HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Fiona & Levin

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Fiona & Levin   Csüt. Május 05, 2016 12:32 am


Fiona & Levin

Nem volt rám jellemző a meggondolatlanság, azonban Fionának sikerült elérnie, hogy viszonylag kevés átgondolás után, indulatból cselekedjek. Nem bírtam elviselni, hogy még ennyivel sem sikerült megtörnöm őt, hogy képes volt ezek után is rám vágni az ajtót. Persze, sikerült elérnem, hogy a torkára fagyjon a szó, de még így sem hunyászkodott meg. Ellentmondott nekem és utólag sem korrigálta ezt a hibáját. Én pedig nem tudtam egyszerűen átsiklani a tény felett, hogy valaki nem hódol be nekem.
Másnap szabadságot vettem ki. Egyetlen éjszaka alatt sikerült mindent kiderítenem Fiona családjáról, hogy hol laknak, kik ők, mennyi a vagyonuk, volt-e már kérője Fionának, mindent. A Libro Clava révén csak kérnem kellett, máris legalább hárman álltak rendelkezésemre, hogy mindent kiderítsenek Rutledge-ékről. Mindössze néhány óra leforgása alatt minden iratot elhoztak nekem, ami csak lehetséges volt. Másnap pedig már tiszta fejjel, racionálisan átgondolva mindent, látogattam el a Nyugati partra. Fiona apja repesett az örömtől, mikor közöltem vele a nősülési szándékomat, külön kiemelte, hogy soha nem is reménykedett ilyen származású vőlegényben a lánya számára. Tény, hogy a családom múltja régebbre nyúlt vissza, mint akármelyik amerikai aranyvérűé, évszázadokra visszamenően betéve tudtam a családfánkat. Ezt manapság elég kevés család mondhatta el magáról, és ők nem házasodtak túl gyakran külföldre, pláne nem kevésbé rangos arisztokrata körökbe. Nem érdekelt az anyagi része, Fiona öröksége nélkül is volt mit elköltenem - bőségesen. Aranyvérű volt és egyedül ez számított. Rutledge-ék nem faggattak a részletekről igazán, feltételezem, csak kapni akartak az alkalmon, amíg lehetséges. Nem érdekelt. Nevezhetjük ezt kicsinyes bosszúnak Fiona felé, én inkább úgy tekintettem rá, mint egy számomra hasznos, számára pedig tanulságos lépésre.
Olivia után azt gondoltam, hogy soha nem fogok újraházasodni. Az utóbbi hónapokban viszont ezt kezdtem átértékelni, elvégre az aranyvérű társadalom nem engedhette meg magának jelen helyzetben, hogy lazítson a tradíciókon. Ha meg akartam őrizni, amit évszázadok alatt felépítettünk, akkor én sem vonhattam ki magam például egy szükségszerű házasság alól.
Nem kellett sokat győzködnöm a kollégium portását, hogy beengedjen a női szárnyba. Elég volt egy szigorú pillantást vetnem rá és közölni vele a nevemet, utána nem mert ellenkezni. Megtudakoltam tőle, hol találom Fionáék hálótermét, majd határozott léptekkel elindultam a hosszú folyosókon. Amint elértem a megfelelő ajtót, bekopogtam, majd azzal a lendülettel be is nyitottam. A gyűrű ott lapult a zsebemben.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Csüt. Május 05, 2016 12:48 am

Levin & Fiona
Elég váratlanul ért, amikor másnap reggel baglyom érkezett, mégpedig Miss Hopkinstól, azzal, hogy nem kell bemennem dolgozni. Egy pillanatra megrémültem, hogy Dolohov végül tényleg kicsapott, de csak egy napról volt szó, és nem is állt benne semmi olyasmi, hogy többet ne is akarjak visszamenni. Úgyhogy csak fogtam magam és visszafeküdtem aludni. Megpróbáltam. De nem ment. Valami nagyon nyugtalanított ebben az egészben, habár nem tudtam volna megmondani, hogy micsoda.
Kimentem a sportpályára és a szokásosnál jóval többet futottam, napközben kihasználtam az időt és tanultam, aztán délután megint kimentem futni. Ritkán vannak ilyen lazítós napjai az embernek. Estefelé mentem csak vissza a kollégiumba, akkor is a zuhanyzás tűnt a legfontosabb cselekvésnek, amit el tudtam képzelni magamnak. Szépen lefoglaltam az időmet egész nap, de a gondolataim még mindezek ellenére is folyamatosan Levin Dolohov felé kanyarodtak, hol az egyik irányból, hol a másikból. És lám, emlegetett szamár...
Egyedül ültem az íróasztalnál, egy szál fehérneműben és egy rongyos, túlméretezett pólóban. Lefekvésig már nem nagyon akartam átöltözni, ez pedig nem volt más mint a pizsamám, amiben mindig is aludtam. Ezért hatalmas szerencse, hogy minden hálószobának saját fürdője van. Egy svéd szótárat lapozgattam, amikor meghallottam a kopogást, de még mielőtt válaszolhattam volna, az ajtó is kinyílt. Készültem is volna jól lecseszni az illetőt, de amikor az ajtó felé fordultam, a torkomon akadt a szó. Mégis mi a fene folyik itt?
- Mi a... Mit csinálsz te itt? Egyáltalán hogy jutottál be ide? -értetlenkedtem. Valami volt ebben az egészben, ami már most nem tetszett.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Csüt. Május 05, 2016 1:07 am


Fiona & Levin

Épp csak körbefuttattam a tekintetem a szobán, hogy legyen némi fogalmam arról, hol is vagyok. Ránézésre tényleg kényelmetlennek tűntek az ágyak. Milyen jó, hogy én sosem laktam itt...
- Igazán barátságos szoba - dőltem fél vállal az ajtókeretnek, az arcomon fölényes mosollyal. - Olyan szép a nevem hangzása, hogy mindenkit engedelmességre késztet. Nem kellett sokáig győzködnöm a portást, hogy beengedjen. De igazán fogadhatnál kedvesebben is, máskor mindig úgy örülsz nekem...
Beljebb léptem és becsuktam magam után az ajtót. Egyelőre nem szándékoztam nagydobra verni az eljegyzést, már csak azért sem, mert rajtam és Fiona családján kívül senki sem tudott róla. Azt még alaposan át kellett gondolnom, hogyan fogom mindezt közölni a gyerekeimmel. Már Lena is kinőtte azt a kort, hogy mindenféle racionális magyarázat nélkül elfogadja a tényeket, hát még Alexander és Carol... Egyelőre el sem tudtam képzelni, mit fogok mondani neki. "Oh, el is felejtettem említeni, gyerekek, eljegyeztem egy nálatok néhány évvel idősebb lányt". Azért ez nem hangzott túl megnyerően.
A tekintetem megállapodott Fionán, igyekeztem eltekinteni attól a ténytől, hogy mi van rajta. Vagy inkább mi nincs.
- Remélem, nem zavarok. Bár neked is meg kell értened, hogy ezzel nem akartam sokáig várni. - A zsebembe nyúltam, szándékosan úgy, hogy ne láthassa, mi van nálam. - Tartsd a kezed, van egy meglepetésem.
Ha jobban belegondoltam, azért ez nagyon szemét húzás volt tőlem és nem éppen egy érett felnőtt férfihez való. Még szerencse, hogy nincs lelkiismeretem és nem fog ezután bűntudat gyötörni.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Csüt. Május 05, 2016 9:52 pm

Levin & Fiona
Mert ő megtehette, hogy nem lakott itt. Jó, gyakorlatilag én is megtehettem volna, de minek fizettem volna ki egy külön lakást, amikor itt volt a kollégium, ahol ingyen és bérmentve elszállásoltak. Mert hogy én nem akartam hazajárni, az egész biztos, és nem csak az időeltolódás miatt.
- Ja, roppant barátságos szoba -forgattam a szemem. -Hagyd abba ezt a hülyeséget és térj a lényegre, tudom, hogy okkal vagy itt. -A stílusa egyáltalán nem tetszett. Éreztem a hangján és a kisugárzásán is, hogy most valami miatt borzasztóan elégedett magával. Nem voltam benne biztos, hogy tudni akarom, de ezúttal ez nem volt kívánság kérdése. Biztos lehettem benne, hogy nekem nagyon nem fog tetszeni, amit most megtudok.
Amikor becsukta maga után az ajtót, reflexből hátrébb léptem egyet. Egyáltalán nem tűnt fenyegetőnek a mozdulat, de valahogy mégis annak éreztem. Talán nem véletlenül. Hiszen egyedül voltunk itt, mindkét szobatársam a pasijánál aludt, nem kellett attól félnie, hogy valaki váratlanul bejön ide. Ha ilyen szándékokkal jött volna, most azt csinálhatna velem, amit csak akar.
- Nem, ilyet nem játszunk. -Az biztos, hogy nem fogom az ötéves kislányt játszani, akinek apuci cukorkát hozott. Nem fogok két kézzel, csillogó szemmel állni előtte, hogy "juj, mit hoztál nekem?". -Mondd, mit akarsz, essünk túl rajta hamar.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 06, 2016 12:10 am


Fiona & Levin

Tetszett, hogy ennyire tart a helyzet végkimenetelétől. Élveztem, hogy most tényleg az én kezemben volt az irányítás és neki fogalma sem volt arról, mi lesz ezután vagy egyáltalán mit keresek itt. Ez a fölény hatalmas elégtétellel töltött el a múltkori eset után.
- Ok nélkül nyilván nem jöttem volna ide - vontam meg a vállam. - De ne legyél türelmetlen.
Beljebb léptem a szobában és lassan elkezdtem körbejárni a falak mentén. Megnézegettem a képeket, posztereket, a könyveket a polcokon. Általában nem érdekeltek a helyiségek, ahol megfordultam, most is csak azért húztam az időt, hogy Fiona minél idegesebb legyen. Ha jobban belegondoltam, most volt az első eset, amikor olyan emberrel játszadoztam, akit életben szándékoztam hagyni. És így is egészen élvezetes volt, persze nem annyira, mint megölni valakit, de azért így is felcsigázott.
- Ez nagyon jó könyv - mutattam A lepkegyűjtő gerincére, ahol ott díszelgett a már kissé kopott felirat. - Ferdinand részét többször is elolvastam.
Felcsaptam a könyvet valahol, majd lustán lapozgatni kezdtem. Fiatalon rajongtam érte, nagyon is megértettem a főszereplő férfit, habár bizonyos kérdésekben nem tudtam azonosulni vele. De átéreztem, milyen lehet neki.
- "Azt szokták mondani: kierőszakolt ígéret nem ígéret" - olvastam fel egy sort hangosan. - Egyetértesz ezzel? Én nem igazán. Ha így lenne, akkor az ígéretek fele semmissé válna, az pedig katasztrofális következményekkel járna. Például az aranyvérűek házasságai is könnyedén felbonthatóak lennének.
Inkább visszaraktam a könyvet a polcra.
- Annyira lelombozó tudsz lenni - ingattam a fejem rosszallóan. - Az ajándékot mifelénk elfogadják és meg is köszönik. Úgyhogy gyere ide érte, ne rontsd el.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 06, 2016 12:30 am

Levin & Fiona
Sejtettem, hogy nagyon élvezi a helyzetet. És mondjon rám akárki akármit, ezt szörnyen gyerekesnek találtam. Nem hiszem el, hogy ebben leli örömét, csak azért, mert egyszer ellentmondtam neki. Akkor teljesen jogos volt a kiakadásom, ha egy nő nem akarja, nem lehet rá kötelezni. De még egy férfit sem fordított esetben.
- Nem is tudom, kettőnk közül ki a türelmetlenebb... -utaltam vissza arra a bizonyos mondatra, ami azon az estén hangzott el. És nem az én számból.
Nagyon zavart, hogy így körbe-körbe mászkál a szobában. Mások holmijai a legkevésbé sem érdekeltek, de nem akartam, hogy az enyémek között turkáljon. Nem volt mit rejtegetnem előle valójában, de mégsem szerettem volna, ha mindenemet megnézi. Az olyan lenne, mintha az intim szférámban turkálna. Oké, azt is teszi.
- Mirandát én is utáltam -vallottam be. Nem értettem meg elsőre, hogy mit akar ezzel az egésszel, de a következő mondatai után bukfencet vetett a gyomrom. Nem, ezt egész biztosan nem gondolhatja komolyan. Biztos én értem félre. -Milyen ironikus ezt egy olyan aranyvérűtől hallani, akitől elvált a felesége... -Muszáj volt visszavágnom.
Elgyötörten felsóhajtottam.
- Nem szokásom olyan ajándékokat megköszönni, amiket még nem is láttam. Mellesleg nem vagyok a kutyád, hogy két szavadra odamenjek. -Akármeddig erőlködhet, akkor sem fogok odamenni hozzá.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 06, 2016 12:48 am


Fiona & Levin

Inkább nem válaszoltam a türelmetlenségemre vonatkozó szavaira. A kettő szituációt én nem soroltam egy kalap alá, de nyilván nem ugyanúgy gondolkodtunk. Már csak abból adódóan sem, hogy én férfiként teljesen máshogy láttam ezt, a sajátos világnézetemről nem is beszélve.
Mirandát mégis melyik épeszű ember nem utálja? Öntelt, egocentrikus, középszerű liba, aki többre tartja magát mindenkinél. És mindezt abban látja beigazolódni, hogy egy idősebb, hasonlóan nárcisztikus művész szemet vet rá. Az meg sem fordult Miranda fejében, hogy egyszerűen az ágyába akarja rángatni, nem pedig művészettörténet leckéket adni nekik szánalmas kis életük végéig? Még szerencse, hogy gyorsan elvitte a tüdőgyulladás, cseppet sem sajnáltam a nőt. Egyedül azt bántam, hogy Ferdinand nem ölte meg ezerszer brutálisabban. Az igényeimet is jobban kielégítette volna úgy a könyv.
- Miranda elmondhatatlanul irritáló. Ferdinandnak meg kellett volna ölnie ahelyett, hogy fogva tartotta - fejtettem ki a véleményem.
A házasságomra vonatkozó megjegyzésére felkaptam a fejem. Övön aluli ütés volt ez részéről, kevés téma érintett ennyire rosszul.
- Ahhoz neked semmi közöd. Ez egyedül rám és a volt feleségemre, illetve a gyerekeinkre tartozik. Te nem tudsz semmit. - Nehezemre sett moderálni magamat, szívem szerint két nagyon frappáns mondattal helyretettem volna, de ez a közös jövőnk szempontjából nem lett volna túl jó ötlet.
Gúnyos mosolyra húztam a szám.
- Valóban nem vagy a kutyám. Ő elsőre is idejönne.
Beláttam, hogy nem fog belemenni a játékba, úgyhogy végül én léptem oda hozzá. Megfogtam a kezét és nemes egyszerűséggel belenyomtam a gyűrűt. Nem húztam fel az ujjára, nem kértem meg formálisan a kezét, nem tettem semmi ilyesmit.
- Ó, még valami... - Előhúztak a zakóm zsebéből egy borítékot, benne a szerződés másolatával és az apja levelével. - Édesapád üdvözöl.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 06, 2016 4:20 pm

Levin & Fiona
Igen, neki határozottan sajátos ézetei voltak, amiket a hímsovinizmus és a nárcizmus tökéletesen jellemzett. Nem véletlenül hitte azt, hogy neki mindig igaza van, hiába nem volt így, rohadtul nem. És nem én leszek az, aki ebben majd támogatja és ráhagyja a hülyeségét. Utáltam az ily férfiakat - csak az a baj, hogy őt mégsem tudtam utálni.
Miranda volt a leggyűlöletesbb karakter, akiről valaha olvasnom kellett. Komolyan mondom, hogy kínszenvedés volt átrágnom magam az ő fejezetein, egyszerűen annyira bosszantó volt. Akkor sokszor megbántam, hogy elkezdtem olvasni ezt a könyvet.
- Te biztosan azt tetted volna a helyében, mi?
Alig bírtam elfojtani egy kárörvendő mosolyt, amiért sikerült betalálnom neki egy szépet a felesége felemlegetésével. De ő provokálta ezt ki belőlem. De jobbnak láttam nem tovább fokozni, nem értékelte volna.
- Mert a kutyának nincsen annyi esze.
Teljesen ledermedtem, amikor megláttam a jegygyűrűt a markomban. Legalább egy percig tartott, mire meg tudtam szólalni, egyszerűen nem bírtam feldolgozni a tényt, hogy ez most tényleg az, aminek látszik. Nem akartam férjhez menni. Nem akartam Levin Dolohov felesége lenni.
- Ez nem lehet igaz -nyögtem ki végül. -Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? -Az volt a probléma, hogy tudtam, mennyire komoly. Ha már apám levelet írt nekem, akkor csak komoly lehet. A kurva életbe.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 06, 2016 11:05 pm


Fiona & Levin

Igen, azt hiszem én megöltem volna Mirandát Ferdinand helyében. Sőt, biztosan megtettem volna. Ott kezdődtek volna a problémák, hogy én biztosan nem tartottam volna fogva, pláne nem olyan kellemes körülmények között, miközben még ránézni sem merek. Ez volt az egyetlen, amit nem voltam képes megérteni Ferdinanddal kapcsolatban.
- Nem tudom, nem szokásom nőket rabolni.
El sem tudta képzelni, mekkora igazságot mondott ki ezzel. Norman tényleg nagyon ostoba volt, de legalább engedelmes. Fionánál pontosan fordított helyzet állt fenn, és bár ez valamiképpen imponált, attól még rettentően bosszantott is egyben.
- Honnan tudod? Még nem találkoztál a kutyámmal, lehet sokkal értelmesebb nálad. - Valószínűleg ennek az igazságtartalmára - pontosabban annak hiányára - már az első nálam tett látogatásakor rá fog jönni.
Egy pillanatig azt hittem, hogy majd nekem esik, dührohamot kap, hisztizni kezd, megpróbál darabokra átkozni... de nem tette. Így is nyilvánvaló volt a döbbenete és az, hogy mennyire ellenzi ezt, de higgadtabban kezelte, mint azt vártam.
- Nem szokásom viccelődni, te is tudod. És apádat is határozottan komoly embernek ismertem meg. - Ha az öreg Rutledge-nek szokása is volt humorizálni, azt biztosan nem ebben a témában tette.
Vártam, vajon mit fog reagálni, ha végre teljesen tudatosult benne, hogy mi is vár rá. Valószínűleg nem tervezett a közeljövőben feleségül menni senkihez sem, különösképpen nem hozzám. Meg tudtam érteni. Nekem viszont minden szempontból előnyös volt ez a házasság. Semmiben nem hátráltatott, ellenben annál több pozitívumot fel tudtam volna sorolni.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 06, 2016 11:19 pm

Levin & Fiona
Úgy döntöttem, ignorálom, hogy a kutyáját okosabbnak tartja nálam. Biztos voltam benne, hogy rendkívül buta egy állat lehet, ilyen sértéseket pedig nem tudtam a szívemre venni. Mintha egy ötéves próbált volna meg leoltani. Úgy látszik, a humora megragadt ezen a szinten.
Higgadt voltam? Nem hiszem. Egyszerűen csak kellett egy kis idő, amíg az agyam fel tudta dolgozni, hogy milyen helyzett is áll most fenn. Ott álltam, szemben Levin Dolohovval, egy gyűrűvel a kezemben, a másikban apám levelével, és... mit és? El lettem jegyezve - ismét. De tudtam, hogy ez sokkal másabb lesz mint az eddigiek. Levint ugyanis ismertem már annyira, hogy tudjam, őt nem fogom tudni úgy elüldözni magam mellől mint az előző négyet. Ez pedig nagyon megrémisztett.
- Ezt most komolyan azért csináltad, hogy mindenáron te nyerj és neked legyen igazad? -Más okot el sem tudtam volna képzelni. És amikor ez végül tudatosult bennem, egyszerűen kiakadtam. Nem tudtam volna mást reagálni erre.
Még egész higgadtan tettem le az ágyra a levelet és az ékszert, de amikor visszafordultam Levin felé, már láthatta rajtam, hogy nagyon nem vagyok nyugodt. Egyik pillanatról a másikra előtört belőlem a kétségbeesett düh.
- Annyira kibaszott gyerekes vagy! -Két kézzel meglöktem a mellkasát, legszívesebben ütlegeltem volna, de annyira még nem voltam kifordulva önmagamból. -Nem hiszem el, hogy képes vagy ezt tenni! Te nem vagy normális!

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 06, 2016 11:34 pm


Fiona & Levin

Elég rosszul mértem fel a helyzetet. Mikor visszafordult hozzám, egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy szó szerint nekem fog esni, felpofoz vagy elkezd ütlegelni. Nyilván nem féltem ettől a lehetőségtől, minden esetre nem örültem volna neki. Az anyámon kívül még egyetlen nő sem mert felképelni, és neki is csak addig volt rá bátorsága, amíg meg nem nőttem akkorára, hogy jobbnak látta beérni az ordítással.
Végül beérte annyival, hogy taszított rajtam egyet, bár jóformán meg sem éreztem. Azért jobbnak láttam egy határozott, de ennek ellenére óvatos mozdulattal lefogni a karját, mielőtt még a végén magában tesz kárt.
- Elég gyerekes és a legkevésbé sem normális dolog fizikai erőszakhoz folyamodni tehetetlenségedben - közöltem vele halálos nyugalommal. - Ha szeretnéd, megbeszélhetjük felnőtt emberek módjára, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor lökdöshetsz tovább nyugodtan, annyira nem hat meg.
Nem tartottam szorosan a kezét, gond nélkül elhúzhatta volna. Nyilván nem kellett attól félnem, hogy teszem azt megver. Ahhoz még kicsit erősödnie kellett volna.
- Csak miattad szabaddá tettem a napomat, holnap reggelig ráérek. Rajtad áll, hogy kihasználod-e az időt, mert elhiheted, hogy nekem teljesen mindegy.
Várakozás teljesen néztem rá, próbáltam kitalálni, mi járhat éppen a fejében. Egyszerűen nem értettem, hogyan lehetett ez a kezdeti kapcsolatunkból vagy abból az egy bizonyos éjszakából. Az emberek annyira érthetetlenül tudnak viselkedni, egyszerűen mindent túlbonyolítanak a szeszélyes érzelmeikkel... Egyszerűbben működött volna a világ, ha csak olyan emberek éltek volna benne, mint én és Dominic.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 06, 2016 11:57 pm

Levin & Fiona
Nem akartam felpofozni, mert mi van akkor, ha képes és visszaüt... Nem hiszem, hogy állva maradtam volna, elég nagy volt köztünk a méretbeli különbség, hogy egy suhintással a földhöz vágjon. Persze nem éreztem úgy, hogy lennének velem ilyen szándékai, de nem szeretek kockáztatni.
Azonnal megálltam a mozdulatban, ahogy elkapta a karomat. Nem tudom, miért, de már ennyi is hatásos volt, amivel még saját magamat is megleptem. De akármilyen ideges is voltam még mindig, észbe kaptam és megpróbáltam erőt venni magamon, hogy lehiggadjak.
Szikrázó szemekkel néztem Levin arcába. Biztos voltam benne, hogy magasról tesz rá, de egyszerűen nem ment másképp. Nem mintha megrémiszteni akartam volna ezzel, elég gyenge próbálkozás lett volna.
- Mintha lenne ezen mit megbeszélni... -dünnyögtem halkan. -Te már úgyis elintéztél és elterveztél mindent, nem igaz?
Lassan kihúztam a karom a markából és leültem az ágyamra. Pontosabban inkább leroskadtam rá. Miért pont velem kell ennek megtörténnie? Tudtam, hogy nem kellett volna megejteni azt a ferde estét. Kár volt.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Szomb. Május 07, 2016 12:07 am


Fiona & Levin

Nem ütöttem volna meg, azért ennyire tudtam kontrollálni magamat. Legalábbis ennyi stresszhatás még nem juttatott abba az állapotba, ahonnan nem volt visszaút. Teljesen tiszta fejjel tudtam kezelni a helyzetet, előre lepörgettem az agyamban minden eshetőséget, mielőtt idejöttem volna.
Egyszerűen ignoráltam a gyűlölködő tekintetét.
- Elintéztem mindent, valóban, de igazán hosszútávú terveim még nincsenek. - Mivel ezidáig azt sem tudtam, hogyan fog reagálni a hírre, így ostobaság lett volna hatalmas tervezésbe bocsátkoznom. Ez nem matematika volt, hogy előre kiszámoljam a valószínűségét annak, mit fog érezni, mit fog tenni és a többi. Pedig mennyivel könnyebb lett volna...
Hagytam neki, hogy elhúzza a karját és ellépjen tőlem. Én sem akartam a szoba közepén ácsorogni, már csak azért sem, mert kölcsönösen ki kellett volna törnünk így a nyakunkat. Úgyhogy végül helyet foglaltam azon a széken, ahol Fiona is ült az érkezésemig.
- Most Mirandát és Ferdinandot akarsz játszani? Üldögélhetünk itt szótlanul órákon keresztül és játszhatjuk a sértődöttet, de hasznosabban is eltölthetjük ezt az időt. Például kifejthetnéd, mi is volt pontosan a problémád. Talán ezzel közelebb jutunk ahhoz, hogy ne akarj felnyársalni a tekinteteddel. Nem mintha annyira zavarna, már volt harmincöt évem megszokni, ennél egy kicsit több kell ahhoz, hogy a szívemre vegyem...


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Szomb. Május 07, 2016 12:23 am

Levin & Fiona
Szerintem éppen azzal tettünk volna egy jó nagy pontot a kapcsolatunk végére, ha kezet emel rám. Attól még hozzá kellett volna mennem, igen, de ez nem változtat azon a tényen, hogy semmi esély nem lett volna kettőnk között egy normális házasságra. Így legalább valami kis reményt még fűzhettem hozzá, hogy annyira csak nem lesz rossz. De ez a remény, elég kicsi volt.
- Nem akarok Ferdinandot és Mirandát játszani, kösz. De attól még, hogy neked ez ilyen egyszerűen megy, nekem még nem olyan könnyű. -Vettem egy mély levegőt és lassan kifújtam. -Tudod, kíváncsi leszek, hogy akkor is ilyen káröröm fog majd ülni az arcodon, amikor a saját lányoddal cseszel így ki. -Ezzel már lehet egy kicsit elkéstem. De ha látta akkor a lánya arcát, a saját gyerekéét, akkor tudhatja, hogy mit érzek.
A falra szegeztem a tekintetem, egyszerűen nem akartam most ránézni. Vagyis inkább nem tudtam. Mindent felforgatott.
- A problémám az, hogy nagyon nem akartam még megházasodni. Élni akartam, tapasztalni, kipróbálni dolgokat. Ki tudja, talán a világot is körbeutaztam volna. Ebbe pedig nem férnek bele a házastársi kötelezettségek. Nem szeretem, ha irányítanak, ha megmondják mit tehetek, úgy alapvetően azt, ha függök bárkitől is. Tessék, ez a problémám. -Talán fogalmazhattam volna konkrétabban és egyszerűbben is, de most ez érdekelt a legkevésbé.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Vas. Május 08, 2016 10:55 pm


Fiona & Levin

A saját lányom arcát már volt szerencsém látni, csak ő Fionánál sokkal jobban fogadta a hírt, pedig ugyanilyen váratlanul érte, ha nem még jobban. Persze Carol egészen más volt, mint Fiona, ő már kiskorában sem rendezett volna ekkora jelenetet. És nem azért, mert rettegett tőlem vagy az anyjától, egyszerűen csak tudta, hogy így nem viselkedhet egy aranyvérű lány.
- A saját lányom tizennyolc évesen nem csapott ekkora hisztit, mint te. És ugyan olyan közel állunk egymáshoz még most is, mint azelőtt. Úgyhogy ez most nem jött össze - válaszoltam gúnyos mosollyal.
Türelmesen végighallgattam, habár mindketten tudtuk, hogy ez nem fog változtatni azon, ami megtörtént.
- A te korodban mindenki ezt akarja. Én is ezt akartam és meg is tettem. Téged sem foglak meggátolni semmiben, felőlem a világot is körbeutazhatod. Nem várom el tőled, hogy otthon ülj és csillogó szemekkel várj haza. Nekem is megvan a saját életem, amibe nem foglak belevonni, neked is meglesz erre a lehetőséged. - Eszem ágában sem volt elkövetni azt a hibát, mint Olivia esetében. Nem akartam még csak feleolyan közel sem engedni magamhoz Fionát, mint azt megtettem az előző feleségemmel. Ehhez a távolságtartáshoz pedig az is kellett, hogy bizonyos dolgokból kizárjam őt. Dominic milyen arcot fog vágni, ha elmondom neki, hogy újraházasodom... A frappáns megjegyzéseit viszont kénytelen lesz magában tartani, mert ebben a témában mindig nálam volt az ütőkártya vele szemben. - Nem várok el tőled túl sok mindent, ettől nem kell félned. És úgy gondolom, hogy az a néhány dolog is teljesíthető és mondhatni magától értetődő.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Vas. Május 08, 2016 11:16 pm

Levin & Fiona
Én is tudtam, hogyan kéne egy aranyvérű lánynak viselkednie, éppen ezért nem viselkedtem úgy. Tudatosan és aktívan lázadtam ez ellen az egész baromság ellen, ami a vér tisztaságát akarta hangsúlyozni. Annyira nem láttam értelmét az egésznek. Sok mugli születésű többet ért mint valamennyi aranyvérű suttyó. Sőt, jóformán az összesnél többet értek, sokan nálam is. Mert hiába elleneztem, valahol mélyen bennem is éltek olyan szokások, amiket ki kellett volna onnan irtani már régen.
- Örülök neki, hogy a lányod ilyen jólnevelt. De ezt hamarosan majd én is megmondhatom, minden bizonnyal fogok vele találkozni az elkövetkezendőkben... -A gyerekeit biztosan kedvelni fogom. Sosem volt problémám a gyerekekkel, sőt. Nagyon is szerettem őket és jól megvoltam a közelükben. -Ha nekem lenne lányom, nem hagynám, hogy férjhez adják.
Gúnyosan elmosolyodtam. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy ezt komolyan gondolja. Vagy ha most komolyan is gondolja, később úgyis meg fogja magát gondolni. Biztos voltam benne, hogy le fog korlátozni. Nekem pedig már a legkisebb korlátozás is nagyon zavaró volt.
- Ezt valahogy elég nehéz elhinnem. Valahogy nem tudom elképzelni, ahogy egy vállvonással letudod, hogy egyik napról a másikra eltűnök, mert éppen olyan kedvem van, hogy Brazíliába megyek banánültetvényeket nézni egy teljes hétre. Vagy hogy egyik reggel szó nélkül hazamegyek, miután... nem is tudom, a szeretőmnél töltöttem pár napot. -Mert nehogy azt higgye, hogy ezzel teljes monogámiát fogok vállalni.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Vas. Május 08, 2016 11:31 pm


Fiona & Levin

Csak reménykedni mertem benne, hogy a gyerekeim jól fogadják majd a hírt. Lenáról tudtam, hogy örülni fog, eddig mindenkit körberajongott, akit akár csak egyszer is hazavittem. Görcsösen vágyott bármiféle idősebb női szereplőre az életében, legalábbis én ennek tudtam be a naivitását. De Alexander és Carol... ők már jóval idősebbek voltak.
- De nincs lányod, így nem tudsz érdemben hozzászólni a témához. Nekem viszont van kettő és melléjük még egy fiam is, úgy gondolom, kicsit többet tudok erről.
Sejtettem, hogy valami ilyesmit fog válaszolni. Nem is ő lett volna, ha nem kérdőjelezi meg minden szavamat és nem próbál meg szánt szándékkal feldühíteni.
- Természetesen nem tudnám le egy vállvonással, mert az emberi kapcsolatok nem így működnek. Elég irreális elképzelésed lehet az életről, ha neked belefér, hogy egyik napról a másikra mindent hátrahagysz, senkivel sem törődve. És elég gyerekes mentalitásra vall, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy mindezt apád pénzén élősködve teszed. Huszonkét évesen házasság nélkül is elég érettnek kéne már lenned ahhoz, hogy ezt magadtól is felfogd. De látom, van még mit tanulnod... - feleltem teljesen nyugodt hangon. - Lázadhatsz nyugodtan, de már nem mész vele semmire. Talán az apádat fel tudtad bosszantani vele, nálam ez nem fog menni. Nem szeretem, ha valaki gyerekes.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Hétf. Május 09, 2016 12:14 am

Levin & Fiona
Őszintén szólva, reménykedtem benne, hogy nem fognak annyira utálni a gyerekei. Nem az, hogy nem származott volna belőle semmi előnyöm, de még meg is keserítette volna közöttünk az együtt élést. De ez még mindig csak a ráadás, valójában egyszerűen csak nem akartam, hogy gyűlöljenek. Szerettem, ha szerettek engem az emberek.
- Lehet, hogy nincsen lányom, de cserébe én vagyok valakinek a lánya. Szóval pontosan tudom, milyen ott lenni, a helyükben. Majd akkor járjon a szád, amikor te is menstruálni kezdesz. -Ez nem teljesen illett bele a kontextusba, de erre legalább nem tudta azt mondani, hogy ő sokkal jobban tudja. Remélhetőleg. Elég illúzióromboló lett volna.
Legszívesebben itt sírtam volna el magam.
- Te jó... Hogy lehetsz ennyire ostoba?! -nyögtem fel elgyötörten, aztán felálltam az ágyról és járkálni kezdtem a szobában. -Itt szó sem volt arról, hogy fogom magam és a hátam mögött hagyok mindent, hogy aztán vissza se jöjjek. Igen, ezt apámnál megtettem, mégpedig rohadtul okkal. Szerintem elég gyengén értelmezed a mondatokat, ha ezt hozod ki abból, amit mondtam, talán vissza kéne menned még néhány angolórára. Én arról beszéltem, hogy... -Vettem egy mély levegőt és lassan kifújtam, hogy nyugodtan tudjam folytatni. -Oké, kezdjük elölről. Tudod, én egy elég hirtelen ember vagyok, ha eddig nem tűnt volna még fel. Sokszor megesik, hogy csak úgy eszembe jut valami és minden további nélkül fogom magam és megcsinálom. A banánültetvény csak egy példa volt, akár mondhattam volna azt is, hogy veszek egy ámbrás cetet a kerti pocsolyába, tökmindegy. De én szenvedélyből élek. Ha valamire rákapok, azt nem engedem el. Képes lennék anélkül elmenni a riói karneválra, hogy neked egy szót is szólnék, mert éppen eszembe jutott, hogy milyen jó is lenne. Érted már, miről beszélek? Erre próbáltam utalni, hogy ezeket a dolgaimat nem vennéd jó néven. Érted? -Ha most sem fogja fel, én nem tudom, mit csinálok. Belefojtom magam egy vödör meztelen csigába.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Kedd Május 10, 2016 12:12 am


Fiona & Levin

Tény, hogy erre nem tudtam semmi tagadó választ adni, de attól még a legkevésbé sem illett a témába a megjegyzése. Vagy legalábbis én nem véltem felfedezni az összefüggést a menstruáció és az apa-lánya kapcsolat, illetve a kényszerített házasság között, de talán az én asszociációs képességeimmel volt probléma... Minden esetre nem is szerettem volna megtudni, milyen az.
- Bízom benne, hogy az ezután is kimarad majd az életemből. Bár nem tudom, ez hogyan kapcsolódik a témához... Ha nem probléma, nem szeretnék róla beszélgetni. - Nem rendelkeztem átható ismeretekkel e téren, azt hiszem, ez valamiképp megbocsátható nekem.
A következő kis monológjával már sikerült kizökkentenie az eddigi higgadt állapotomból. Kölcsönösen elbeszéltünk egymás mellett, de én ezt csak az ő számlájára írtam, arra, hogy túl gyerekes és nem képes felnőttként kezelni a helyzetet.
- Nem, te nem érted, hogy én miről beszélek. Felfogtam, hogy ez csak egy példa volt, de akármilyen más példával is próbálod illusztrálni, az nem változtat semmit a mondanivalódon. Egyszerűen egy normális életbe nem fér bele az, hogy gondolsz egyet és minden tervezés nélkül belevágsz valamibe, különösen nem úgy, hogy ebből teljesen kizársz mindenkit. Megértem, hogy eddig magadon kívül nem foglalkoztál senkivel, bevallom őszintén, engem sem érdekelne a helyedben a családod, de ennek az időnek vége. Ha nem mellettem, akkor más mellett lennél kénytelen alkalmazkodni. Talán most azt gondolod, hogy milyen jó életed lenne, ha mindig azt tehetnél, amit akarnál és nem kéne mások miatt aggódnod. De elárulom, hogy ilyen nincs, hacsak nem akarod remeteként leélni az életed, mert ezt senki sem tűri el. Ha nem alkalmi kapcsolatokban, család és állandó barátok nélkül tervezted leélni az életed, akkor ez egy elég irreális életszemlélet, már ne haragudj. - Kezdtem valamelyest lehiggadni, próbáltam diplomatikusan kezelni a helyzetet. - Biztos lehetsz benne, hogy ezt nem fogod folytatni. Egyrészt, mert én ezt nem vagyok hajlandó elviselni, másrészt pedig a gyerekeim nem ezt fogják példaként maguk előtt látni.
Továbbra is a székén ültem, bár zavart, hogy ő fel-alá járkál a szobában.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Kedd Május 10, 2016 12:26 am

Levin & Fiona
A továbbiakban valahogy nem tudott foglalkoztatni, hogy még az apa-lánya viszony és a menstruáció is valamilyen úton-módon belekerült a beszélgetésünkbe. Vagyis inkább vitánkba, abba a vitába, ami kezdett meglehetősen elfajulni. Én nem akartam, hogy ez legyen belőle, komolyan nem. Nem állt érdekemben ismételten összebalhézni Levinnel, pláne nem arra tekintettel, hogy az elkövetkezendő hosszú évek során el kell majd viselnünk egymást.
- Őszintén szólva, kurvára nem érdekel a véleményed. -Közöltem vele a legkevésbé sem fájdalmas, de annál igazabb valóságot. -Sőt, mások véleménye sem. Éppen eleget elbasztam az életemből arra, hogy próbáltam apuci kicsi lánya lenni. Vagyis inkább eviseltem, hogy ez a helyzet. Most sem akarok Levin drága felesége lenni. De az a helyzet, hogy ez ellen nem fogok tudni mit tenni, mert téged nem tudnálak úgy elüldözni, mint az előzőeket. -Ezzel már akkor tisztában voltam, amikor a kezembe nyomta a gyűrűt. Mert ő nem olyan csutkapöcs mint azok, akiket apám oly' sok válogatás után mellém akart rakni. -Úgyhogy, ha már kénytelen vagyok magamon hordani a Dolohov nevet, legalább ki fogom használni az ez adta lehetőségeket. És akkor is azt fogom tenni és akkor, amikor én akarom. Ne is reménykedj benne, hogy ebben megállíthatsz. -Talán túl makacs voltam. Jó, biztos, hogy túl makacs voltam.
- Olyan karót nyelt és begyöpösödött vagy, hogy arra szavak nincsenek -tört ki belőlem gyakorlatilag ok nélkül. -Most komolyan, hogy lehet így élni? A helyedben már régen felakasztottam volna magam. -Az egészben az volt a vicc, hogy már nem is dühösen, hanem csak simán felhevülten és hitetlenkedve mondtam mindezt. Olyan érthetetlen vagyok.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Kedd Május 10, 2016 4:22 pm


Fiona & Levin

Biztos lehetett benne, hogy engem nem fog tudni elüldözni maga mellől. Nem futamodtam meg soha, így ebben a helyzetben sem akartam kivételt tenni. Néhány gyerekes megnyilvánulással, hisztivel és effélékkel nem érhetett el nálam semmit.
- Nálam nem fog beválni az eddigi módszered, ebben biztos lehetsz. Mellesleg sokan a fél karjukat odaadnák azért, hogy "Levin drága feleségei" lehessenek. Akár tetszik, akár nem, kénytelen leszel beletörődni a tudatba. - Úgy döntöttem, hogy ignorálom az önállósodási törekvéseire tett megjegyzését, nem akartam üres fenyegetésekkel dobálózni. Ha eljön az ideje, majd úgyis meglátja, hogy nekem nagyon is lesz beleszólásom az életébe. Nem viseltem túl jól, ha ellentmondtak nekem, ezt már megtanulhatta volna.
Nem vettem magamra a kifakadását, nekem is megvolt a véleményem az ő életviteléről. Inkább voltam karót nyelt, mint az aranyvérűek szégyene. Büszke voltam a származásomra, eszerint is akartam élni.
- Majd megszokod. Eddig annyira azért nem zavart, sőt... - Azelőtt a bizonyos éjszaka előtt valahogy egyik felsorolt hibám sem zavarta, vagy nem vette észre őket vagy csak ebben a szituációban irritálták ennyire. - És egy darabig még nem tervezem felakasztani magam, tudod, nincs rá elég időm. De majd feltétlenül megfontolom a tanácsodat.
Az akasztást mellesleg nagyon megalázó halálnemnek találtam. Ha egyszer végeztem volna magammal valamilyen oknál fogva, azt is méltósággal és gyorsan tettem volna. Persze nem terveztem semmi ilyesmit. Ha szuicid hajlamaim lettek volna, akkor korábban tettem volna próbálkozásokat az életem kioltására, és nagy valószínűséggel már rég nem lettem volna az élők sorában. Úgyhogy Fiona erről lemondhatott végleg...
- Muszáj járkálnod? Elég idegesítő - közöltem vele, miután már percek óta menetelt fel-alá a szobában.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Kedd Május 10, 2016 7:30 pm

Levin & Fiona
Éppen ez volt a probléma, hogy tudtam, hogy ő nem fog csak úgy engedni az akaratából. Nem fogom tudni őt is elhajtani magam mellől. Persze tegyük hozzá azt is, hogy még mindig ő volt az, akit a legkevésbé akartam.
- Majd igyekszem hamar beletörődni -grimaszoltam.
Örültem neki, hogy nem folytatja tovább az ellenkezést a szabadságigényemet illetően. Ha ez nem számított eddig vitának, akkor pár perc alatt elég nagy is kerekedhetett volna belőle. Aminek egész biztosan nem örült volna egyikünk sem, de talán inkább én nem, elsősorban. Habár kétlem, hogy neki annyira tetszett volna egy kiadós veszekedés, ennyire furcsa szokásai csak nincsenek. Remélem. Jobb lenne, ha ez nem később derülne ki.
- De, eddig is zavart, most viszont egyenesen bosszant -morogtam. -Azt az akasztást meg nem éppen... mindegy, kár lenne magyarázni. Mintha egy óvodásnak magyaráznék, de komolyan. Semmit nem vagy képes megérteni. Olyan vagy, mint egy... politikus. Ó. Most már minden világos.
A járkálásra vonatkozó megjegyzésére annyi volt a válaszom, hogy dobbantottam egyet a lábammal, aztán folytattam a járkálást, egyre nagyobb körökben, a szoba minden szegletét bejárva. Hadd örüljön neki. Ez már tényleg nagyon gyerekes volt, de éppen ezért csináltam.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Kedd Május 10, 2016 11:00 pm


Fiona & Levin

Nem akartam vitatkozni vele. Könnyen bonyolódtam bele felesleges veszekedésekbe, nehezen tartottam magamban a véleményemet, de most jobbnak láttam nem tovább feszíteni a húrt. Úgysem jutottunk volna dűlőre, az értelmetlen feszültségkeltés pedig nem volt kenyerem.
Nem igazán tudott megsérteni azzal, hogy politikusnak titulált. Az voltam és nem szégyelltem egy cseppet sem. Tisztában voltam vele, hogy ezt nem épp pozitív jelzőként szokták használni, de teljes mértékben hidegen hagyott. Nem az ő véleménye fog földhöz vágni.
- Ezen nem sértődtem meg, remélem, nem baj. Legközelebb próbálkozz valami bántóbbal - ingattam a fejem.
Sejtettem, hogy nem fogja abbahagyni a járkálást, de a hiú remény azért élt bennem. Mikor már legalább a harmadik látványos kört tette meg, kezdett nagyon elegem lenni. Amikor ismét elért hozzám, egyszerűen elkaptam a derekát és lerántottam az ölembe.
- Köszönöm, hogy befejezted - mosolyogtam rá fölényesen. - Igazán kedves tőled, hogy figyelembe veszed, ha zavar engem valami.
Bár kívülről ugyanúgy nézhetett ki a szituáció, mint amikor annyira összemelegedtünk, valójában teljesen más volt a helyzet. Volt egy olyan érzésem, hogy többé olyan már nem is lesz, csak abban bízhattam, hogy legalább hasonló igen. Nem akartam, hogy örökké nehezteljen rám, többnyire hidegen hagyott, ha más emberek tiszta szívükből gyűlöltek, de Fiona mégiscsak a menyasszonyommá lépett elő, nem ápolhattam vele borzasztó kapcsolatot halálom napjáig...


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Kedd Május 10, 2016 11:26 pm

Levin & Fiona
Annyira tudtam, hogy nem fogja magára venni, hogy politikusnak neveztem, talán még bóknak is vette. Nem mintha annyira meg akartam volna sérteni vele, amit mondtam, az gyakorlatilag hangos gondolkodás volt. Ezt neki is igazán látnia kéne.
- Nem szokásom sértegetni másokat, nem annak szántam. -Ez kívülről talán nem éppen így tűnt, meg az ezeket megelőző mondataimból sem feltétlenül ez jött le, de én nem találtam őker annak. Nem éreztem úgy, hogy bántóak lennének, ahogy elnéztem, ő sem. A többi pedig senkit nem érdekel.
Persze, hogy csak azért is folytattam a járkálást. Sőt, ez még inkább meggyőzött arról, hogy még véletlenül sem lenne szabad abbahagynom. Mert ez így vicces. Az azért kellően meglepett, amikor hirtelen lerántott az ölébe, nem számítottam tőle ilyen mozdulatra. Reflexből a vállába kapaszkodtam, aztán amikor visszanyertem az egyensúlyomat, elhúztam onnan a kezeimet és karba tettem őket. Pont mint egy kisgyerek.
- Igazán kedves tőled, hogy figyelembe veszed, ha sétálgatni akarok -utánoztam le gúnyolódva. -Te suttyó.
Erősen kételkedtem benne, hogy élete végéig utálni fogom. Gyakorlatilag már most túltettem magam ezen az egész eljegyzéses dolgon, elfogadtam, hogy ez lesz és kész. Nem szerettem sokat agyalni dolgokon, mert azoktól minden csak még rosszabbnak tűnt mint amilyen volt. Így - ha éppen olyanról volt szó és nem egy visszatérő, folyamatosan felemlegetett valamiről - mindet eltemettem magamban. Szóba fog még jönni, lesz még belőle vita, de nem most. Majd valamikor, a lehető legváratlanabb pillanatokban. Ahogy az tőlem megszokott.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Csüt. Május 12, 2016 11:40 pm


Fiona & Levin

Ignoráltam a duzzogását, erről már én sem hittem azt, hogy komolyan gondolja. Látszólag kezdett megenyhülni, vagy legalábbis félresöpörte magában a problémát - hosszútávon volt különbség a kettő között, rövidtávon viszont csak az számított, hogy nem akart megölni a kis magánakciómért. Ha még mindig tiszta szívéből gyűlölt volna, most valószínűleg nem üldögélt volna ilyen békésen az ölemben.
- Tudod, hogy én nagyon figyelmes vagyok. A suttyó pedig nem túl romantikus becenév, megpróbálkozhatnál valami mással - válaszoltam könnyed hangon.
Tulajdonképpen sokkal rosszabbul is alakulhatott volna ez a találkozás, kezdtem én is teljesen feloldódni, az eddigi kárörömöm is lassacskán elpárolgott, helyette pedig csak valamiféle nyugodt boldogság maradt. Nem akartam most előre gondolkozni, noha ilyet csak nagyon ritkán tettem. De ezúttal nem akartam szembenézni a következményekkel, hogy talán mégsem volt olyan jó ötlet eljegyeznem őt, arról nem is beszélve, mit fognak majd ehhez szólni a gyerekek. Nem szerettem volna azon törni a fejemet, hogyan közöljem ezt velük vagy mindenki mással, akivel majd kell. Nyilván nem az anyám véleménye érdekelt például, neki csak az esküvői meghívót akartam elküldeni, más közölnivalóm nem volt vele. Ugyanez vonatkozott az öcsémre is.
- Megvan még a múltkori beadandód? Most már szívesen átnézem. - Ezúttal már semmi okát nem láttam annak, hogy ne javítsam ki az irományát. - Reggelig ráérek. Persze ha mással szeretnéd tölteni az időt, én biztosan nem fogok ellenkezni...
Az arcomon kaján mosoly terült el, ezúttal viszont nem olyan tenyérbemászóan és gúnyosan, mint nem sokkal ezelőtt. Ezt a vigyort már megszokhatta tőlem.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Csüt. Május 12, 2016 11:59 pm

Levin & Fiona
Persze, hogy nem gondoltam komolyan a duzzogást. Amilyen gyorsan felhúztam magam, ez olyan gyorsan el is múlt. Én már csak így működtem. De ez nem jelentette azt, hogy amint egyedül maradok, nem fogok erre gondolni és elmerülni a kétségbeesett dühömben. Ami azt illeti, erre minden esély megvolt. Éppen ahogy arra is, hogy még egy párszor fogok vele balhézni emiatt a közeljövőben, legfőképpen a házasságunk után. Most, hogy így belegondolok, a házasság gyerekkel jár... Hogy fog ez elviselni engem terhesen? Na nem mintha holnapra már gyereket terveztem volna, de mégis megfordult ez a fejemben. Így is elég szeszélyes voltam, hát még extra hormonokkal...
- Jaj de kis humoros vagy -grimaszoltam. -Akkor majd hívlak Ötcentisnek. -Ha már ilyen lehetőséget kínált nekem, muszáj volt kihasználnom. Hog meg fog sértődni, én meg hogy fogok röhögni...
Ilyen szempontból sokkal rosszabbul járt mint én. Nekem nem voltak gyerekeim, akikkel közölnöm kellett, hogy "új apukájuk lesz". A szüleim és az öcsém nyilvánvalóan tudtak róla, hogy mi a helyzet, másom pedig nem volt. Ilyenkor csattant csak le igazán rajtam, hogy gyakorlatilag teljesen egyedül élem a napjaimat és senkim sincsen. Persze ezután minden más lesz. Majd meglátjuk, mennyire fogom visszasírni a gondtalan akadémiai éveket...
- Remélem tudod, hogy ilyenkor nagyon utállak -csaptam rá egyet a mellkasára. Akkora egy rohadék tud lenni, hogy az nem igaz. A következő pillanatban azonban egy kedves, megjátszottan lenéző mosoly ült ki az arcomra. -Mire is gondoltál pontosan, Ötcentis? Az öt centire?

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 12:31 am


Fiona & Levin

A rám aggatott becenevet cseppet sem találtam viccesnek, ennél a suttyó megnevezés is jobban tetszett. Rettentően sértette a férfiúi önbecsülésemet, arról nem is beszélve, hogy ez szemen szedett hazugság volt. És ezt ő is tudta. A szó szoros értelmében övön aluli ütés volt ez részéről, amit talán meg is érdemeltem. Talán.
- Ez még tőled is gyenge volt - vágtam rá rosszul leplezett sértődöttséggel. -Még jó, hogy én úriember vagyok és nem válaszolok erre semmi hasonlót.
Amikor másodszorra lőtte el ezt a cseppet sem humoros viccet, már végképp lefagyott a mosoly az arcomról. Ezt vajon mikor fogja megunni? Kezdtem tényleg megalázónak érezni...
- Legutóbb igencsak elégedettnek tűntél... Másrészt pedig a helyedben meglátogatnék egy jó szemészt, elég súlyos problémák lehetnek a látásoddal... - Megdöbbentett, hogy ilyen hamar felmérte, mivel tud kizökkenteni és felidegesíteni. Nagyon gyorsan felmérte a helyzetet, pedig engem nem sokan ismertek ki.
Felkaptam az asztaláról az egyik tankönyvét és unottan lapozgatni kezdtem benne.
- Nem unod, hogy éjjel-nappal nyelveket tanulsz? Én mindig a politológiát szerettem jobban, amíg ide jártam. Halálra untam volna magam, ha csak a nyelvi szakra jelentkeztem volna. - Egyszerre végeztem a kettőt. Elég sok időt felemésztett, de csak kihívást láttam benne, nem pedig terhet. Magában kevés lett volna az én ambícióimhoz a nyelvi szak, a politológia önmagában meg nem elégítette ki a karriertörekvéseimet. Már akkor tudtam, hogy külpolitikával akarok foglalkozni, méghozzá minél eredményesebben, ehhez pedig elengedhetetlennek tartottam, hogy minél több nyelvet beszéljek tökéletesen, nem értem be az angollal és az orosszal.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 4:02 pm

Levin & Fiona
Láttam az arcán, hogy sikerült vérig sértenem, hiába próbálta leplezni. Ez pedig egy önelégült vigyort csalt az arcomra, mert én már csak ilyen kis gonosz vagyok. Azért csak sejtette, hogy nem gondoltam komolyan. Ha mégsem... annál jobb. Majd megoldjuk másképpen.
- Vagy neked kéne inkább egy vonalzó -röhögtem ki. -Amúgy meg honnan veszed, hogy nem játszottam meg azt az elégedettséget? -Aztán engesztelésképpen megpusziltam az arcát. Ilyet se láthatott még tőlem, de most nem éreztem ennek akadályát. Már nem is gondoltam arra, ami miatt eredetileg idejött. -De ha biztosra akarsz menni, lehet fel kéne eleveníteni az emlékeket. Hátha tényleg neked van igazad. Kissé szenilis vagyok. -Ez pedig véletlenül sem volt utalás.
Követtem a tekintetét a franciakönyv felé. Jelenleg azzal voltak a legnagyobb problémáim, a svédet már szinte anyanyelvi szinten beszéltem. Jobban is szerettem mint a franciát.
- Engem mindig a nyelvek érdekeltek -vontam meg a vállam. -Kislányként folyton arról álmodoztam, hogy ezer nyelven fogok beszélni és be fogom járni az egész világot. Amikor elköltöztem otthonról, úgy döntöttem, hogy valóra váltom kicsi Fiona álmát, úgyhogy jelentkeztem is ide. A világutazás még várat magára, de Amerikát és Angliát legalább kipipálhatom. Ó, és Svédországot is, a múlt nyarat végig Stockholmban töltöttem. -Beszéd közben a nyakkendőjét csavargattam fel és le, vagy éppen az ujjaim közt gyűrögettem. Valamiért jó érzés volt ilyeneket elmesélni neki. Vagy bárkinek. Nem voltak barátaim, akik meghallgatták volna a történetiemet, vagy én az övéket.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 5:08 pm


Fiona & Levin

Hiába feszítette tovább a húrt, hamarosan azért mégiscsak megenyhültem. Miután hozzátette azt a mondatot arról, hogy fel kéne eleveníteni az emlékeit, már nehezemre esett haragudni rá.
- Annak nincs semmi akadálya, bármikor szívesen a segítségedre sietek - feleltem habozás nélkül. Valószínűleg nem számított tőlem más válaszra.
Akaratlanul elmosolyodtam a rövid történet hallatán. Mindenkinek vannak gyerekkori álmai, de ezekről többnyire mindenki le is mond. Én egészen kiskoromban sárkányokat akartam szelídíteni, legalábbis a családi történetek szerint, de apám elég hamar beletaposott a gyermeteg kis világomba és kijelentette, hogy nem végezhetek ilyen alantas munkát. Talán ez lehetett az oka annak, hogy sokáig gyűlöltem a sárkányokat és minden más mágikus állatot is. Később, ha megkérdezték mi akarok lenni, akkor rávágtam, hogy halálfaló. Erre már apám is büszke volt, én pedig örültem, hogy megelégedett a válaszommal. Aztán a gyerekkor végével már csak azt tudtam, hogy minél gyorsabban el akarok kerülni a szülői háztól és minél fontosabb emberré akarok válni. Azt hiszem, mindkettő sikerült.
- Akkor hamarosan néhány másik országot is kipipálhatsz, kezdve Oroszországgal. És a franciát is lesz hol gyakorolnod, van egy házam Párizstól nem messze, neked biztosan tetszene. - Szerettem Franciaországot, mindig lenyűgözött a kultúra, amely körüllengte a fővárosát. - Régen én is imádtam utazni. Emlékszem, még az utolsó durmstrangos évem előtt egy teljes nyáron keresztül utazgattam Európában. Azt hiszem, az volt a leggondtalanabb néhány hónapom egész életemben.
Senki nem mondta azt, hogy maradjak otthon. Tanulmányi útként adagoltam mindenkinek, de valószínűleg anélkül sem marasztaltak volna. A pénz nem jelentett akadályt és a nyelvtanulásban is sokat segített. Bejártam Európa legszebb városait, elég alaposan összeismerkedtem a legszebb lányokkal és tobzódtam mindenféle élvezetben. Tudtam, hogy az lesz az utolsó alkalmam erre a szabadságra. Még az sem érdekelt, hogy muglikkal kellett vegyülnöm, sőt, különösen élveztem, hogy a bolondját járattam a mugli lányokkal. De ez már nagyon rég volt.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 7:52 pm

Levin & Fiona
Csak felnevettem és a fejemet ingattam a válaszára. Akkor lepődtem volna meg, ha nem ez a válasza, pláne ha hárítani kezd. Még szerencse, hogy ettől nem kellett félnem.
- Fogadni mertem volna, hogy ezt fogod mondani. Na nem mintha annyira bánnám a válaszod...
Franciaország és Párizs gondolatára felcsillantak a szemeim. Mindig is el akartam menni oda, a nyelvet is éppen ezért vettem fel a svéd mellé. Az elsők között állt azoknak a helyeknek a listáján, ahová mindenképpen el akartam jutni mielőtt meghalok. Mert én abban a hitben éltem, hogy az egész világot úgysem fogom tudni bejárni, hiszen mégis hogy menne? De most talán ez megváltozik, még akár erre is lehet esélyem. Már a gondolattól, hogy eltöltök egy hetet Párizsban, Indonéziában vagy Cipruson. Csak hogy néhány helyet említsek. Azért persze Oroszország is nagyon tetszett, ott úgysem jártam még ezelőtt. Milyen furcsa, hogy nemsokára ott fogok lakni...
- Szerintem előre készülj fel rá, hogy a fél életemet ott fogom tölteni -mosolyodtam el szélesen. -Amint levizsgáztam és kikerültem innen, persze. Remek nyelvtanulási lehetőség lesz.
Mikor már nem volt elég a nyakkendőjének a hossza, egyszerűen kioldottam és kihúztam a gallérja alól, majd azonnal elkezdtem hajtogatni. Fogalmam sincs, miért foglalt le ez ennyire.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 8:23 pm


Fiona & Levin

Ha valamire rájöhetett rövid ismeretségünk alatt, az az volt, hogy egy ilyen lehetőséget sosem utasítanék vissza. Bár azt hiszem, egyetlen épelméjű férfi sem vetemedett volna ilyesmire.
- Meg is sértődnék, ha most hirtelen ellenkezni kezdenél... - Nem mintha ebben a pillanatban neki akartam volna esni. Tulajdonképpen egész meghitt percek voltak ezek, kár lett volna elrontani bármivel is.
Nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire fellelkesíti majd az utazás gondolata. Ezek szerint tényleg ennyire lelkesítette az idegen országokba való utazás és a nyelvtanulás. Ha mást nem is profitált a házasságunkból, ezt mindenképpen. Mellettem bárhova eljuthatott, már csak a munkám miatt is, de erre még a szabadidőmet és a pénzemet is szívesen áldoztam volna. Előbb költöttem erre, mint értelmetlen státuszszimbólumokra, ahogyan azt sok aranyvérű tette. A gyerekeimnek megvettem mindent, amire szükségük volt, lényegében magamnak is, de felesleges dolgokra egyetlen Galleont sem dobtam ki.
- Nem kell majd könyörögnöd érte, hogy utazzunk el. - Felvont szemöldökkel figyeltem, ahogy a nyakkendőmmel szórakozik. - Te ezt komolyan élvezed? Nyakkendőfétised van vagy ennyire rosszul állt, hogy nem bírtad tovább nézni rajtam?
Utóbbira nem sok esélyt láttam, lévén, hogy egy sima fekete nyakkendő volt. Nem tartottam belőlük túl sokfélét, elképzelni sem tudtam visszataszítóbbat, mint a mintás, rikító színű és egyéb férfiatlan nyakkendőket.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 8:38 pm

Levin & Fiona
Valószínűleg egyik hetero férfi sem utasította volna vissza egy ilyen ajánlatomat. És ezt én szépen ki is használtam, főleg régebben. Mostanra azért már nem voltam ennyire kicsinyes és gyerekes. Már nem ez volt a lényeg.
- Akkor még jó, hogy nem teszem. Majd a legváratlanabb pillanatban, tudom, hogy szereted a meglepiket -vigyorogtam. Persze nem gondoltam komolyan.
Igen, engem nagyon is foglalkoztatott az utazgatás. A megjegyzésére, hogy van háza Párizsban, szinte a nyálam is csorogni kezdett, Franciaországot azonnal az első helyre avanzsáltam. Az utóbbi időben nem nagyon volt lehetőségem azon agyalni, hogy hová is szeretnék legközelebb elutazni, a tanulás, készülés a vizsgákra és a gyakorlat a Minisztériumban most sokkal fontosabb volt. Ez után a kijelentése után viszont már nem tudtam nem erre gondolni.
- Igen, nyakkendőfétisem van -forgattam a szemem. -Vagy lehet, csak szeretlek vetkőztetni. A következő a zoknid lesz.
Pár pillanat múlva már készen is volt a lepke, amit a nyakkendőjéből hajtogattam. Elégedett voltam vele, egészen jól sikerült. Felpakoltam a feje tetejére, mert hát miért is ne.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 10:03 pm


Fiona & Levin

Utáltam a meglepetéseket, minden fajta meglepetést. Nekem senki sem szervezett titkos születésnapi partikat, nem szervezkedett senki a hátam mögött, pontosan azért, mert tudták, mennyire utálom. Még a váratlan ajándékokkal is csak nehezen tudtam mit kezdeni, nem tudtam felkészülni előre, hogy mit mondjak majd az illetőnek. Régen még az is zavarba hozott, amikor a gyerekeik minden előzmény nélkül a kezembe nyomtak egy rajzot, hogy ezt nekem csinálták, én pedig csak sután megdicsértem őket, mást nem tudtam tenni. Később természetesen megtanultam ezt is kezelni, az ilyen kis rajzaikat pedig egytől egyig eltettem emlékbe.
- Egyszerűen imádom őket - ironizáltam. - Főleg az ilyen jellegűeket.
Olykor szörnyen lelombozó tudott lenni. Engem legalábbis nem igazán hozott lázba, amit mondott, sokkal inkább imponált volna, ha más ruhadarabtól akar megszabadítani.
Gyorsan lesöpörtem a fejemről a nyakkendőt, hiába nem látta rajtunk kívül senki sem, így is megalázónak éreztem.
- Folytasd, egészen lázba hoztál - válaszoltam feltűnően unott és monoton hangon.
Visszadobtam az asztalára a franciakönyvet, amelyet az előbb lapozgattam, már semmi érdekeset nem találtam benne. És ez a testhelyzet is kezdett kényelmetlenné válni, cseppet sem volt komfortos az íróasztalhoz tartozó szék. Úgyhogy felkaptam Fionát és egyszerűen átköltöztem vele az ágyára. Nem mondom, hogy olyan kényelmet ígért, mint például az én franciaágyam, de annál a széknél csak jobb lehetett.
- Ezen a helyen nem ismerik a komfortérzetet. Még jó, hogy én hamarosan kimenekítelek innen, egy hősnek érzem magam. - Annak eddigi harmincöt évem során egyszer sem éreztem magam.- Ezért igazán járhatna valami jutalom is...


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 10:51 pm

Levin & Fiona
Vele ellentétben én imádtam a meglepetéseket - de csak a jó meglepetéseket. Az olyanok, mint például ez az eljegyzés, nagyon felidegesítettek, mert nem volt irányításom fölötte, amikor kellett volna. Nem olyan volt mint egy szülinapi ajándék vagy egy csokor virág. Amit mellesleg nem igényeltem, nekem túl nyálas volt.
- Sejtettem, pont olyannak tűnsz. Hé! -Lehajoltam a nyakkendőért és az asztalra raktam. -Ferdinandnak nem kéne visszautasítania, amikor kap egy lepkét ajándékba. -Egyébként pedig nem véletlenül mondtam neki pont a zoknit. Annál lehangolóbb semmilyen ruhadarab nem lehetett. Legfeljebb ha a harisnyáját akartam volna levenni, amit biztosan nem hordott. Akkor nem ülnék most az ölében. -Látom rajtad, rendkívül tüzesnek tűnsz. Szinte lángolsz...
Átkaroltam a nyakát, amikor felállt velem a székről, támasztékképpen. Meg amúgy sem zavart túlzottan, hogy a karjaiban lehetek. Sőt.
- Tényleg egy igazi hős vagy. Remélem, kényelmes ágyban fogok majd aludni és nem élsz aszkéta módjára egy barlangban. -Ennél még a híd alatti is csábosabban hangzott.
Átnyúltam a karja alatt és magamhoz húztam mögüle a kedvenc párnámat. Bedobtam az ölembe és azt nyomorgattam, mindig ezt csináltam, ha az ágyon ültem. Ó, mellesleg a párna egy kaki volt. Vagyis a formája.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 11:22 pm


Fiona & Levin

Kár volt a lepkegyűjtős utalással élnem, úgy tűnik, a Ferdinand megnevezés jó időre rám ragadt. Egy fokkal még mindig jobb volt, mintha ő is Calibannak hívott volna, mint a könyvben szereplő Miranda az elrablóját.
- Másfajta lepkéket gyűjtök - vontam meg a vállam. Gyűlöltem minden állatot, aminek négynél több lába volt. Nem féltem tőlük, nem is igazán undorodtam egyiktől sem, egyszerűen szánalmas lényeknek találtam őket. - Természetesen, igazán feltüzel, ha ilyeneket mondasz nekem. Értesz hozzá, hogyan hozz lázba egy férfit...
Attól nem kellett tartania, hogy nem lesz majd jó dolga a házamban. Minden adott volt ahhoz, hogy komfortosan érezze magát, egyedül talán az orosz átlaghőmérséklet hagyott némi kívánnivalót maga után, de ahhoz is hozzá lehetett szokni. Minden más kényelem adott volt, az aranyvérű élet velejárójaként.
- Hamarosan majd te magad döntheted el, hogy aszkéta vagyok-e vagy sem - tértem ki a válasz elől. Nyilván nem kellett megmagyaráznom neki, hogy egész pontosan egy kastélyban fog élni Moszkvától nem messze, ezt magától is kitalálhatta.
Amikor megláttam a párnát, hatalmasra kerekedtek a szemeim. Egyszerűen nem bírtam megérteni az egész koncepciót, hogy ki képes ilyet gyártani, azt pedig végképp nem, hogy ki vesz ilyet - Fionán kívül persze, mert úgy tűnik, ő nagyon is szerette azt a... lényt.
- Ugye ezt gyorsan el akarod innen távolítani? - sóhajtottam fel elgyötörten. - Rémesen néz ki ez a valami... Én ilyet sosem engednék be az ágyamba...
Más "vicces" alakú párnát sem tettem volna az ágyamba, de ilyet aztán végképp nem. Tökéletesen beértem a hagyományos, fehér ágyneművel.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Pént. Május 13, 2016 11:38 pm

Levin & Fiona
Arra mérget vehetett, hogy nagyon sokáig vissza fogja még hallani a Ferdinandot. Még pedig azért a Ferdinandot és nem a Calibant, mert A viharban gyűlöltem Calibant, A lepkegyűjtőben viszont imádtam Ferdinandot. Logikus, nem igaz?
- Molylepkét is hajtogathatok neked. Vagy szerzek egy egész rajt a szekrényedbe. Örülnél neki, mi? -Persze nem tettem volna ilyet. Nem voltam gonosz. Hisztis, csökönyös és önfejű, meg gyakorlatilag minden más is, de gonosz az pont hogy nem. Legalábbis én nem éreztem magam annak. Azt hiszem, mások sem.
- Tudom, volt szerencsém kitapasztalni, hogy lehet a férfiakat feltüzelni -pusziltam meg a nyakát.
Nekem nem volt különösebb bajom a hideggel, ha volt mit felvennem ellene. Azért én elég meleg, napsütéses részen nőttem fel, eleinte még a londoni klímát sem tudtam elviselni. Aztán hozzászoktam, Svédországban még egy erős kiképzést kaptam. Ott még nyáron is nagyon hideg volt. Oroszország sem lehet sokkal rosszabb... remélem. Ha nagyon fázom, majd odabújok hozzá és a probléma meg is van oldva.
Nem tudtam nem kinevetni, amikor megláttam, hogy milyen fejjel nézi a párnámat. Eddig bele sem gondoltam, hogy ő nem tartja olyan jópofának mint én. Pedig tényleg az volt, neki nem adatott meg kellő humorérzék hozzá.
- Nem tetszik Poopy? Hiszen olyan kedves! Adj neki puszikát! -Azzal az arcába nyomtam a párnát.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Szomb. Május 14, 2016 12:11 am


Fiona & Levin

Már az a puszta tény felidegesített volna, ha a szekrényemben turkált volna. Minden katonás rendben várta, hogy majd egyszer felvegyem, nagyon zavart, ha bárki belerondított ebbe a szép, átlátható rendszerbe. Szerettem magam körül a rendet, és még Fionának sem néztem volna el, hogy ezt tönkretegye.
- Azt próbáld meg... - néztem rá összeszűkült szemmel. - Akkor tényleg a híd alatt aludnál...
A következő szavaira már inkább nem is válaszoltam, mert hiába szánta viccnek, megcáfolni akkor sem tudtam. Alapvetően tényleg tudta, hogyan hathat rám rövid idő alatt.
Sem jópofának, sem pedig kedvesnek nem találtam azt a párnát. Akkor meg különösen nem, mikor Fiona jóvoltából közelebbről is meg kellett ismernem, mikor belenyomta az arcomba. Reflexszerűen, szinte pánikolva szabadítottam ki magam a párna fojtogató közelségéből, majd miután megszereztem Fionától, ívesen a szoba másik végébe hajítottam.
- És ez most ott is marad. Ma velem alszol, nem osztozom az ágyon ezzel a lénnyel - jelentettem ki határozottan. Az ágyat így sem két személyre tervezték, és bár az a párna nem foglalt sok helyet, én egy centit sem akartam rá pazarolni. A legkevésbé sem akartam egy ilyen alakú plüss mellett aludni. - Holnap már pótolhatod vele a hiányomat, megengedem._________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Szomb. Május 14, 2016 12:44 am

Levin & Fiona
Eszem ágában sem volt a szekrényében turkálni. A saját szekrényem nekem is privát zóna volt, én is gyűlöltem, ha a cuccaim között matatott valaki. Még régebben volt egy pasim, aki mindig nagyon kedvesen kipakolt nekem reggelente ruhát, hogy legyen mibe felöltöznöm. De nem volt amúgy papucs, tényleg. Csak... ő ezt kedvességnek érezte. Nem igazán jött neki össze.
Valahogy mindig könnyen kiismertem az embereket. Valamiféle érzékem lehetett hozzá, biztosan túlzottan is intuitív voltam. De sosem foglalkoztam ezzel, nem igazán érdekelt, hogy ez honnan jött vagy hogy akár ki is használhatnám a "tehetségemet". Nem foglalkoztatott. Ilyenkor viszont nagyon is jól jött. Már egyetlen puszival meg is oldottam mindent. Ahogy azt akartam.
- Szegény Poopy -röhögtem fel. Nagyon régen nevettem ilyen jóízűen, de egyszerűen annyira vicces volt a reakciója. Legszívesebben lefotóztam volna és folyamatosan azt néztem volna, ahogy pánikolva eldobja a párnát. Még csak nem is igazi kaki volt, csak egy párna. Aztán nagyon hamar elterelte a figyelmemet róla.
- Ó, szóval itt alszol? -karoltam át a nyakát, kényelmesebben áthelyezve a testsúlyomat az ölében. -Már lassan kérdezni is akartam, hogy meddig maradsz. Na de mi lesz akkor, ha visszaér az egyik szobatársam? -vontam fel a szemöldököm. Erre nem volt esély, ahogy az alábbi példa szerint én is, úgy ők is férfival töltötték az esték. Csak nekik tartós párkapcsolatuk volt.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Szomb. Május 14, 2016 3:44 pm


Fiona & Levin

Attól nem kellett tartania, hogy én házimanó funkciót szeretnék majd betölteni a kapcsolatunkban. Távol állt tőlem minden túlzott kedvesség, ami meghaladta az alapvető udvariasság és a férfi-női szerep kategóriáját. Ha nagyon akartam, tudtam igazán előzékeny és lovagias lenni, de előbb fojtottam volna bele magam egy pohár vízbe, minthogy papuccsá váljak. Mindig is szánalmasnak tartottam az ilyen férfiakat.
Én cseppet sem találtam viccesnek, hogy az arcomba nyomta azt a vackot. Még jó, hogy nem ment utána és hozta vissza az ágyba.
- Akkor kedvesen elzavarjuk, hát nem egyértelmű? - vontam meg a vállam. - Habár úgy tűnik, egyik szobatársad sem tervezi itt tölteni az éjszakát. És igazán kár lenne, ha nem használnánk ki egy ilyen remek alkalmat... Talán jobb, mint egyedül, nem?
Nem szerettem hazamenni az üres kúriába, még nem szoktam hozzá teljesen ahhoz, hogy a tanítási szüneteket kivéve szeptembertől júniusig senki sem várt otthon Normanen kívül. Eddig legalább Lena nem járt a Roxfortba, legalább miatta megérte visszamenni Moszkvába munka után. De az utóbbi néhány hónapban még ezt sem mondhattam el.
- Valahogy talán ezt a kényelmetlen ágyat is elviselem majd... - tettem hozzá. - Különösen, ha elvonod róla a figyelmem..._________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Szomb. Május 14, 2016 4:57 pm

Levin & Fiona
Még szerencse, hogy ő nem volt ilyen. Nem tudtam volna elviselni hosszú távon, de még röviden sem. Soha nem bírtam a nyálas pasikat. Nem mondom, hogy macsókra volt szükségem, akiknek az agyuk helyén is még egy farok van, sőt, őket talán még jobban gyűlöltem. Én elég szélsőséges személyiség voltam, de a férfiakban pont azt nem tudtam tolerálni.
Azért visszahozni nem akartam. Nagyon szerettem Poopyt, de Levin valahogy sokkal jobban lefoglalt most. Meg alapvetően máskor is. Vagyis biztos ez lesz majd velünk a későbbiekben is.
- Én is pont erre gondoltam -bólogattam nagyokat. -És igazad van. Tényleg nem akarnak itt aludni, van jobb dolguk is. És tényleg nagy kár lenne egy ilyen alkalomért. Amúgy sem szeretek egyedül aludni. Remélem, jó vagy párnának.
Senki sem szeretett egyedül lenni otthon, én legalábbis még nem láttam olyan embert, aki szerette volna, ha teljesen magányosan ül otthon az üres lakásban. Nem véletlenül nem volt lakásom az akadémián kívül, itt legalább voltak szobatársaim. Még akkor is, ha nagyon idegesítő ribancok voltak. Legalább van kit gyűlöljek.
- És hogy szeretnéd, hogy elvonjam a figyelmed? -somolyogtam. -Bókoljak neked? -A füléhez hajoltam és nagyon erotikus hangon belesuttogtam: -Jag älskar din gurka.*


* Szeretem az uborkádat.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Szomb. Május 14, 2016 8:07 pm


Fiona & Levin

Nem jöttem volna zavarba, ha ki kellett volna küldenem néhány huszonéves lányt. Ők minden bizonnyal kínosan érezték volna magukat, talán Fiona is, de én semmiképp. Nekem nem nagyon volt ezen mit szégyellnem.
- Annak is jó vagyok. És én sem szeretek egyedül aludni, úgyhogy azt hiszem, ezen nem fogunk vitatkozni. - Az utóbbi négy évben többnyire mindig egyedül aludtam. Ha volt is épp nő mellettem, azt sem vittem haza, elsősorban a gyerekek miatt, másrészt pedig nem is szívesen engedtem be akárkit a házamba. Az volt a személyes terem, oda csak úgy akárki nem tehette be a lábát. Alig egy-két nőt hívtam meg magamhoz az utóbbi időben, akikről tudtam, hogy nem fogom megbánni ezt a döntésemet.
Nem beszéltem tökéletesen svédül, de ezt még én is megértettem. Először elkerekedett a szemem és döbbenten meredtem magam elé, aztán egyszerűen kitört belőlem a nevetés. Nem bírtam abbahagyni, a végén már az ágyon is eldőltem.
- Nem hiszem el... Te komolyan hihetetlen vagy - ingattam a fejem, mikor már végre levegőhöz jutottam. - Nem gondoltam volna, hogy egyszer még ezt kell hallanom. Még valamikor tizenhét évesen együtt voltam egy svéd lánnyal néhány hétig, de még ő sem mondott nekem ilyen szépeket. Bizonyára tudat alatt ezért untam rá.
Úgy tűnik, Fiona bármikor meg tudott lepni, remek érzéke volt hozzá, hogy teljesen megdöbbentsen.
- Ezt a bókolást inkább ne erőltessük, jó? - Mielőtt valami hasonlóan elképesztőt válaszolhatott volna, gyorsan megcsókoltam.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Szomb. Május 14, 2016 8:18 pm

Levin & Fiona
Ha nem is éreztem volna kínosan magam, a helyzet maga akkor is zavart volna. Mégpedig főleg azért, mert ha rajtuk múlna, két perc alatt elterjedne az egész akadémián, hogy én Levin Dolohovval hentergek a kollégiumi ágyban. Ebből pedig egyenesen következett volna, hogy utána mindenki a hátam mögött beszélt volna erről, ami rohadtul felidegesített volna. Nem érdekel, ha a szemembe mondják, de senki ne motyogjon a hátam mögött.
- Hát ezen biztos nem.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog ez tetszeni neki. Pedig csak kimondtam a legnagyobb hülyeséget, ami éppen eszembe jutott svédül. Milyen szépek is ezek a skandináv nyelvek... Bezzeg amikor tényleg valami vicceset mondok, akkor csak ül itt azzal a gyászhuszár képével és morog az orra alatt, hogy milyen béna a humorérzékem. Nem értem a férfiakat.
- Neked minden bizonnyal az én fantasztikus humorérzékemre és a megdöbbentő mondatalkotási képességemre van szükséged -dőltem le mellé az ágyra. Na jó, ráfeküdtem. Biztosra kellett mennem, hogy kényelmes párna lesz majd belőle.
Pedig olyan szívesen ellenkeztem volna egy hasonlóan zseniális mondattal, talán most franciául. Semmi sem lett volna viccesebb. De azért ő is tudta, hogyan hallgattasson el engem.
Visszacsókoltam és az arcára simítottam a kezem.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   Szomb. Május 14, 2016 8:54 pm


Fiona & Levin

Nem zavart, hogy rám feküdt, jóformán meg sem éreztem a súlyát. Fél kézzel átkaroltam a derekát, a másik kezemmel az egyik hajtincsével szórakoztam. Újra és újra meg kellett állapítanom, hogy a szőkék a gyengéim. Legalábbis a statisztika ezt mutatta.
- Valóban fantasztikus a humorérzéked - hagytam rá. Jobbnak láttam nem sértegetni, még a végén meggondolta volna magát.
Szerencsére nem ellenkezett és nem próbálta tovább húzni az idegeimet az ilyen frappáns kis mondatokkal, ezt a hosszú csókot sokkal jobban tudtam értékelni. Mikor idejöttem, hogy közöljem vele az eljegyzés hírét, nem gondoltam volna, hogy ilyen meghitten fog végződni ez az este - már amennyire a mi esetünkben helytálló lehetett a meghitt kifejezés.
Nem ismertem még Fionát igazán, de hosszú idő óta először azt éreztem, hogy mindenki mással ellentétben őt meg akarom ismerni. Különleges ember volt, olyan, akire megéri időt szánni. Sajnos nem sok ilyennel találkoztam, és akit én magam valamilyen oknál fogva különlegesnek és érdekesnek tartottam, azok mind ódzkodtak tőlem. Csodálkoztam, hogy Fiona, aki látszólag ennyire intuitív volt, hogy nem menekült tőlem. A házasság ellen nem tehetett volna semmit, de nem kellett volna feltétlenül így kezelnie. Talán egyszerűen csak túl fiatal volt még ahhoz, hogy ilyen dolgokat megérezzen. Minden esetre örültem, hogy magam mellett tudhattam.


_________________
Shake with your right hand,


but hold a rock in your left.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Fiona & Levin   

Vissza az elejére Go down
 
Fiona & Levin
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: Docendo Discimus :: Kollégium :: Női hálószobák-
Ugrás: