbaktól tartanom, csak a régieket fednem. Ők nem érthetik, gondoltam mindig, nem érezték meg nyolc évesen a Cruciatus átok gyötrelmeit, és haltak csaknem bele. Amint betöltöttem a tizenhetet, elszöktem otthonról, egy éve nem láttam apámat. És szeretném, ha ez így is maradna.
A Teszlek Süveg engem is meglepett, mikor a Hollóhátba osztott, de sosem bántam. Igazából illettem oda. A tanulásban mindig is kiemelkedő voltam, már csak azért is, hogy a testvéreimnél jobb legyek, akik mind másik házakat gazdagítottak, de élveztem is. Már kiskoromban észrevettem, hogy mekkora érzékem van a tanuláshoz, bár csak később fedeztem fel magamban a fotografikus memóriát. Ami főleg a Hollóhátas énem mellett szólt, az a hatalmas, kielégíthetetlen tudásvágyam, számát sem tudom, az elmúlt két hónapban hány könyvet olvashattam, és még nincs is vége. Amit nagyon szeretek még, azok a kihívások, amik itt a fejtörőkben nyilvánulnak meg, szerintem a mi házunknak van a legjobb jelszórendszere.

Külsőm:
173 centi magas vagyok, karcsú, és kifejezetten vékony, túlságosan is talán, akármennyit eszek, nem látszik meg rajtam. A tartásom nem a legjobb, nehezemre esik kihúzva járkálni. Az élénkvörös hajamra mondták már, hogy "királylányos", mert be lehet fonni, összefogni, így felfogni, úgy csomózni... konkrétan bármilyen frizurát elvisel - mondjuk én általában kiengedve, vagy lazán összefogva/befonva hordom -, amennyiben nem az állapotát változtatom meg. Ha göndöríteni próbálnám, kidobná, ha egyenesíteném, visszagöndörödne, úgyhogy marad ebben az, én szavaimmal, kusza, kócos állapotban. Én csak annyit tudok, hogy rakoncátlan, és mindenhol ott van, ahol nem kéne, legyen az a szám, orrom, vagy fülem, teljesen mindegy. Az arcom akár egy kirakodóvásár is lehetne szeplőknek, annyi van rajta, két, csokoládébarna szemmel és egy krumpliorral kiegészítve.


A madarak csiripelték

Amortentiám:
Mentáscsoki, eső, banános csoki, frissen vágott fű

Mumusom:
Önmagam a Sötét Jeggyel a karomon

Edevis tükre:
Magamat látom sikeres bestiaszelídítőként.

Hobbim:
Kviddicsezés, a Tiltott Rengetegben kódorgás, hogy megfigyeljem az állatokat, olvasás, éjszaka kiszökni a csillagvizsgáló toronyba és a csillagokat figyelni, barátságos párbajozás.

Elveim:
Egy varázslónak, csak mert más a vére, nem szabadna bármiben is többnek lennie, és csak mert varázslók vagyunk, nem vagyunk többek más fajoknál.
És bár az nem rajtad múlik, hogy milyen családba születtél, de te döntöd el, hová nősz fel.

Amit sosem tennék meg:
Nem értenék egyet az apámmal.

Ami zavar:
Mindenki, aki azt hiszi, egy vagyok közülük. ÉN.

Ami a legfontosabb az életemben:
Hogy saját lábra tudjak állni, akármennyien igyekezzenek is megakadályozni.

Ami a legkevésbé fontos számomra:
A család, akivel felnőttem.

Amire büszke vagyok:
Hogy ki tudok állni saját magam mellett. Meg persze arra is, ahogyan a lényekkel bánni tudok.

Ha valamit megváltoztathatnék az életemben:
Máshova születnék.

Így képzelem a jövőmet:
Családot alapítani, és bebizonyítani a gyerekeimnek, hogy az apámnak egy cseppet sem volt igaza, közben pedig azt csinálni, amit a legjobban szeretek.

Egyéb:
A Hollóhát terelője
Playby:
Luca Hollestelle

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Xanthe Brown   Hétf. Május 16, 2016 8:15 pm
Elfogadva


Xanthe egy igazán különleges lány, és bár a családja ezt nem értékeli, számomra mégis nagyon szimpatikus volt az első pillanattól kezdve. Mindenkinek így ki kéne állnia a saját értékrendje mellett, még akkor is, ha ezzel sok bonyodalmat is zúdít a saját nyakába. Soha nem szabad lejjebb adni az elveinkből, és erről az életszemléletről ad Xanthe is tanúbizonyságot. Szörnyű, hogy mit tett vele az apja, és a testi sebek mellett talán még jobban aggódom a lelki sérülései miatt - de ő erős lány, biztosan ezeken is túlteszi majd magát. Remélem, hogy ezek után majd jobbra fordul a sora.
Nincs is más dolgod, mint playby-t foglalni, meghirdetni a keresettjeidet és játszótársakat keresni magadnak!


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Xanthe Brown
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: Offtopik :: Karakterek :: Aranyvérű-
Ugrás: