HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Harrison Daley

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar


Nem : Férfi
Kor : 48

TémanyitásTárgy: Harrison Daley   Szer. Május 04, 2016 4:42 pm
Harrison Daley


Becenevem:
Daley

Nemem:
férfi

Születési dátumom:
1970. 11. 13.

Végzettségem:
Roxfort (Hugrabug), majd Docendo Discimus Mágusakadémia (jogi kar, ügyész képzés)

Foglalkozásom:
ügyész a Wizengamot kötelékében

Patrónusom:
róka

Pálcám:
Rezgőnyárfa, sárkányszívizomhúr, 12 és háromnegyed hüvelyk

Vérem:
félvér


Otthon, édes otthon

Apám:
Herbert Daley, nyugalmazott auror. Ha beszélhetnék tizenhárom éves önmagammal, sok dologról felvilágosítanám. (Persze, egy titokzatos mosollyal, hogy közben azért az idegeire is menjek.) De valószínűleg semmin nem lepődne meg annyira, mint amikor azt mondanám: apa jó ember. Apától lehet tanulni. Apa inspiráló. Ezt akkoriban ugyanis el sem tudtam képzelni arról a férfiról, aki folyton szabályokat állított elém, folyton megmért, lemért, kielemzett. Állandóan vitatkoztunk, semmiben sem akartam rá hasonlítani. Unalmasnak és begyöpösödöttnek találtam. Nem érthettem, hiszen még semmi tapasztalatom nem volt, hogy apám egy végletekig lojális, egyenes és tisztességes ember. Az eltelt évek nem változtattak mindenen, hiszen manapság is a folyó két különböző partján állunk általában, de ma már tisztelem őt és az elveit.

Anyám:
Isabella Daley, napjainkig aktívan üzemelteti boltját az Abszol-úton, ahol jellemzően mugli használati- és dísztárgyakat szerezhetnek be a mágusok. Anyám mindig is rendkívül élelmes asszony volt, három lányát is igazán öntudatosan adta férjhez. Határozott és jókedélyű, így emlékszem rá gyerek- és fiatalkoromból egyaránt. (Számtalanszor kivételezett velem, de sosem hittem, hogy jobban szeretne, mint a lányait, csupán más játékszabályok szerint játszottam.) Mindig támogattam a kezdeményezéseit, de nem esnék pánikba, ha a nyolcvanadik életévéhez közeledve hajlandó lenne lassítani.

Nővéreim:
Alice és Marianne [Daley]. Nem véletlenül veszem őket egy kalap alá, mivel a köztük lévő, mintegy tizenhat hónapnyi korkülönbség hamar összekapcsolta őket mindenki fejében. Még akkor is, ha két lényegesen eltérő személyiségről van szó.

Alice, az idősebbik, ötvenegy esztendős, és a kutatással töltött idő, vagyis nagyjából az elmúlt harminc év, elég volt számára ahhoz, hogy járjon a Föld szinte minden pontján - és felfedezéseit tizenhárom vaskos kónyvben örökíthesse meg. Őszintén szólva, sosem volt túl meleg vagy közvetlen a viszonyunk, de elismerem a nővérem munkásságát. Nem is igen tehetnék mást, mikor éppen a sárkány-sömör ellenszerét kutatja Kenyában - a férjével együtt.

Marianne ezzel szemben mindig otthon ülő típus volt, aki a kistestvéreivel - köztük velem -, töltött időt nem érezte elfecséreltnek. Érthető módon, máig szoros a kötelék köztünk. Amikor úgy adódik, szívesen meglátogatom a Mungóban, ahol az egyik legalázatosabb gyógyítóként tartják számon, és lógok a nyakán, mint harminc évvel ezelőtt is tettem.

Húgom:
Susan [Daley] az egyetlen húgom, a családunk legkisebbje. A maga harmincnyolc évével szinte még gyerek, és valóban igencsak késői gyümölcs volt a Daley család kicsit sem magasztos, de legalább árnyékot adó fáján. Nos, mint A Mindenkori Őrző-Védő Nagytestvér, elárulok egy titkot: a húgom teljesen lökött. De pont ez teszi olyan zseniális íróvá. (Ez, és még az a számtalan halálközeli élmény, amit gyerekként meg kellett tapasztalnia, ha játszani akart velem.) A közénk ékelődött hét év dacára talán ő az, akihez a legszorosabb kötelék fűz, már ami a testvéreimet illeti.

Nejem:
Camilla huszonnégy éve ébred már mellettem. Éjszakánként még mindig forog az ágyban, és ha úgy adódik, álmában fejbe nyom a végtagjaival. Reggel előttem kel fel, ásítozva kivonul a konyhába - mert a nejem nem sétál, hanem egyenesen vonul -, és ha szerencséje van, elkészíti a kávénkat anélkül, hogy leforrázná magát. Mióta a srácok mind a Roxfortban tanulnak, arra is van ideje, hogy ülve megigya. És ha hallom őt, amint a házban jár-kel, pakol, kortyol - jól indul a reggelem.
A nejem huszonnégy év után is enigma. Nos, nem teljesen, de még mindig rengeteg apróság vár arra, hogy felfedezzem. A házasságunk védőháló - megtartjuk és támogatjuk egymást, nem is beszélve a gyerekeinkről, akik a felnőtt lét küszöbén toporzékolnak és valószínűleg még sokat fognak esni-kelni. Szerencsés ember vagyok, amiért mindezt egy ilyen nővel építhettem fel. (Persze, mondhatnám, hogy nem tudott ellenállni a huszonéves énemnek, de őszintén? Azóta is rejtély, miért döntött mellettem.)

Fiam:
Carmichael Daley, az egyetlen személy, aki velem együtt hajózik a nőuralom tengerén. (Mint azt már valószínűleg te is észrevetted, kedves olvasó, a fiamnak is minden lehetősége megvolt arra, hogy potpurrikon és hajcsatok áradatán átvágva nőjön fel.) A Roxfortból kikerülve annyira nem vonzotta a Mágusakadémia, de végül beadta a derekát, "meglátom, mi lesz" alapon. Azóta remekül érzi magát a nyomozó aurori képzésben. A maga huszonkét évével még sok dolog áll előtte, de legalább biztos lehet abban, hogy a szülei mögötte állnak. Nem mintha igényelné, de azért mégis... ebben a  korban az ilyen tudás jellemeket villanyozhat fel. Sokszor úgy látom, az övét is.

Lányaim:
Amikor az ikrek, Catherine és Cecilia tizenhét évvel ezelőtt megszülettek, a feje tetejére állt a világ. Szó szerint. Nem csupán az ért minket váratlanul, hogy egy csomagban érkeztek, hanem a vehemencia is, amivel kitágították a határaikat. Alvás? Ugyan már, olyat csak a buta felnőttek csinálnak! És a bébiétel, főleg ha cékla is van benne, sokkal jobban néz ki a tapétán! A bátyjukkal sosem voltak ilyen, de még ehhez hasonló köreink sem, tehát teljesen leforrázva álltunk. Annyi ragasztóbűbájt sosem kellett alkalmazni a házunkban, mint az első tíz évükben. Annyi bájitalt sosem kellett szekrénybe zárva tartani. Puszta kíváncsiságból beleettek a fürdősóba, ami a nejem egyetlen mugli rokonától érkezett a házba, de nem tudtuk elég mélyre rejteni. Mondhatják nekem a kollégák, hogy a fiúk nevelésében meg lehet őszülni – a lányokét viszont éppen csak túléltük! Persze, azóta ők is megnőttek, elmentek a Roxfortba. És mióta nem kell minden második hétvégén a Mungó baleseti osztályán ülnünk, veszettül hiányoznak. (De már nem sokáig. Idén végeznek.)


A lélek tükre

Pozitív tulajdonságaim:
SZÖVEG

Negatív tulajdonságaim:
SZÖVEG

Múltam:
SZÖVEG

Külsőm:
SZÖVEG


A madarak csiripelték

Amortentiám:
erős fahéj a kávéban és friss esővíz a ruhán

Mumusom:
Az exhalálfalók családjai bosszút állnak az én szeretteimen, amiért sokak ellen én érveltem a Wizengamot előtt.

Edevis tükre:
Dolohov rács mögött. Unom már, hogy ilyen vakmerően és ártatlan szemekkel szívja el a levegőt mások elől. (Egyébként, persze, a gyerekeim boldogsága, biztonsága, és a többi. Valószínűleg valami ilyesmit látnék, nem tudom biztosan.)

Hobbim:
Az olyan elhivatott és motivált embereknek, mint amilyennek én is tartom magam, ritkán akad idejük hobbikat űzni. Annyi biztos, hogy bármi, amit a feleségemmel csinálhatok - bármilyen őrültség is legyen -, boldoggá tesz. A hobbim valami ilyesmi.

Elveim:
You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Amit sosem tennék meg:
Ha egy férfi elég ideje él házasságban, többé nem válik egyértelművé a hűsége a külvilág számára. Én azonban apámtól lestem el a lojalitás fontosságát, éppen ezért nem ülök fel a piszkálódó megjegyzésekre. Sosem csalnám meg a nejem, sem azt, amire felesküdtem. Bár ki tudja, Briggs és az ő nézetei... elszorul a torkom, ha arra gondolok, ezzel a fekete-fehér gondolkodással mindent tönkre tehet, amin éveken át melóztam.

Ami zavar:
SZÖVEG

Ami a legfontosabb az életemben:
SZÖVEG

Ami a legkevésbé fontos számomra:
SZÖVEG

Amire büszke vagyok:
SZÖVEG

Ha valamit megváltoztathatnék az életemben:
SZÖVEG

Így képzelem a jövőmet:
SZÖVEG

Egyéb:
SZÖVEG
Playby:
Aaron Eckhart

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Harrison Daley
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: Offtopik :: Karakterek-
Ugrás: