HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Hermione Granger

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar


Nem :
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Hermione Granger   Pént. Ápr. 22, 2016 11:08 am
Hermione Jean Granger


Becenevem:
Hermione / Anya

Nemem:

Születési dátumom:
1979. 09. 19.

Végzettségem:
Griffendél, majd Docendo Discimus Jogi kar

Foglalkozásom:
Varázslény-felügyeleti Főosztály vezetője

Patrónusom:
vidra

Pálcám:
10 és 3/4 hüvelyk, merev szőlőfa sárkányszívizomhúrral

Vérem:
mugli születésű


Otthon, édes otthon

Apám:
Jeffrey Granger, átlagos mugli fogász átlagon felüli, szinte már abszurd érdeklődéssel a paradicsom- és burgonyatermesztés felé. A kapcsolatunk kifejezetten harmonikus, a humorunk közel azonos volta miatt pedig én még akkor is képes vagyok nevetni a viccein, ha azokat más nem érti meg. Az unokáival is szoros kapcsolatot ápol, bár a nyalókázás és cukorkaszopogatás káros hatásaira mindig felhívja a gyerekek figyelmét, amit  ők rendszerint mérsékelt lelkesedéssel fogadnak.  

Anyám:
Jocelynne Granger fogtechnikus, aki idős korára szívesebben töltené a napjait utazgatással, mint azzal, hogy mások szájában turkál. Néhány éve cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, így én magam is bátorítom őt, hogy nyugdíjba menjen, és új, kellemes hobbikat fedezhessen fel magának, amelyek nem járnak folyamatos stresszel. Az anyagiak azonban visszatartják. Ezt leszámítva, amikor csak teheti, velünk tölti az idejét, sakkozik Hugóval vagy érdeklődve hallgatja Rosie élménybeszámolóit a Roxfortról. (Ilyen alkalmakkor mindig ellát pár hasznos tanáccsal, ami a reformkonyhát illeti. Ezeket én fogadom mérsékelt lelkesedéssel.)

Férjem:
Ronald Bilius Weasley, auror és a Weasley Varázsvicc Vállalat társtulajdonosa, akit a házasságuk korai időszakában sokszor ugrattam a középső nevével, de az évek és a rutin leszoktattak erről. Tizenhat év házasság, számos parázsvita és heves összeszólalkozás után még mindig örülök neki. Még mindig hiszek benne, és büszke vagyok rá. még akkor is, ha olykor - szerinte a szükségesnél többször - kijavítom őt. Még mindig feldob, még mindig megnevettet. Ronnak nem egyszerű velem. Nekem sem egyszerű ővele. De éppen ez a tény teszi olyan hihetetlenül izgalmassá a napjainkat.  

Lányom:
Rose Weasley, aki idén először szállt fel a Roxfort Expressre. Az én kicsi lányom, aki már elpirul, ha így hívom őt, mert érzése szerint ő már egyáltalán nem kicsi. Egyet kell értenem vele, mivel Rose valóban idősebbeket megszégyenítő módon karakán és magabiztos. Az eredményeire igazán büszkék vagyunk - és még inkább őrá, az eredményeitől függetlenül.

Fiam:
Hugo Weasley, még csak kilenc éves, és ha nem kéne némi időt hagynia az alvásra és a rágásra ebéd közben, valószínűleg egész nap beszélne, kiabálna, csiripelne - mindenről, ami csak az eszébe jut. Nyílt és barátságos, ösztönös bizalommal fordul az emberek felé, ami érthető is, mivel a környezete folyamatosan bátorítja. Az egyetlen, amit vele kapcsolatban bánok az, hogy úgy érzem, túl korán tértem vissza a minisztériumba, miután ő megszületett. Talán maradnom kellett volna még, mert Hugo attól fogva bizalmasabb viszonyban van az édesapjával, mint velem.


A lélek tükre

Pozitív tulajdonságaim:
Szüleim első és egyetlen gyermekeként korán társalgóvá és vitapartnerré váltam. A gyerekes játékok egészen kislány koromtól fogva nem izgattak, helyettük koraéretten és kissé magányosan vonultam ki a társaim köréből, hogy az ismereteim tárházát bővítsem egy könyvvel a kezemben. Fegyelmezett vagyok és alapos, mióta az eszemet tudom, és igencsak maximalista. Empatikus vagyok, együtt érző hallgatóság, Ron szerint olykor túlzottan is nagy jelentőséget tulajdonítok mások érzéseinek. Általában két pont közt mozgok: a kreatív káosz és az ösztönös pedantéria vonalán. Mindig szerettem a kihívásokat, a versenyhelyzet jótékonyan hat rám, de sosem gázolok át a többieken. Érdeklődésem sok mindenre kiterjed, szívesen próbálok ki új dolgokat. Logikusan gondolkodom, feltalálom magam és nem szokásom panaszkodni. A pohár számomra mindig félig teli van. Úgy gondolom, jól tudok csapatban is dolgozni, nálam mindenki hangot adhat a saját elképzeléseinek. Szeretek apró meglepetésekkel kedveskedni másoknak és kísérletezni az otthonunk dekorálásával, vagy a konyhában egy új recepttel. Szeretteimhez a végletekig lojális vagyok, és igyekszem az irgalmasság jegyében élni.

Negatív tulajdonságaim:
Tagadhatatlanul könnyen megsértődöm, és hamar dühbe is gurulok. Az emberi butaság és kegyetlenség bosszant, ilyenkor képtelen vagyok magamba fojtani egy-egy kritikus megjegyzést vagy ironikus közbevetést. A munkám nagyon fontos számomra, és gyakran el is ragadtatom magam, ha az általam támogatott ügyeket kell megvédenem. A sikertelenség gyakran egy egész napra lever, akár a munkában, akár a konyhában ér a kudarc. A családi összejövetelek előtt, amennyiben mi látjuk vendégül a többieket, mindig csupa ideg vagyok, hogy minden rendben menjen. A környezetemben néhányan, köztük az anyósom is, karrieristának tartanak, amiért Hugo születése után három évvel visszatértem a munkához, és nem maradtam otthon. Bár törekszem irgalmasnak maradni, mégis megesik, hogy elítélek másokat, vagy megbélyegzem őket a viselkedéseik, vagy  az obszcén szavaik sűrűsége okán.

Múltam:
Négyszer születni.
Kevesen mondhatják el ezt magukról, én azonban kivételesen szerencsés nő vagyok. Harminchat évvel a hátam mögött nem csupán képes vagyok tükörbe nézni anélkül, hogy szembeköpném magam, hanem világosan emlékszem ennek az útnak minden mérföldkövére. Számtalan értékes pillanatra, amelyek vissza-visszatérnek egy-egy mozdulatban, egy pillantásban, vagy éppen egy étel ízében. Ezzel a metaforával könnyebb átadni mindazt, ami egyébiránt csak az enyém, és önmagamból ki nem téphetem. Még annyi időre sem, hogy megmutassam neked, a tenyeredbe zárd, forgasd, szemléld - igen, ez mindenem, amim van.

Négyszer születni.
Egyszer saját fajom számára, egyszer a nemem számára, mondta annak idején egy mugli, aki nálam jóval okosabb. Én azonban egészen más felosztást, különb tagolást ismertem meg. Születtem az édesanyám karjába, majd növekedtem az édesapám mosolyának fényében. Ők ketten megadták nekem a biztonságos, édes gyermekkort, ami a tejszín könnyű ízét hagyta a számban. Sosem kellett félnem attól, hogy szeretetük elfoszlik, akár a forró kávéba olvadó, cukros hab. Anyám nevetése fehér és selymes volt, apám tenyere pedig olyan, akár egy szelet frissensült kenyér. A létezés alapvetése.

Négyszer születni.
Születtem a mágia számára, egy olyan világba, amelytől elöntött a borzongató kíváncsiság és idővel a félelem is. Ide, ahol a chili és a méz furcsa elegyét éreztem a nyelvemen minden alkalommal, ha sikerült egy bűbájt tökéletesen végrehajtanom - és akkor is, mikor a kezemben hordozott tükörben megvillant egy rettegett, sárga szempár. Születtem a barátságokra, amelyek itt, a fal túloldalán vártak: Harry és Ron számára. Arra, hogy lássam a Kis Túlélőt, és meggyőződjek arról, mennyivel több ő, mint azt sokan gondolják. Arra, hogy lássam a lemenő nap fényét Ginny kócos haján az Odú kertjében, és keménnyé váljak azokkal szemben, akik azt mondták, korcs vagyok, nincs helyem a mágusok között. Születtem a győzelmi kiáltásokra, a véres-verítékes ölelkezésekre, a temetések hosszú sorára, és a gyászra. Egyszersmind arra, hogy oszlopa lehessek a jövő épületének a rémuralom porfelhői után.

Négyszer születni.
Születtem arra, hogy önmagamat teljesen valaki másnak adjam. Ron mentolos csókjának ízére. Ha én nem lennék, ki figyelmeztetné: már megint koszos az orrod oldalt! Születtem ezekre az almaízű és néhol egészen sós évekre, ahol a saját határaimat minduntalan ki kellett tolnom, minden nap meg kellett lazítanom ahhoz, hogy őt beengedjem - mert minden erőfeszítést megért, amikor végre egészen közel volt.
Az anyaságra megszületni - nos, ez leginkább olyan, mint amikor zsíros lesz a rántás a levesben, vagy egy pohár hideg ásványvíz a nyári hőségben. Egyszer elképesztő félelem, amitől minden zavarossá válik. Mert a kétségek mindig jelen vannak. De nélküle, nélkülük többé mit sem érne az életed.

Négyszer születni.
Születtem egy nagy ügyre, legalábbis ezt szeretném hinni. Születtem arra, hogy a társadalom peremére száműzötteknek esélyt, boldogulást nyújtsak. Az irodám ajtaján nem holmi divatos, semmittevésre feljogosító tábla függ. Hermione Granger - a Varázslény-felügyeleti Főosztály vezetője. Azokért a szerencsétlen házimanókért, akiket állati sorban tartanak, a kentaurokért, akiket az emberek minduntalan kiszorítanak, a békés, asszimilálódni vágyó vérfarkasokért, akik nem kapnak lehetőséget sem - értük harcolok nap mint nap. Erre, hidd el, nem elég csak úgy születni. Erre a csaták érlelnek meg, amelyeket megvívsz egy asztal mögül.

Külsőm:
A nők az én koromban már vadásznak az őszhajszálaikra, különböző agyafúrt diétákkal küzdenek, és igyekeznek előbányászni a szekrény aljából régi farmernadrágjaikat, amelyek "olyan jól álltak". Én sokkal elfogadóbb vagyok, ami a testem változásait illeti, és nem érzem magamat még középkorúnak sem, hiszen csak harminchat éves vagyok. Már meg-megjelennek ezüstös szálak a fejemen, de nem aggódom miattuk. Inkább kíváncsian várom, mivé válik majd a nő, akit most a tükörben látok. Két gyereket hoztam világra, a testem megmutatta, milyen elképesztő dolgokra képes, és eszemben sincs emiatt szégyenkezni vagy sajnálkozni! És kit érdekel, hogy kiszélesedett a csípőm vagy vastagabb lett a combom? A férjem mindezeket a házasságunk képeskönyvének látja, és éppen úgy járja be a kezével ezeket a domborulatokat, mint ahogy én simogatom meg a nevetőráncokat a szeme körül. Nekem csak az ő véleménye számít, és még arra sincs szükségem, hogy ugyanazt az őzikeszemű, kócos, barna boszorkányt lássa, aki tizennyolc évvel ezelőtt voltam. Változtam. Nem is keveset, de akkor lenne okom aggódni, ha ez nem így lenne. 


A madarak csiripelték

Amortentiám:
frissen lenyírt gyep, pergamen és mentolos fogkrém

Mumusom:
a férjem és a gyerekeim holtteste

Edevis tükre:
Rose-t és Hugót látom, boldogan és kiegyensúlyozottan

Hobbim:
Amikor nagy ritkán elszabadulok az irodámból, és nem kell a háztartás gondjaival sem foglalkoznom, szívesen és sokat olvasok, kedvelt íróim sorában helyet foglalnak mind muglik, mind mágiával rendelkezők. Ha rajtam múlna, minden hétvégén kirándulnánk a szabadban, mert ezek az alkalmak a friss levegőn mindig olyan különlegesek. Ezen felül szeretek színházba, múzeumba, és moziba is járni - utóbbi esetben Ron arca a legviccesebb, ahogy a vászonra bámulva hangosan kérdezget. Tizenhat év után is megunhatatlan.  

Elveim:
Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak!

Amit sosem tennék meg:
Sosem hagynám sorsukra a társadalom peremére szorultakat, legyen szó akár a házimanók, akár a békés vérfarkasok ügyéről!

Ami zavar:
Kifejezetten zavar, ha valaki lusta vagy gőgös. Ehhez már csak azt tudnám mérni, mikor a férjem széthagyja a cuccait a házban.

Ami a legfontosabb az életemben:
A szeretet és a lojalitás, ami a családomhoz és a barátaimhoz köt. Na, és persze a varázslényjogban tett előrelépések.

Ami a legkevésbé fontos számomra:
A kertészkedés. Sem időm, sem kedvem nincs hozzá, szóval a ház körül felőlem aztán gerilla-mozgalmat is szervezhetnének a gnómok!

Amire büszke vagyok:
A gyerekeimre, és a szakmai eredményeimre.

Ha valamit megváltoztathatnék az életemben:
Semmit sem változtatnék meg. Komolyan elégedett vagyok.

Így képzelem a jövőmet:
Jó lenne, ha a főosztályom ügyei végre társadalmilag is elfogadott és támogatott státuszt szerezhetnének, és a varázslók nem tartanák bagatell apróságnak a varázslények helyzetét!

Egyéb:
Járatos vagyok az oklumenciában.
Playby:
Emma Watson

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Hermione Granger   Pént. Ápr. 22, 2016 6:03 pm
Elfogadva


Minden túlzás nélkül kijelenthetem, hogy ennél jobban senki sem írhatta volna meg Hermionét. Hű maradtál a Rowling által megalkotott karakterhez, azonban mégis többet kaptunk annál, hiszen a könyvbeli Hermione időközben felnőtt, megházasodott és anyává, illetve dolgozó nővé vált. Ezek mind érzékletesen megjelentek a sorok között, és azon túl, hogy a stílus magával ragadott, megtudtam az összes fontos információt is Hermionéról. Úgy vélem, hogy a varázsvilágnak jelen helyzetben minél több ilyen erős, határozott és helyesen gondolkodó boszorkányra és varázslóra lenne szüksége.
Nincs is más dolgod, mint meghirdetni a keresettjeidet és játszótársakat keresni!Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Hermione Granger
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: Offtopik :: Karakterek :: Mugli születésű-
Ugrás: