HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Pollux Nestor Black

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar


Nem : Férfi
Kor : 59

TémanyitásTárgy: Pollux Nestor Black   Vas. Ápr. 03, 2016 1:14 pm
Pollux Nestor Black


Becenevem:
A feleségemen kívül senki sem becéz. Ő Polnak szólít.

Nemem:
férfi

Születési dátumom:
1959. szeptember 7.

Egykori iskoláim:
Roxfort (Mardekár) és Docendo Discimus Mágusakadémia (Politológiai és gazdasági kar)

Foglalkozásom:
A Pure Aspiration párt vezetője vagyok, egykori mágiaügyi miniszter.

Patrónusom:
bika

Pálcám:
Ébenfa, főnixtoll, 12 hüvelyk

Vérem:
aranyvérű


Otthon, édes otthon

Apám:
Nestor Orion Black, az aranyvérű férfi élő alabástromszobra. Pontosabban csak volt, hosszú ideje már annak, hogy eltávozott közülünk. Szigorú, kimért férfi volt, aki vasakaratával mindent véghezvitt, amit egyszer eltervezett. Testvére, Orion és annak fiai halálával, illetve kitagadásával ő lett a nagycsaládfő, őt pedig én követtem a sorban. Mindig is tiszteltem őt.

Anyám:
Ariadne [Malfoy] Black, törékeny, gyenge asszony volt. Fiatal lányként mindenki különleges szépségének csodájára járt, azonban az évek felette is elvonultak. A tejfölszőke, ifjú feleségből hamarosan anya lett, aki betegeskedő és gyenge idegzetű nő révén nem sok időt töltött velünk, a gyermekeivel. Ezt nem róhatom fel neki, hiszen szeretett minket, még ha csak a maga hideg, kissé önző módján is. Alig voltam tizenhét éves, mikor elvitte a betegség, mellyel évekig küzdött.

Öcsém:
Raphael Cygnus Black, kettőnk közül mindig is ő volt a hevesebb, tüzesebb vérmérsékletű. Őszintén tudott hinni és remélni, cseppet sem lepődtem meg, amikor csatlakozott a halálfalókhoz. Bolond lettem volna követni, de nem is próbáltam lebeszélni a terveiről. Nagyszerű ember volt, még ha sok mindenben nem is értettünk egyet. Sokkal az első bebörtönzések után fogták el, egy éve pedig könyörtelenül kivégezték. Meg fogom bosszulni a halálát.

Húgom:
Pandora Ariadne [Black] Lestrange, szeretett húgom és egyben egyetlen megmaradt testvérem. Szerény, csendes nő, távol áll tőle mindennemű hivalkodás és közönségesség. Jó feleség és gondoskodó anya, emellett pedig az aranyvérű nők bármelyike példát vehetne róla. Szörnyen megviselte őt Raphael halála, azóta ha lehet, még zárkózottabbá vált. Csak a családjának él, ritkán találkozunk.

Feleségem:
Iris [Yaxley] Black, immár negyven éve vagyunk házasok, az évek teljesen összekovácsoltak minket. A házasságunk pusztán érdekből és a vér tisztaságának fenntartása miatt köttetett, azonban az évek úgy alakították a kapcsolatunkat, hogy végül képesek lettünk szeretni egymást. Kölcsönös tisztelettel és szeretettel gondolunk egymásra, jelentéktelen vitákon kívül semmiféle összezördülés sincs kettőnk között. Támaszt nyújtunk egymásnak, meghallgatjuk a másikat. Iris az egyetlen, akit ilyen közel tudtam engedni magamhoz.

Fiam:
Phineas Pollux Black, nála jobb fiút és örököst nem is kívánhatnék. Kötelességtudó, céltudatos férfi, akire bármelyik apa büszke lenne. A Szent Mungo medimágusa, örültem volna, ha ő is a Minisztériumban helyezkedik el, de most már én is belátom, hogy ő döntött jól. Kitartóan menetel felfelé a ranglétrán, eszével és rátermettségével messze kitűnik mindenki közül. Pont, ahogyan azt egy Blacktől el is várja az ember. Sajnos ritkán találkozunk, a kevéske szabadidejét a menyemmel és az unokáimmal tölti, de ezt nem bánom, hiszen nagyon szép családot alkotnak.

Lányom:
Callidora Iris [Black] egyetlen lányom, aki most már férjezett asszony és édesanya. Sohasem okozott nekem csalódást, kifinomult úrihölgy, a családja mellett bőven jut ideje a munkájára is. Úgy vélem, hogy nem foszthatom meg őt ettől a fajta kiteljesedéstől sem, hiszen így is eleget tesz aranyvérű kötelességeinek. Egy kislánya van.

Unokám:
Thetis Black tizenegy éves, a fiam, Phineas kislánya. Imádom őt, ő a szemem fénye és az egyik legnagyobb büszkeségem. A Hollóhát ház kiemelkedő diákja, egyetlen szívfájdalmam, hogy a jelenlegi helyzet mellett nem tud igazán beilleszkedni a közösségbe. Sokat levelezünk iskolaidőben, a szüneteket pedig gyakran tölti nálunk, Iris jobban elkényezteti őt, mint a saját gyerekeinket valaha. Különösen büszke vagyok arra, hogy én vezettem rá az olvasás szeretetére néhány évvel ezelőtt. Van egy ikertestvére, Amon.

Unokám:
Amon Phineas Black tizenegy éves, a fiam, Phineas kisfia. Kevésbé szelíd teremtés, mint az ikertestvére, Thetis, nem is csoda hát, hogy a Mardekár házat erősíti. Határozott, vezetőegyéniségű fiú, sok mindenben gyermekkori önmagamra emlékeztet. Igyekszem tanítgatni őt, de kevésbé nyitott a bölcs, intő szóra, mint testvére, szívesebben megy a saját feje után és tanul a maga kárán. Meglepő módon már idén bekerült a háza kviddicscsapatába, nagyon tehetséges fogó.

Unokám:
Leda Callidora Black hat éves, a lányom, Callidora kislánya. Egy igazi földre szállt angyal, félénk és nagyon zárkózott kisgyerek, de szerencsére sikerült elérnem, hogy az évek során megnyíljon nekem. Ezt bizonyítják az irodámban is kitett rajzai, amelyek pillangói és bárányfelhői megbontják a szoba szigorú rendjét. Mivel még nem érte el a roxfortos kort, így több időt tölt nálunk, mint az unokatestvérei. Ha a lányom és a férje nem tudnak rá vigyázni, ami gyakran megtörténik, mindig Irissel és velem tölti a napot. Persze a munkám miatt inkább csak a feleségemmel, de én is igyekszem megragadni ezeket az alkalmakat.

Unokaöcsém:
Hector Raphael Black huszonnyolc éves, az öcsém másodszülött fia, a bátyját egy évvel ezelőtt kivégezték az én testvéremmel együtt. Egy évvel ezelőttig a Falmouth Falcons fogója volt, azonban az aranyvérűek elleni gyűlölet következtében kirúgták a csapatból, azóta a Roxfortban tanít. Kedvelem őt, ambiciózus, tehetséges fiatal férfi, sok mindenben nem egyezik ugyan a véleményünk, de alapvetően jól kijövünk egymással. Nemrégiben kerítettem neki aranyvérű menyasszonyt.

Unokahúgom:
Arthemis Eleonora Black tizenhét éves, az öcsém egyetlen lánya, Hector húga. A Hugrabug házat erősíti, ami elég ritkának számít a családunkban, de senki sem neheztel rá ezért. Egy kedves, jóravaló lány, aki még a családunk hasznára fog válni, ebben biztos vagyok. Hamarosan neki is szeretnék férjet fogni.


A lélek tükre

Pozitív tulajdonságaim:
Megfontolt embernek tartom magam, sosem megyek fejjel a falnak, minden döntésem előtt hosszasan mérlegelek. Elsősorban a saját érdekeimet veszem figyelembe, de mindig hosszú távra tervezek, nem tudnék olyan esetet megemlíteni, mikor ne jártam volna legalább három lépéssel mások előtt. Gondolkodásom logikus, precíz, minden szituációban rendelkezem A és B tervvel is, de könnyen megeshet, hogy még egy C terv is lapul a tarsolyomban. Semmit sem bízom a véletlenre, nem hiszek sorsban és isteni gondviselésben, az ember teljes mértékben magára van utalva ebben a világban és csak a saját kiválóságával viheti valamire. Rendkívül racionális vagyok, nem hiszek el semmit, amit nem látok a saját két szememmel. A hazugságokat szintén azonnal kiszűröm, engem lehetetlen átverni. Túl jól ismerem már az embereket és a politikát is elég ideje űzöm ahhoz, hogy átlássak mások gyermeteg próbálkozásain.
Fontosnak tartom az intellektust, és bár nem vagyok már fiatal, igyekszem magamat képezni minden téren. Szabadidőmben gyakran forgatok könyveket a kezemben, emellett pedig a világ minden tájáról igyekszem magamba szívni a tudást. Az arany középút híve vagyok, azonban fontosnak tartom a megújulást is. Az ember egyik fő erénye, hogy szelleme révén képes újratervezni, és úgy vélem, ez a sikeres élet kulcsa is. Ha valami nem sikerül – ritkán fordul elő velem - , akkor nem kesergek a porban ülve, hanem megrázom magam és még konokabbul menetelek a célom felé, csak éppen új irányból megközelítve azt. Könnyedén meggyőzök másokat a saját igazamról, nem áll távol tőlem mások manipulálása sem. Ilyen téren a lelkiismeretem igencsak szegényes, sosem töltött még el bűntudat mások befolyásolása miatt, még akkor sem, ha ezzel nekik kárt okoztam. Nem hinném, hogy ez negatív tulajdonság lenne – az állatok ölnek az életben maradásért, mi pedig hazudunk. Ettől eltekintve nagyra tartom az őszinteséget, igyekszem minimálisra redukálni a hazugságaim számát, eltekintve persze a munkámtól.
Úgy gondolom, hogy a családi életemben is megfelelően helyt állok.

Negatív tulajdonságaim:
Mások szerint olyan makacs vagyok, mint egy öszvér. Ha valamit egyszer a fejembe vettem, akkor tűzön-vízen átkelek és nem hagyom magam eltántorítani a céljaimtól. Soha, semmit nem hagyok abba, mielőtt befejezném azt, és ehhez gond nélkül áttiprok másokon. Nem tartom sokra az embereket, csupán egy-két kivételt tudnék megemlíteni. Kritikusan szemlélek mindent és mindenkit, őszinte véleményemmel gyakran beletaposok mások lelkébe, és ezután bocsánatot kérni nem szoktam. Nem érdekel mások lelki világa, nem okoz számomra álmatlan éjszakákat, ha érzelmileg vagy anyagilag tönkreteszek valakit.
Eredendően lenézek mindenkit, aki nem aranyvérű. Nem hiszem, hogy ez kifejezetten negatív tulajdonság lenne, egyszerűen csak tudom, hogy magasabb rendűek vagyunk náluk, kiváltképpen a mugliknál.

Múltam:
1959. szeptember 7-én Nestor és Ariadne Black elsőszülött gyermekeként láttam meg a napvilágot. Gyermekkoromra nem szeretnék sok szót fecsérelni, semmi igazán érdekes nem történt akkortájt. Testvéreimmel szigorú, de jó neveltetést kaptunk, semmiben sem szenvedtünk hiányt. Szüleimmel nem alakult ki bensőséges viszonyom, de nem hiszem, hogy emiatt bármiként is sérültem volna.
Tizenegy évesen annak rendje és módja szerint megkezdtem roxforti tanulmányaimat, ottani hét évem alatt a Mardekár házát erősítettem, három évig pedig a kviddicscsapat oszlopos tagjaként is részt vettem a közösségi életben, méghozzá őrzőként. Ez csak amolyan hobbi volt számomra, természetesen semmilyen komoly célom nem volt a sporttal. Emellett vitaszakkörökön, fakultatív tanulói körökön is gyakran tiszteletemet tettem, diákéveim alatt mindvégig kitűnő tanuló voltam. Ötödiktől kezdve prefektusként is tevékenykedtem, többször voltam évfolyamelső is. Rengeteg kapcsolatot alakítottam ki azokban az időkben, sok akkori barátom még most is hasznos szolgálatokat tesz nekem. Emellett természetesen éltem a magam vidám kamaszéveit, drámai szerelmekkel, megcsalásokkal, új és épp szétszakadó barátságokkal, pletykákkal és miegymással.
Az iskola elvégzése után felvételt nyertem a Docendo Discimus Mágusakadémiára, ahol párhuzamosan elvégeztem a politikatudományi szakot a gazdasági karral, emellett pedig nyaranta gyakornokként dolgoztam a Mágiaügyi Minisztériumban. De nem csak a tanulás kötött le ebben az időben – rögtön a Roxfort után feleségül vettem a menyasszonyomat, akivel már gyermekkorunkban eljegyeztek minket. Eleinte nem tudtuk Irissel, hogyan élhetnék egy működő házasságban, de az évek összecsiszoltak minket, mély szeretet alakult ki kettőnk között. Gyermekeket csak a tanulmányaim befejeztével vállaltunk, hiszen hiába éltünk nagy jólétben a Black család vagyonából, mégis saját egzisztenciát akartam teremteni a gyerekeink számára. Elsőként Phineas született meg, őt követte négy évvel később Callidora. Minden erőnkkel azon voltunk, hogy gyermekeink szerető, szigorú neveltetésben részesüljenek, hogy méltókká váljanak a Black név viselésére. És ez így is lett.
Az akadémia után megkezdtem a munkát a Mágiaügyi Minisztérium Miniszteri hivatalában, eleinte alacsony beosztásban, de hamarosan egymás után érkeztek a sikerek, én pedig egyre feljebb kerültem a ranglétrán. Természetesen az áttörés sokáig nem érkezhetett meg a politikai élet számomra nem épp kedvező fuvallatai miatt, azonban 2009 nagy változást hozott számunkra. A hosszas kampányolások, a rengeteg beléfektetett pénz végre meghozta gyümölcsét. Pártunk, a Pure Aspiration, amelynek ekkor már öt éve erőskezű vezetője voltam, megnyerte a választásokat. Hirtelen Nagy-Britannia mágiaügyi miniszteri székében találtam magam – és minden percét élveztem. De semelyik dicsőség sem tarthat örökké, négy év után a kormányidőnk lejárt, az emberek pedig nem fektették újból belénk a bizalmukat, hiszen hatalmunk ideje alatt megkíséreltük kihozni az Azkaban falai mögül az egykori halálfalókat. Maurice Briggs szánalmas bagázsa vette át a helyünket. Egy évvel ezelőtt meglépte a lehető legundorítóbb és legnagyobb visszhangot kiváltó tervét: kivégeztette az egykori halálfalókat, köztük a több éves bujkálás után elfogott testvéremet és unokaöcsémet is. Megpróbáltak engem is besározni, de sikertelenül. Semmilyen bizonyítékot nem találtak a bűnösségemre, minden vádjuk ellen stabil alibit sikerült felmutatnom. És még csak hazudnom sem kellett, valóban nem vettem részt a halálfalók mozgalmában, sosem vonzott a számomra céltalan öldöklés. Azonban ezt nem hagyhattam szó nélkül… Nincs is szebb szó a bosszúnál.
A magánéletem a Black kúria négy fala között boldogan telik, de az ajtón kilépve folyamatosan gyűlöletbe és előítéletekbe botlok. Egyetlen vigaszom a családom és annak a gondolata, hogy egyszer még meg fognak fizetni ezek a senkiházik.

Külsőm:
Átlagos magasságú és testalkatú férfi vagyok, bár az utóbbi években felszedtem néhány kilót, erre nem vagyok kifejezetten büszke. A hajam őszbe hajlik már, eredetileg barna volt, akárcsak a szemszínem. Arckifejezésem szigorú, családi körön kívül csak akkor látnak mosolyogni, ha az érdek azt diktálja. Elegánsan öltözködöm, drága öltönyöket viselek a hétköznapokon is.


A madarak csiripelték

Amortentiám:
sült marhahús, vörösbor, vérnarancs

Mumusom:
vereség, kudarc, veszteség – minden, ami ezt képekben megtestesítheti

Edevis tükre:
A mágiaügyi miniszteri székben ülök.

Hobbim:
Nincs sok időm felesleges szórakozásra. A szabadidőmet a feleségemmel töltöm, előszeretettel járunk minőségi éttermekbe, emellett pedig minden nyáron eltöltünk két hetet egy egzotikus országban vagy egy olyan helyen, ahol az ember magába szívhatja a kultúrát. Igyekszem sok időt tölteni az unokámmal.

Elveim:
Vannak, de félre tudom hajítani őket.

Amit sosem tennék meg:
Ilyen nincsen.

Ami zavar:
Ha nem tarthatom a kezemben az irányítást.

Ami a legfontosabb az életemben:
A hatalom és a családom összetartása.

Ami a legkevésbé fontos számomra:
Mások jóléte, érdekei, boldogsága, stb.

Amire büszke vagyok:
Arra, aki vagyok.

Ha valamit megváltoztathatnék az életemben:
Nem a saját életemet kell megváltoztatnom, hanem másokét.

Így képzelem a jövőmet:
Újból én leszek a mágiaügyi miniszter, majd miután felvirágoztattam az országot többszörös kormányidő alatt, nyugdíjba vonulok és kiélvezem a szabadság adta lehetőségeket.

Egyéb:
-
Playby:
Kevin Spacey

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Pollux Nestor Black   Szomb. Ápr. 09, 2016 4:01 pm
Elfogadva


Pollux Black éppen olyan karakter és jellem, amilyennek egy politikusnak lennie kell. Magabiztos, erős és ambiciózus, akit semmi sem tántoríthat el a kitűzött céljaitól. A Pure Aspiration pártnak pedig éppen egy ilyen vezetőre van szüksége. A munkába fektetett temérdek ideje és energiája mellett meglepő, hogy a családi életében is helyt tud állni. Vagy ez csupán a saját elképzelése az életéről és valójában nem is így van? A jövőben bizonyára ez is ki fog derülni számunkra.
Nincs más dolgod, csak hogy playbyt foglalj és mehet is a játék!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Pollux Nestor Black
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Képek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: Offtopik :: Karakterek :: Aranyvérű-
Ugrás: