HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Levin & Fiona

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Levin & Fiona   Csüt. Ápr. 28, 2016 11:53 pm

Levin & Fiona
Hosszú napnak néztem elébe, de ezt már a hét elején tudtam. Mr. Dolohov előre tudatta velem, hogy mi fog rám várni, ezzel időt adva nekem arra, hogy lélekben felkészítsem magam. Erre persze nem volt sok szükség. Én mindig olyan kész voltam mint a mágiatörténetlecke... Egy konferenciáról volt szó, amire Mr. Dolohov és az akadémiai professzoraim szerint is el kellett mennem tapasztalatszerzés érdekében. Nem ellenkeztem, egy francia nyelven zajló tárgyalás engem is nagyon érdekelt.
Reggel a szokásosnál is korábban keltem, véletlenül sem akartam elkésni. Miután megetettem a picike gyöngybaglyomat, aki egyetlen társam volt a Docendo Discimus falain belül, de talán egész Angliában, elmentem futni. Az akadémia sportpályája nagy volt, sőt hatalmas, én pedig előszeretettel kezdtem ott a napjaimat, korán, amikor még senki nem volt ott rajtam kívül, csak a fülemben ordító zene.
Időben érkeztem meg a Mágiaügyi Minisztériumba, vagyis, hogy pontosabb legyek, Mr. Dolohov irodájába. Onnan együtt mentünk a tárgyalótermek szintjére, várva a kedves vendégekre.
Hosszú órákon keresztül tanácskoztak a Beauxbatons és a Roxfort ügyeiről az oktatásügyi miniszterekkel. Az elején sokszor majdnem elveszítettem a fonalat, sok politikai kifejezést nem értettem még franciául, de minden erőmmel azon voltam, hogy megértsem, amit beszélnek, a végére pedig egészen jól összeraktam magamban a képet. Alapvetően elégedett lehettem magammal, a figyelmem egyszer sem lankadt vagy kalandozott el. Éberen figyeltem, nem szóltam közbe, nem zavartam meg őket semmivel, csak csendben jegyzeteltem a sarokba állított puha bőrfotelben ülve.
A konferencia végeztével én maradtam ott a legutolsóként Mr. Dolohovval. Láttam rajta, hogy fáradt, én is kissé tompának éreztem magam.
- Mit gondol, úgy sikerült, ahogy azt tervezték? -kérdeztem, amikor az utolsó öltönyös figura is kilépett az ajtón.
Érdeklődve pillantottam fel Mr. Dolohovra, kíváncsi voltam a válaszára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 3:44 pm


Fiona & Levin

Nagyon ritkán vállaltam el gyakornokok pesztrálását, nyomós indok kellett rá, hogy a szárnyaim alá vegyek valakit. Csak a legértelmesebbeket válogattam ki és azokat, akiknek később hasznát is vehettem mind a főosztályon, mind pedig a politikai életben. Így került hozzám egy külföldi aranyvérű lány is, Fiona Rutledge. Eddig csak pár alkalommal találkoztunk, a formális beszélgetésen és egy rövid útbaigazításon kívül nem esett szó köztünk semmiről, időm sem volt rá. Most dobtam be először a mély vízbe, bevittem egy kisebb konferenciára, kíváncsi voltam mennyit fog majd fel belőle. Nyelvi szakon tanult, nyilván jól beszélte a franciát, de megérteni az anyanyelvieket, méghozzá politikai közegben nem olyan egyszerű, mint amilyennek néhány önhitt újonc gondolta.
A tárgyalás abban a mederben zajlott, ahogy szerettem volna. Sikerült megegyeznünk a Beauxbatons és a Roxfort közötti cserediákprogram részleteiben, egyedül a rá szánt pénzalapban nem egyeztek az elképzeléseink, de később ebben is sikerült dűlőre jutnunk. Persze így is hosszú órákat töltöttünk az asztalnál ülve, hiszen rengeteg témát kellett megvitatnunk és hivatalosan dokumentálnunk. Határozottan elfáradtam a végére, bár ebben az is szerepet játszott, hogy nem sokat aludtam. Linwooddal éjszaka sürgősen el kellett intéznünk egy nem túl szép ügyet a Libro Clavához köthetően, és ez eltartott egy darabig. Nem mondom, hogy kellemetlenség volt, ugyanis a magam beteges módján nagyon is élveztem, de attól még alvásra nekem is szükségem volt... egy kevésre. És ha ez nem lett volna elég, Carol is otthon volt betegen, amitől szintén nem voltam a legnyugodtabb.
- Igen, minden úgy zajlott, ahogy azt terveztük. Sikerült mindent megértened? - fordultam felé kissé elnyúzottan, de őszinte érdeklődéssel.
Szimpatikus lány volt. Értelmes és a jelek szerint ambiciózus, ez a kettő együtt sosem hátrány.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 5:59 pm

Levin & Fiona
Az igazság az volt, hogy valahol mélyen nagyon simogatta az önérzetemet, hogy Mr. Dolohov éppen engem választott ki maga mellé gyakornoknak. Az elején nem gondoltam volna, hogy ez ilyen kiváltságos helyzet, de ahogy kezdtem egyre inkább megismerni a szokásait és a munkához való hozzáállását, rá kellett jönnöm, hogy hatalmas mázlim van, amiért mellé kerültem. Az egyik legjobbtól tanulhatok így. Azért, pusztán megjegyzésképpen, nem ő volt a kedvenc emberem a világon, de mentornak tökéletes volt.
- Ha nem is mindent, de a legtöbbet és a legfontosabbat igen -válaszoltam neki, felülve az asztal szélére. Ó, tényleg. Pont ez volt az, amit nem kedveltem benne túlzottan. Mindent vérkomolyan és nagyon szigorúan vett - hozzám mérve nagyon is. Amikor először ültem fel az asztalra, olyan tekintettel nézett rám, mintha éppen megfojtottam volna a lánya kiskutyáját vagy nem is tudom. Nyilván nem fontos emberek előtt csináltam ilyet, nem értettem, miért zavarta ennyire. Most sem volt itt más rajtunk kívül. -Még egy kicsit csiszolnom kell a franciatudásomat. A svéd jobban megy.
Nagyon jó nyelvérzékem volt, ez volt az én szerencsém. Másképp egy nyelvet sem tudtam volna ennyi idő alatt megtanulni, nem hogy kettőt. De imádtam ezt, érdekelt is, az már igazán mellékes volt, hogy érzékem is volt hozzá. A skandináv nyelvek pedig mindig is az elején álltak a listámnak, élen a svéddel. Fogalmam sincs miért. De ahogy így Dolohovra néztem, az orosz is egészen érdekes.
- Nagyon fáradtnak tűnik -jegyeztem meg. Nekem is elég nyúzott fejem volt ez után a konferencia után, de neki még inkább. Pedig nem is volt annyira hosszú, azok alapján, amiket hallottam és láttam, sokuk még többször ennyi idő szokott lenni. Bizonyára nem is ez fárasztotta ki ennyire. -Hosszú volt az éjszakája? -Elfojtottam egy sunyi mosolyt. Mert hát ki ne gondolt volna erről rosszra?

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 6:28 pm


Fiona & Levin

Nem vártam el tőle, hogy minden egyes szót megértsen, tulajdonképpen ez nem is volt fontos. Velem is megesett olykor, hogy egy-egy szó jelentésében nem voltam biztos, a de a szövegkörnyezet miatt megértettem. Persze ennyi év gyakorlat után ez csak nagyon ritkán fordult elő.
- Ha nagyjából mindent megértettél, akkor jó úton haladsz. A gyakorlat a legfontosabb, csak az órákon ülve sosem fogod tökéletesen megtanulni a nyelvet. Hidd el, még egy-két ilyen konferencia és többet fogsz haladni, mint az akadémián összesen. - Tapasztalatból beszéltem. Természetesen a kezdetekkor a tankönyvek és a szavak tanulása viszi előre az embert, de egy bizonyos szint után ez már nem elég, beszélni és hallgatni kell a nyelvet, máshogy nem lehet tökéletesíteni a tudást.
Ezek szerint titkolni sem tudtam volna, mennyire fáradt voltam. Pedig már legalább három bögre kávét elfogyasztottam reggel óta, de ez sem igazán segíthetett rajtam. Az alvás nos... az még sokáig várat magára egy ilyen zsúfolt munkanapon, otthon egy beteg gyerekkel.
- De még milyen hosszú... Csak sajnos nem amiatt, amire gondolsz - húztam el a szám lemondóan. Sokkal jobban toleráltam volna a kialvatlanságot, ha az okozója egy csinos nő lett volna. Nem mondom, hogy nem élveztem a munkát Linwooddal, de azért mégsem ugyanaz a kettő, különösen, ha kényszerből teszi az ember. Ez a fajta munka sosem volt olyan szórakoztató, mint amikor passzióból csináltuk ugyanezt. - A nagyobbik lányom otthon fekszik betegen. A te ötleted valóban kellemesebben hangzik.
Egy pillanatra sem tudott zavarba hozni, nem voltam gátlásos ember. Ő sem, ezt bizonyította, hogy már megint az asztalon ült. Azt hittem, elég volt olyan csúnyán néznem rá legutóbb... Majd megtanulja az illemet, mellettem muszáj lesz.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 6:48 pm

Levin & Fiona
Még egy anyanyelvi sem tudhatott minden egyes szót, nem hogy egy olyan, aki csak tanulta a nyelvet. Hallottam arról is, hogy a legtöbb anyanyelvi kevesebb pontot érne el egy nyelvvizsgán mint egy olyan, akit megtanítanak rendesen a nyelvre. Hogy ebben van-e igazságtartalom, azt nem tudom, de különösebben nem is érdekel. Mindenesetre egész büszke lehettem a nyelvtudásomra, ha a franciára nem is annyira még, a svédre egész biztosan. Múlt évben az egész nyarat Stockholmban töltöttem, nyári munkán, az volt a legjobb nyelvtanulási lehetőség, amit csak el tudtam képzelni.
- Alig várom a következő ilyen lehetőséget. -Még csak meg sem kérdőjeleztem, amit mondott. Felesleges lett volna, tudtam, hogy igaza van. -Igazából nem is maga a nyelv megerőltető, hanem az órákig tartó koncentráció. -Mozgékony típus voltam, nekem az, hogy órákon keresztül egy dologra figyeljek, maximális teljesítőképességgel, szinte elképzelhetetlen volt. Minden lelkierőmre szükségem volt, hogy sikerrel járjak. A mai alkalomra legalább fel tudtam készíteni magam.
Nem, tényleg nem tudta titkolni, hogy úgy fest mint egy ázott zokni. Én is voltam már kialvatlan és fáradt, tudtam, hogy néz ki olyankor az ember. De ő még egész jól leplezte.
- Mégis honnan tudná, hogy én mire gondolok? -mosolyodtam el azzal a tipikus, sunyi kis mosolyommal, amivel nem egyszer az őrületbe kergettem a barátaimat. Nem mondom, hogy itt az volt a célom, mint általában, más helyzetekben. Egyszerűen szükségem volt rá, hogy egy kicsit... feldobjam a hangulatot. A magam érdekében. -Ó, értem. Jobbulást neki. Nem jó, ha a gyerek beteg. Habár nekem még nincs gyerekem. -Talán nem is lesz egyhamar. De ezt nem tettem hozzá. -Mégis milyen ötletem? Fogalmam sincs, miről beszél -vigyorodtam el.
És nem fogok leszállni az asztalról. Csak azért sem.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 7:08 pm


Fiona & Levin

Eleinte tényleg komoly nehézségekkel járhatott ennyi ideig koncentrálni. Az iskola is nagy figyelmet igényel, de egy tanórán könnyebben megengedhette magának az ember, hogy elkalandozzon, mint egy diplomáciai tárgyaláson. Itt minden apró információ, a szemben ülő fél minden kis rezdülése számított, az ember nem engedhette meg magának, hogy lankadjon a figyelme.
- Idővel majd megszokod. Most viszonylag gyorsan végeztünk, máskor sokkal tovább szokott tartani - válaszoltam kissé talán illúziórombolóan. De ez volt az igazság, nem véletlenül töltöttem itt a napjaim döntő részét, nem pedig otthon pihengetve.
Néha meglepett, hogy mennyire lazán kezelt engem is. Tisztelettel beszélt hozzám, de nem olyan feszengve, mint a legtöbb gyakornok. Akikkel eddig találkoztam, azok sosem engedtek volna meg maguknak ilyen megjegyzéseket, pedig valójában tényleg szórakoztatott a dolog. Fiona nem vette olyan véresen komolyan ezt a gyakornoki állást, mint az elődjei, akik bármit megtettek volna azért, hogy az akadémia elvégzése után minél jobb állást kapjanak nálam. Tényleg bármit megtettek érte.
- Sok mindent tudok. Többet, mint azt gondolnád - válaszoltam a lehető legsejtelmesebb hangon. - Tényleg nem jó, mindegy mennyi idős a gyerek, akkor is lehetetlen nem túlaggódni.
Ez alól egyedül az olyan emberek képeztek kivételt, mint a volt feleségem, elvégre ő rá sem nézett a közös gyerekeinkre.
- Igaz is, bocsánat, nem akartam egy ilyen fiatal lányt kényelmetlen helyzetbe hozni. Nem is tudom, hogyan feltételezhettem rólad ilyesmit... - mosolyodtam el halványan.
Közben összeszedtem a papírjaimat, szabályos kupacba rendeztem őket, majd a tollamat a zakóm zsebébe rejtettem. Néhány gondolatot én is lejegyzeteltem közben, de többnyire mindent fejben próbáltam rögzíteni.
- Közben induljunk el mi is, muszáj rágyújtanom. - Az ajtó felé vettem az irányt. Szerettem volna vele megvitatni a továbbiakat, ezúttal viszont nem az irodámban. Tényleg ölni tudtam volna egy szál cigarettáért.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 7:22 pm

Levin & Fiona
Vágtam egy fintort, de egyetlen rossz szó sem hagyta el a számat. Tudtam, mire vállalkoztam, amikor erre a szakra jelentkeztem, így elég álszent lett volna panaszkodni emiatt. Majd megszokom, hogy mindig szükség van a száz százalékos figyelemre. Van még időm alkalmazkodni a helyzethez, és ezt is fogom tenni. Ha már elkezdtem, akkor be is fogom fejezni. Nem szerettem semmit sem félbehagyni.
Nem éreztem úgy, hogy tartanom kéne tőle. Vagyis inkább a helyzettől magától, nem is tőle. Utáltam, amikor az emberek meghunyászkodtak és nyalták más talpát - vagy nem éppen a talpát. Annyira undorító tud lenni. Én inkább a saját képességeimből és a saját erőmből akartam haladni előre. Egy magabiztos, határozott és közvetlen lány mindig, mindenhol előnyt élvez, pláne ha nem érződik rajta, hogy mennyire be akar nyalni. Mert nem is akar.
- Ez nagyon misztikusan hangzik -mosolyodtam el. -Mennyi idős a lánya? -Olyan tizenöt-hatra tippeltem volna, már csak abból kiindulva, hogy aranyvérű volt ő is, minden bizonnyal már nagyon fiatalon megszületett az első gyereke. Aztán meg pont most mondta, hogy mindegy, milyen idős, ebből pedig arra következtettem, hogy már nem nyolcéves.
Drámai mozdulattal kaptam az egyik kezemet az arcom elé, a másikkal pedig legyezni kezdtem magam.
- Vörös vagyok mint a rák! Nem is szoktam elpirulni. Most nézze meg, mit nem vált ki belőlem... -Remekül szórakoztam, igen.
Bólintottam a kérésére és leugrottam az asztal tetejéről. A táskámba dobtam a saját jegyzetfüzetemet, majd elindultam utána kifelé. Lehet, kérni fogok tőle egy szál cigarettát én is. Még meglátom.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 7:58 pm


Fiona & Levin

Természetesen én sem tartottam sokra azokat a fiatal - és kevésbé fiatal - nőket, akik ilyen módon jutottak feljebb a ranglétrán. Persze ehhez is kell egyfajta tehetség, de mégis kevesebb elismerés illeti őket, mint akik a munkájukhoz kötődő kiválóságukkal jutnak előrébb. Ez viszont nyilván nem tartott vissza attól, hogy éljek az ilyen lehetőségekkel. Legalábbis az elmúlt négy évben vígan vetettem bele magam ilyen munkahelyi kalandokba, bár ez nem garantálta az ambiciózus másik fél előrejutását.
- A nagyobbik tizennyolc. - Tudtam, hogy a magam harmincöt és fél évével ez nem épp ideális, legalábbis alsóbb körökben semmiképp, de a mi arisztokrata társadalmunkban ez nemcsak elfogadott, hanem elvárt is volt. És nem is igazán bántam, hogy így alakult, kivéve talán abból a szempontból, hogy Carol már felnőtt és közel állt ahhoz, hogy megkezdje a saját életét.
- Elnézésedet kérem, ígérem, legközelebb nem fogok a jelenlétedben még csak gondolni sem ilyen bűnös dolgokra. - Valószínűleg elég sok férfiből ilyen gondolatokat váltott ki, ugyanis nem kellett szégyenkeznie a külső adottságai miatt.
Előreengedtem az ajtóban, majd elindultunk a lift irányába. Néhány másodperc után hozzá igazítottam a lépteimet, hogy ne kelljen rohannia utánam. Merlinnek hála üres volt a lift, nem kellett bepréselődnünk senki mellé. Utáltam, mikor osztoznom kellett valakivel a szűkös helyen, különösen akkor, ha az illető megpróbált még csevegni is.
Mivel az épületen belül nem igazán lehetett dohányozni, így kénytelenek voltunk kimenni a Minisztériumból. A kevésbé forgalmas útra néző kijáratot választottam, többnyire oda mentem minden alkalommal dohányozni, itt kevesebb volt az ember. Hatalmas szerencsénkre most senki sem tartózkodott a lépcsőkön, csak néhány járókelő haladt el előttünk, de ők még csak ránk sem néztek a nagy sietség közepette.
Előhúztam a zsebemből egy doboz cigarettát, majd a pálcám hegyével meggyújtottam. Nem kínáltam meg, megszoktam, hogy a körülöttem megforduló aranyvérű nők nem cigarettáztak. És akár tetszett neki, akár nem, ő is egy aranyvérű nő volt.
- Tulajdonképpen mik is a céljaid? Nem említetted még, hogy mit szeretnél csinálni az akadémia után. Tolmácsolás, külpolitika, fordítás... Mindegyiknek megvan a varázsa. - Egyértelmű, hogy én a politikát tartottam ezek közül a legfontosabbnak.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 8:34 pm

Levin & Fiona
Még egy kizáró tényező, hogy ilyen alantas dologra vetemedjek. A saját képességeimnek elégnek kell lenniük ahhoz, hogy sikeres legyek az életben. Ennyi büszkesége és tartása legyen egy nőnek.
- Akkor ő már javában felnőtt -bólintottam. Nem furcsálltam, hogy ennyi idős a lánya, igazából számíthattam is rá. Aranyvérű arisztokrata, mégpedig a Dolohovokról még a nyugati parton is hallottak, nem csoda, hogy már ennyi idős volt a nagyobbik gyereke. És volt mellette még egy lánya, ennyi biztos, de talán egy fia is. Nem kérdezgettem a magánéletéről, nem volt közöm hozzá. Most a viccelődést hagyjuk ki, az nem ugyanaz.
Furcsa lehetett, hogy már ennyire nagy a lánya. Így utánaszámolva, amikor annyi idős volt, mint én, már volt egy négyéves gyereke. Én pont ezért nem bírtam volna elviselni az aranyvérű létet. Mármint akartam gyerekeket, sőt, alig vártam, hogy anya legyek, de nem tizennyolc évesen. De még csak nem is huszonkét évesen. Ráértem még vele. Először is egy olyan férfi kéne, aki erre alkalmas...
- Ezt nagyra értékelem. Még a végén elsírnám magam a megilletődöttségtől. -Haha, jó vicc. Engem nagyon nehezen lehetett így zavarba hozni. Pláne nem ennyivel.
Az utcáig szótlanul tettük meg az utat, de nem zavart, legalább egy kicsit ki tudtuk üríteni mindketten az agyunkat, amíg leértünk. Még ha ez csak pár percet is vett csak igénybe.
- Nagyon megharagudna, ha kunyerálnék egy szálat én is? -pillantottam fel rá, miután meggyújtotta a cigarettát. Nem számítottam rá, hogy meg fog kínálni vele, ezért is mertem kérni.
A kérdésére nem tudtam azonnal válaszolni. Még én magam sem gondolkodtam el ezen, de mindegyik lehetőség elég jól hangzott. Igaza volt: mindegyiknek megvan a maga varázsa. Legszívesebben mindegyikbe belekóstoltam volna egy kicsit. De hamarosan úgyis döntenem kell.
- Igazából fogalmam sincs. Mindegyik érdekel, még nem tudtam eldönteni. Meg sem kérdezem, hogy ön melyiket tartja a legjobbnak. -Elég egyértelmű volt.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 9:55 pm


Fiona & Levin

Visszagondolva természetesen nagyon furcsa volt, hogy tizennyolc évesen már megszületett a lányom. De mivel alig jártam haza az akadémia miatt, így nem igazán befolyásolta az életemet Carol létezése. Ami azt illeti, csak azóta nehezedett a vállamra igazán nagy felelősség, amióta az anyjuk elhagyott minket, hiszen azóta nem bízhattam rá őket senki másra. Előtte nyugodt szívvel megtehettem, hogy néhány órára jártam haza az alváson kívül.
- Igen, már nem kislány - bólintottam valamivel lágyabb mosollyal, mint amit egyébként az arcomra kényszerítettem az esetek nagy többségében. - Nem tudnék együtt élni a tudattal, hogy megsirattam valakit, úgyhogy igyekszem elkerülni ezt a szörnyű lehetőséget.
Nagyon meglepett, hogy cigarettát kért tőlem, egyrészt, mert nehéz volt dohányosként elképzelnem, másrészt pedig soha, senki nem mert kérni tőlem. Amit jól is tettek, mert az emberek kilencvennyolc százalékának biztos egy szálat sem adtam volna. Végül csak felé tartottam a dobozt, majd amikor kivett belőle egy szálat, meggyújtottam az övét is. Visszasüllyesztettem a cigisdobozt és a pálcámat is a zsebembe.
- Megharagudni? Ugyan. De kötelességemnek érzem elmondani, hogy hiába a stressz és a fáradtság, jobb nem rászokni. - Néha már én is éreztem a húsz évnyi masszív dohányzás következményeit, ezek elsősorban abban nyilvánultak meg, hogy néhány óránként legalább ki kellett mennem elszívni egy szálat. Egyszerűen nem bírtam már ki nélküle.
- Felesleges kérdés lenne - bólintottam. - Minden esetre kíváncsian várom, mi mellett döntesz végül. Itt egész biztosan akad majd hely számodra.
Lassan kifújtam a füstöt, közben a járókelőket figyeltem.
- De addig sem fogsz unatkozni, a mai konferencia kapcsán még sok feladat vár rád. Kezdve néhány levél lefordításával franciára. Szerintem tökéletes gyakorlás lesz, és emellett még hasznos is. Nekem mindenképpen - tettem hozzá a rám jellemző kárörvendő hangsúllyal.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 10:30 pm

Levin & Fiona
Nem tudtam nem elmosolyodni az arcán, ahogy a lányáról beszélt. Imádtam pasikon azt látni, hogy mennyire szeretik a gyereküket. Egy nőnek az ilyen mindig imponáló volt, nem meglepő módon. Na nem mintha én most ilyeneken agyaltam volna...
- Ez igazán kedves öntől. Nem venném a szívemre, ha miattam üldözné egész életében a bűntudat. -Nem éppen úgy nézett ki mint akinél olyan könnyen el lehet érni, hogy bűntudata legyen. Bizonyára nem is volt így. Azt hiszem, nem véletlenül lett belőle politikus, az ilyeneknek ez az ideális munka.
Én nem féltem kérni. Ha nemet mond, nemet mond, nem az a lényeg. De mégis mennyi mindent halaszthattam volna már el az életemben pusztán azért mert megkérdőjelezem a saját cselekedeteimet. Nem akartam ilyeneken elbukni. Jó merni. Kihúztam egy szál cigarettát a dobozból és hagytam hogy meggyújtsa nekem.
- Köszönöm -mosolyodtam el, miután leszívtam, majd kieresztettem egy adagnyi nikotinos füstöt. -Nekem már mindegy. Tizenhat éves korom óta dohányzom, igaz, csak ritkán kívánom meg. Régen rosszabb volt. -A hamut a földre pöcköltem.
- Ezt jó hallani. Legalább nem kell félnem attól, hogy nem találok munkát az akadémia után. -Ettől eleve nem féltem. Ha annyira beütött volna a krach, legfeljebb leléptem volna egy másik országba, hogy ott próbáljak szerencsét. Nem tudtam ilyenek miatt aggódni. Olyan unalmasak az emberek, akik a pénz és a munka miatt rágják a körmüket. De talán én beszélek könnyen, amikor mindig volt miből költekeznem és otthonról lelépve is busás összeget vittem el magammal.
- Azt a lusta mindenségit! -nevettem fel. -Hihetetlen egy pasas maga, remélem tud róla. -Nevetve ingattam a fejem. Így egészen meg tudtam kedvelni. Bent, munka közben volt csak elviselhetetlen, de akkor nagyon. Néha.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 11:13 pm


Fiona & Levin

Ezt eltalálta, a bűntudat számomra már nagyon régóta ismeretlen fogalom volt. Racionálisan képes voltam felfogni, ha elrontottam valamit, talán ez még meg is viselt, de bűntudatra képtelen voltam. Ha rosszul sült el valamilyen cselekedetem, akkor sem a szenvedő felet sajnáltam, hanem legfeljebb magamat, amiért nem sikerült valami tökéletesen. Nem hinném, hogy ezt bűntudatnak lehet nevezni. A hozzám hasonlóan üres embereket - bár nincs sok belőlük, azok is főleg az Azkabanban ülnek vagy halottak - az élet megkíméli a felesleges érzésektől. Igaz, a nem feleslegesektől is...
- Azért ettől annyira ne félj - horkantam fel.
Legalább ő biztosan nem húzza majd a száját a dohányzási szokásaim miatt. Sokan utálták, ha mellettük gyújtottam rá, tekintve, hogy ez elég nagy rendszerességgel történt meg rövid időn belül.
- A legalkalmasabb kor a függőségek kialakítására - fújtam ki a füstöt. - Jobb esetben az ember később el tudja hagyni őket vagy legalább mérsékelni. Rosszabb esetben, nos...
Tettem egy jelentőségteljes mozdulatot a cigarettával. Én még csak mérsékelni sem tudtam, de igazából nem is akartam. A dohányzásnál ezerszer súlyosabb és veszélyesebb függőségeim is voltak. Elvégre a tüdőkárosodás nem hasonlítható a sorozatgyilkosságért járó azkabani börtönbüntetéshez, nem igaz?
- Ettől biztosan nem kell tartanod. Szerencsére a legjobb kezekbe kerültél. - Egyértelműen magamra céloztam ezzel, mindenféle nagyképűség nélkül. Ha a rátermettségemet nem is vettük figyelembe, akkor is érvként szolgált az a tény, hogy én vezettem a főosztályt.
- Már sokan mondták, sok helyzetben. Néha nehéz eldönteni, hogy bóknak vagy sértésnek vegyem - nevettem. - Most lehetek optimista vagy inkább ignoráljam a megjegyzést? Mert semmiképp sem szeretném a szívemre venni, tönkretenné azt a kevéske önbecsülésem.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Pént. Ápr. 29, 2016 11:32 pm

Levin & Fiona
Én meg ennek pont a másik fele voltam. Túltengtem az érzelmektől és az érzésektől, amiket nem is bírtam kontrollálni. Úgy egyáltalán nem. Ha valami kikívánkozott belőlem, azt nem tudtam visszafogni, ha valaki nem volt szimpatikus nekem, azt azonnal leolvashatta az arcomról. Borzasztó színész lett volna belőlem.
- Én nem lettem kifejezetten függő. Alkalmanként megkívánom, de ha nem ingerel semmi, akkor kibírom nélküle is. -Majdnem hozzátettem, hogy kontextusból kivéve milyen érdekesen is hangozhatott ez a mondat. Valószínűleg észre sem vette. Na de az igazi kérdés nem is az volt, hogy feltűnt-e ez neki, hanem az, hogy én miért agyalok ilyeneken? Ennyire ki lennék éhezve? Siralmas.
Szerencsére nekem nem voltak függőségeim, hacsak a futást nem számítjuk bele. De valahol még a sport is lehet függőség. Igazából bármi lehet az, ha az ember túlzásba viszi. Remélhetőleg ez nem fog velem megtörténni. A cigarettára sem szívesen szoknék vissza megint úgy, mint ahogy hat évvel ezelőtt szívtam.
- A legjobbakba, hát persze -mosolyodtam el. Tipikus pasi és tipikus főnök. -Ahogy látom, az önbecsülésének nem lehet sok problémát okozni. Egyébként is bók volt. Jobban szeretem, ha egy férfi nem unalmas. -Ugyan ebbe még akár bele is hallhatott volna valamit, nem annak szántam. Én csak... Fiona, hagyd abba.
Még egyet szívtam a cigiből. Most kifejezetten jólesett.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Vas. Május 01, 2016 12:49 pm


Fiona & Levin .

Én ezt nem mondhattam el magamról, ugyanis én nagyon gyakran megkívántam a cigarettát és meg sem próbáltam ellenállni a kísértésnek. Ezt találtam a legjobb módjának annak, hogy lenyugtassam magamat anélkül, hogy másban kárt tennék. Persze ha igazán felidegesítettem magam, ez sem segíthetett, ilyenkor lényegében semmi sem tudott lenyugtatni. De erre is megvoltak a magam módszerei.
- Akkor szerencsés vagy, nem hiszem, hogy én kibírnám nélküle - ingattam a fejem. - A volt feleségemtől mindig megkaptam, hogy rosszabb vagyok, mint egy gyárkémény.
Igaz, őt a végén már minden zavarta, amit tettem, a cigaretta csak egy volt közülük. Kritizálta az ivási szokásaimat, az ambiciózus hozzáállásomat a munkához, hogy keveset aludtam, de a legvégén már az akcentusomtól kezdve a magasságomig és a rendszeretetemig minden irritálta. Nos igen... halálra volt ítélve a házasságunk.
- Biztos és gyakorlott kezekbe. Megkérdezheted akármelyik elődödet. - Az már mellékes, hogy rengeteg gyakornokot idő előtt eltávolítottam innen. Aki nem végezte rendesen a munkáját, annak gond nélkül kiadtam az útját. - Igazán hízelgő, hogy nem találsz unalmasnak. Szomorú lennék, komolyan. Az már tényleg ártana a férfiúi önbecsülésemnek.
Annak igazán evés dolog árthatott meg, ez nem tartozott közéjük. Többnyire mindent megkaptam, amit akartam, ha pedig nem, akkor is megszereztem. Úgyhogy sosem volt igazán problémám a nők terén, sem most, sem korábban. Elég meggyőző tudtam lenni. Erőszakos is talán. De a cél szentesíti az eszközt, márpedig a cél számomra nagyon is előnyös volt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Vas. Május 01, 2016 1:58 pm

Levin & Fiona
Ha én ideges voltam, azon semmi sem segített, ami talán még rosszabb. Persze én nem olyan módon vezettem le a feszültséget mint ő, hanem gyakorlatilag mindenkit elüldöztem magam mellől a dühkitöréseimmel. A probléma abban gyökeredzett, hogy nagyon könnyen fel lehetett bosszantani, lenyugtatni viszont már nehezebb volt.
És ha ekkor tudtam volna, hogy mi lesz még később ebből... hát lehet eljártam volna valami dühkezelő terápiára.
- Ugyan, biztos vannak rosszabbak is -legyintettem. -Egyébként engem sosem zavart a cigaretta. Még kiskoromban sem, pedig azért hatévesen még nem cigiztem. Milyen meglepő... -Láttam már érdekes dolgokat, de azért cigiző ötévest még nem. Szerintem sokkot is kaptam volna.
- Ez rendkívül csábítóan hangzik -vigyorodtam el. -Majd rákérdezek egy-két exgyakornoknál, hogy mire számíthatok. -Mondjuk egy uborkára. Mert miért is ne. Ez csak szerintem hangzik nagyon furán? Na jó, lehet haza kéne mennem, vagyis inkább el egy buliba és összeszedni valakit, mert azt hiszem, van, ami nem stimmel a fejemben. -Majd igyekszem odafigyelni rá, hogy ne sértsem meg az önbecsülését. Vagy ha az kedvére van, talán még dobok is rajta egyet. -Félreérthető? Igen. Szándékos volt? Minden valószínűség szerint.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Vas. Május 01, 2016 2:45 pm


Fiona & Levin .

Annyi idősen még én sem dohányoztam, nyilván, pedig én tényleg korán kezdtem. Ezt is. Tizenöt évesen már rendszeresen rágyújtottam és nem kellett kétszer kérdezni azt sem, hogy kérek-e inni. Az pedig egészen más kérdés, hogy a lányokkal sem álltam hadilábon ebben a korban.
- Még jó... Akkor még én sem. - Azt inkább nem tettem hozzá, hogy passzívan nagyon is dohányoztam, ugyanis az apám minden bűntudat nélkül ránk eregette a füstöt.
Lehet jobban tette volna, ha inkább nem kérdez rá, túl sok jót nem hallhatott volna. A gyakornokok többsége nem kedvelt, különféle okokból. Néhányat kihajítottam, néhánnyal szemben még a kedvesség morzsáját sem tanúsítottam, néhány nőnemű gyakornoktól pedig azután váltam meg, hogy különleges szolgáltatások fejében akartak magasabbra jutni. Nem jött össze nekik.
- Csupa jót fognak mondani rólam, ebben biztos lehetsz. - Azért erre nem vettem volna mérget.
A következő mondatára már nem tudtam nem felkapni a fejemet. Hajlandó lenne "dobni egyet az önbecsülésemen"? Ezt lehetetlen volt nem félreérteni. Vagy csak én értettem nagyon félre...
- Határozottan kedvemre lenne. Bár ez attól is függ, milyen módon tervezed... - somolyogtam.  

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Vas. Május 01, 2016 3:00 pm

Levin & Fiona
Oké, beismerem. Tizenhat-hét évesen már én is javában kerestem a férfiak társaságát. Pontosabban a fiúkét. Akkor még nem voltak nagy igényeim, mondjuk ott mindennek az oka az volt, hogy apámat bosszantsam. Szánalmas voltam tizenévesen, most már nem nehéz ezt elismernem. Ha valaki megkérdezné, akkor sem tagadnám, tökéletesen tisztában vagyok mindezzel. Ma már legalább megválogatom, hogy kivel állok össze. Mindig vannak potenciális jelöltjeim...
- Pedig már azt vártam, hogy ötévesen bulizni járt a többi kiskölyökkel és együtt vedelték a vodkát, meg pusztították a cigisdobozokat -nevettem. Más talán nem mert volna ilyet mondani neki, de én nagyon viccesnek találtam, szóval nem féltem megosztani vele. Ha meg nincs humorérzéke, az az ő baja.
Különleges szolgáltatások... Még ha tennék is neki egy ilyen ajánlatot, azt sem ezzel az indokkal. Nekem nagyon degradáló lett volna egy ilyen. Mellesleg semmi szükségem nincsen rá, hogy erre vetemedjek. Megvannak az alap, szükséges képességeim rá, hogy úgy menjek át a vizsgán mint vaj a késen. Remek hasonlat.
- Hát bókokkal, természetesen -adtam a hülyét. -Mint például, hogy milyen remekül áll az új öltönye, még akkor is, ha amúgy nem új. Vagy hogy milyen jó illata van a kölnijének, hiába használja minden nap ugyanazt. Hát nem lenne csodálatos?

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem : Férfi
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Vas. Május 01, 2016 7:11 pm


Fiona & Levin

Csak elmosolyodtam a szavain, nem vettem komolyan az ártatlan viccelődést. Azért még ötévesen én sem kezdtem el azt a hedonista életvitelt, amely később jellemzett. Még a Durmstrang első pár évében is határozottan jól viselkedtem, lefoglalt a tanulás és az, hogy tiszteletet vívjak ki magamnak a többiek körében. És természetesen az is, hogy ne lógjak ki nagyon a többiek közül, legalábbis ne annyira, hogy kényes kérdések merüljenek fel körülöttem. Aztán tizennégy-tizenöt évesen szokás szerint engem is elkezdtek érdekelni a lányok, és az első egy-kettőt leszámítva egyikkel sem maradtam együtt hosszú ideig. Nem ők maguk érdekeltek, akkoriban meg sem fordult a fejemben, hogy képes lehetek érzésekre bárki irányában. Különösen nem azután, hogy megöltem Annát. Aztán jött Olivia, azóta pedig sok mindent átértékeltem magammal kapcsolatban.
- Akkoriban még nem tudtam, mi a jó.
Az esetleges bókokra a szememet forgattam. Nem tudtam eldönteni, hogy mennyire vegyem komolyan a vicces megjegyzéseit. Mert valóban mindig ugyanolyan illatom volt, néhány évente újítottam csak be valamilyen méregdrága új férfi parfümöt, különösebben nem érdekelt az ilyesmi. Az öltönyeim pedig nem sok változatosságot mutattak, de azt legalább elmondhattam magamról, hogy mindegyik tökéletesen passzolt rám és nagyon jól is állt. Ennyi pénzért még jó is...
- De, abszolút csodálatos lenne, mindig is értékeltem egy nőben, ha ilyen szellemes és figyelmes. Még a kellemes külső adottságoknál és az intelligenciánál is jobban, elvégre nincs is jobb, mint egész álló nap ilyen bókokat hallgatni. - Hamar meguntam volna. Én sem ostromoltam a nőket ilyen unalmas, elcsépelt hízelgésekkel. Ha arra volt szükség, én is tudtam nagyon lovagiasan viselkedni, de nem ilyen ócska eszköztárral dolgoztam.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

avatar


Nem :
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   Vas. Május 01, 2016 9:40 pm

Levin & Fiona
- Még szerencse. Elég furcsa is lett volna, ha már akkor ezt csinálja. -Az ilyet még az én gyomrom sem vette volna be. Pedig láttam már furcsa kölyköket. Mondjuk... nem lennék rajta meglepődve, ha ő jóval többet és különbet mint én. Nekem valahogy olyannak tűnt, mint aki kellően sok tapasztalatot gyűjtött már ilyen téren. Kinéztem belőle, hogy rossz társaságokba és közösségekbe keveredhetett fiatalkorában. Aztán lehet, hogy én tévedek nagyot.
Nem gondoltam volna, hogy a vicceimmel beletrafálok. Eddig nem volt szerencsém alaposabban megfigyelni az öltönyeit, vagy éppen olyan közel kerülni hozzá, hogy érezzem az illatát és megállapíthassam, ha másmilyen. Nem meglepő módon. Aztán ki tudja, mi lesz itt még, később talán eljutunk ide is. Hiszen csak a közelében fogok dolgozni az akadémia után...
- Milyen szerencse, hogy enyém akkor a legjobb tulajdonság -somolyogtam. -Meg talán a kevésbé jó is. -Ez nem egoizmus volt. Csupán tények.
Elszívtam a cigaretta végét is, a leégett csikket pedig a kukába dobtam.
- És ha most megbocsát, még szeretném átnézni a jegyzeteimet és az akadémiára is vissza kell érnem még időben. Holnapra igyekszem még egy pár bókot összeszedni az ön kedvéért -kacsintottam rá, majd elköszöntem és visszaindultam a Minisztérium épületébe.

_________________
I haven't ruled it out. But I don't care for being forced into anything. No matter how safe and beautiful it is, a cage is still a cage.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Levin & Fiona   

Vissza az elejére Go down
 
Levin & Fiona
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: Offtopik :: Bagolyház :: Archívum-
Ugrás: